Ειδήσεις

Πανελλήνιες 2021: Την άλλη εβδομάδα τα αποτελέσματα – Με sms θα δουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες τους και τη σχολή που πέρασαν

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα ξέρουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2021 τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τις βαθμολογίες τους, ενώ οι βάσεις αναμένεται να καταγράψουν καθολική άνοδο τόσο στις δημοφιλείς όσο και στις πιο χαμηλόβαθμες σχολές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα είχε προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι των εξετάσεων θα λάβουν δύο sms στο κινητό τους τα οποία θα τους γνωστοποιούν:

α) τη βαθμολογία τους

β) το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.

Πώς θα ενημερωθείτε με sms
Για να ενημερωθούν ωστόσο μέσω μηνύματος για τα παραπάνω οι υποψήφιοι, θα πρέπει εφόσον το επιθυμούν, να δηλώσουν αυτή την επιλογή στην ψηφιακή πλατφόρμα Gov.gr.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν είναι η εξής:

Αφού μπουν οι ενδιαφερόμενοι στην πλατφόρμα θα πρέπει να επιλέξουν την ενότητα “Εκπαίδευση”, στη συνέχεια “Πανεπιστήμια και Φοίτηση” και έπειτα να μπουν στην ενότητα “Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων”.

Για την είσοδό του στην ανωτέρω εφαρμογή, ο υποψήφιος/α καταχωρίζει:
α. τον οκταψήφιο κωδικό υποψηφίου και
β. κατά σειρά, το αρχικό γράμμα:
i) του επωνύμου,
ii) του ονόματος,
iii) του πατρωνύμου και του
iv) μητρωνύμου του, με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος καταχωρίζει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου στον οποίο επιθυμεί να λάβει ενημέρωση με γραπτό μήνυμα σχετικά με τους βαθμούς που έλαβε στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και με τα αποτελέσματα της επιλογής.

Ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον δηλωθέντα αριθμό κινητού τηλεφώνου έως και δύο (2) φορές. Σε περίπτωση αλλαγής αριθμού αποστέλλεται σχετική ενημέρωση στον αριθμό τηλεφώνου που αντικαθίσταται.

3. Ο υποψήφιος λαμβάνει στον δηλωθέντα αριθμό τηλεφώνου γραπτό μήνυμα, το οποίο περιλαμβάνει, σε μορφή κειμένου, τους βαθμούς που έλαβε στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και τα αποτελέσματα της επιλογής, καθώς και σχετικό υπερσύνδεσμο (link), μέσω του οποίου παραπέμπεται σε ειδικό πλαίσιο στην ανωτέρω εφαρμογή όπου προβάλλονται αποκλειστικά τα προσωπικά του αποτελέσματα.

Πηγή thetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου