Το σωματείο μας διαμαρτύρεται εντόνως, για την μόνιμη διάθεση και εγκατάσταση του υγειονομικού στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στα νησιά και στις πύλες εισόδου στους επόμενους τρεις μήνες, έχοντας την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται για τον covid-19, σύμφωνα και με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά το προηγούμενο διάστημα και λόγω covid-19, σε όλο το στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό είχαν ανακληθεί οι άδειες τους, όπου σε συνδυασμό με το ήδη επιφορτισμένο έργο και αποστολή τους, είχε συμβάλει στα μέγιστα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και με το παραπάνω στην υγειονομική κάλυψη τόσο του μόνιμου και έφεδρου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σε όλη την επικράτεια.

Μια ακόμη εμπλοκή του και μάλιστα εκθέτοντας το σε άμεσο κίνδυνο με τον covid-19 από τους διερχόμενους τουρίστες, που θα επισκέπτονται την πατρίδα μας και που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κύρια αποστολή του, πιθανώς να επιφέρει επιπλοκές στην σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση της υγειονομικής περίθαλψης που θα χρειάζονται τα στελέχη και οι στρατιώτες και που θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αντώνιος Καρτσωνάκης

Ο  Γεν. Γραμματέα

Νικόλαος Αντωνόπουλος

Ένα σχόλιο στο ΕΣΠΕΕΡ: ΟΧΙ στην Διάθεση του Υγειονομικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

  1. Avatar Ο/Η ΙΩΑΝΝΗΣ+ΠΑΡΙΑΝΟΣ λέει:

    Νομίζω ότι τό Στράτευμα ανέκαθεν έν καιρώ Ειρήνης προσέφερε κοινωνικόν έργον είς τήν Πολιτείαν. Γιατί αυτή τή στιγμή τής κρίσεως θά έπρεπε νά μή ζητηθή ή συνεισφορά του είς τό τιτάνιον έργο νά μείνουμεν υγιείς ενόσω, άπαντες συμβάλλοντες, προσπαθούμε νά “βάλουμε τό κάρο πάνω στίς ράγες” καί πάλι;
    Ευχαριστώ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ