Ρεπορτάζ

Αρχίζει σήμερα στη Ρόδο το 5ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Ξεκινάει σήμερα το μεσημέρι τις εργασίες του στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς, το 5ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο.
Ο νησιωτικός θεσμός της Οδοντιατρικής, που όλο και μεγαλώνει, ανανεώνει το ραντεβού του με τους νησιώτες -και όχι μόνο- οδοντιάτρους στη Ρόδο, από σήμερα 1η έως και 3η Ιουλίου 2022. Όπως πολλές άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις έτσι και το 5ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο επιστρέφει με κάποια καθυστέρηση, αλλά με πλούσιο πρόγραμμα για τους συνέδρους του. Ο νησιωτικός θεσμός της Οδοντιατρικής, που όλο και μεγαλώνει, δίνει ραντεβού με τους νησιώτες -και όχι μόνο- οδοντιάτρους στη Ρόδο.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Διακογεωργίου: «Με πληθώρα καλεσμένων έγκριτων συναδέλφων από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, συγκροτήθηκε ένα πρόγραμμα στρογγυλών τραπεζιών, εισηγήσεων αλλά και κλινικών / πρακτικών φροντιστηρίων που θα καλύψει τις ανάγκες και τους προβληματισμούς και του πλέον απαιτητικού συναδέλφου.
Ταυτόχρονα οργανώνεται ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων, καθώς η Ρόδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα με την αξεπέραστη φυσική ομορφιά του, το κοσμοπολίτικο περιβάλλον του, τις παραλίες κ.λπ.
Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή φρόντισαν για την ανάπτυξη ενός πολύ ενδιαφέροντος επιστημονικού προγράμματος, εστιασμένου στις ανάγκες αλλά και στις προσφερόμενες λύσεις στον σύγχρονο οδοντίατρο.
Το Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο γίνεται κάθε δύο χρόνια, κάθε φορά στην έδρα κάθε άλλου αδελφοποιημένου συλλόγου. Γυρίσαμε όλες τις έδρες και επρόκειτο να το κάνουμε το 2020 στη Ρόδο. Λόγω της πανδημίας, δεν μπορούσαμε να το κάνουμε με φυσική παρουσία γι’ αυτό και το είχαμε αναβάλει. Στην πορεία αδελφοποιηθήκαμε και με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, ενώ το αγκάλιασαν και σύλλογοι από πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Είναι στα πλεονεκτήματα των συναδέλφων μας νησιωτών να γίνονται τέτοια συνέδρια στα νησιά γιατί έρχεται η γνώση πιο κοντά τους.
Το συνέδριο στηρίζουν ο Δήμος Ρόδου και η ΠΝΑι. Στο συνέδριο περιμένουμε πάνω από 150 – 200 συνέδρους ενώ θα συμμετέχουν πάνω από 30 εταιρείες που έχουν σχέση με την οδοντιατρική και πάνω από 25 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι».
Στο συνέδριο που ξεκινάει στην Ρόδο θα υπογραφεί και σχετικό πρωτόκολλο αδελφοποίησης με οδοντιατρικό σύλλογο από την Κύπρο.

Μήνυμα του προέδρου της Ο.Ε. του συνεδρίου,
κ. Κοσμά Τολίδη
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ανέλαβα την Επιστημονική ευθύνη του 5ου Αιγαιοπελαγίτικού Οδοντιατρικού Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στο όμορφο νησί της Ρόδου από την 1η έως την 3η Ιουλίου 2022.
Το νησί των Ιπποτών μας περιμένει όλες και όλους, στην αρχή του καλοκαιριού για ένα συναρπαστικό τριήμερο απόκτησης γνώσεων αλλά ταυτόχρονα χαλάρωσης και ηρεμίας σ’ έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκόσμια.
Κύριο μέλημα της Οργανωτικής Επιτροπής αποτέλεσε από την αρχή, η επιλογή θεμάτων που απασχολούν καθημερινά τον κλινικό οδοντίατρο και η πρόσκληση αξιόλογων και σημαντικών ομιλητών που θα αναπτύξουν αυτή τη θεματολογία. Πιστεύουμε ότι το καταφέραμε, καθώς το πρόγραμμα καλύπτει όλο ο φάσμα της κλινικής οδοντιατρικής με εισηγήσεις και στρογγυλά τραπέζια που αφορούν στα συμβάματα μετά από χειρουργεία, η αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενή, στοματολογικά θέματα, αισθητική αποκαταστατική οδοντιατρική, ψηφιακή ροή στην κλινική πράξη, προσθετική, ενδοδοντία, θέματα συνεχούς επιμόρφωσης και μοριοδότησης των οδοντιάτρων, και πολλά άλλα.
Το πολύ ενδιαφέρον θεωρητικό μέρος θα πλαισιωθεί με πληθώρα πρακτικών σεμιναρίων που στοχεύουν στη μετουσίωση της θεωρητικής γνώσης σε κλινική πράξη. Επίσης θα υπάρχουν συνεδρίες ελεύθερων ανακοινώσεων και posters για τους συναδέλφους που επιθυμούν να παρουσιάσουν τα πορίσματα και συμπεράσματα των επιστημονικών τους εργασιών. Τέλος, θα υπάρχει μία σημαντική εμπορική έκθεση για την δια ζώσης ενημέρωσή μας πάνω στα οδοντιατρικά προϊόντα μετά απ’ τα χρόνια της πανδημίας.
Με την πεποίθηση ότι, το 5ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο, θα αποτελέσει μία τομή στην ιστορία του θεσμού, σας προσκαλώ να τιμήσετε τις εργασίες του με την παρουσία σας και να εκμεταλλευθείτε παράλληλα την ευκαιρία να απολαύσετε το μαγευτικό νησί της Ρόδου. Η Οργανωτική Επιτροπή καθώς και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσων σκοπεύει να σας προσφέρει αξέχαστες στιγμές φιλοξενίας, σ’ όσες και όσους επιλέξουν να παρευρεθούν. Σας περιμένουμε.

Κοσμάς Θ. Τολίδης
Καθηγητής, δ/ντής Εργ. Οδοντικής
Χειρουργικής ΑΠΘ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου