Ειδήσεις

Προκηρύχθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις παραλίες από την ΕΤΑΔ

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (στο εξής ΕΤΑΔ Α.Ε.), απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση τμημάτων Αιγιαλών διοίκησης-διαχείρισης ΕΤΑΔ Α.Ε. στη Ρόδο ως εξής: α) Πόλη της Ρόδου έως και περιοχή Ιαλυσού, β) περιοχή Αφάντου (εντός του δημοτικού διαμερίσματος Αφάντου), γ) περιοχή Τραγανού (εντός του δημοτικού διαμερίσματος Καλλιθέας) και δ) περιοχή Τσαμπίκα (εντός του δημοτικού διαμερίσματος Αρχαγγέλου). Η πρόσκληση αφορά πρωτίστως σε όμορες επιχειρήσεις ή/και πρόσωπα του άρθρου 13 παρ. 4 του ν. 2971/2001 όπως ισχύει, που βρίσκονται και λειτουργούν όπισθεν αυτών, ακόμη και εάν μεταξύ αυτών και του αιγιαλού μεσολαβεί δρόμος. Η εκμίσθωση θα αφορά σε χρονική διάρκεια τριών ετών (με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον δύο έτη).
Αιτήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος μπορούν να υποβάλλουν Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα της ημεδαπής ή αλλοδαπής και Ενώσεις ή Κοινοπραξίες αυτών και δύναται να αφορούν ένα ή παραπάνω τμήματα.
Κάθε αίτηση θα αποσταλεί εγγράφως ή ηλεκτρονικά στην ΕΤΑΔ στην διεύθυνση που αναφέρεται ακολούθως:
Επωνυμία: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.
Ταχ. Διεύθυνση: Βουλής 7, Αθήνα, Τ.Κ. 10562
Τηλέφωνα: 210 3339484, 210 3339575
FAX: 210 3339666
Υπεύθυνου Επικοινωνίας: Δημοπούλου Λυδία, Καρούμπαλη Κατερίνα
Ώρες Επικοινωνίας: 10:00 – 16:00
ή μέσω e-mail: ldimop@etasa.gr, akaroumpali@etasa.gr το αργότερο έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Με την προσκόμιση των νομιμοποιητικών εγγράφων της επιχείρησης (είτε εγγράφως, είτε ηλεκτρονικά) και με την ταυτόχρονη διακρίβωση της θέσης εγκατάστασης της επιχείρησης ή των προσώπων του άρθρου 13 παρ. 4 του ν. 2971/2001 όπως ισχύει, θα δίνεται η δυνατότητα της άμεσης υπογραφής της Σύμβασης Μίσθωσης από τον/την νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης. Ακολούθως και με βάση το προσδιορισμένο ποσό της εκμίσθωσης, θα φαίνεται η πληρωμή σε έναν από τους σχετικούς Τραπεζικούς Λογαριασμούς της ΕΤΑΔ:


Με την προσκόμιση των σχετικών τραπεζικών αποδεικτικών κατάθεσης, θα δίνεται η δυνατότητα της τελικής υπογραφής της Σύμβασης από την ΕΤΑΔ.
Σε πρώτη φάση θα ικανοποιούνται τα αιτήματα των ως άνω αναφερομένων όμορων νομικών ή φυσικών προσώπων. Αφού εξαντληθούν οι περιπτώσεις αυτές, θα δίνεται η δυνατότητα, σε δεύτερο άμεσο χρόνο, για την ικανοποίηση λοιπών αιτήσεων, για τμήματα επί της ζώνης του αιγιαλού που παραμένουν ελεύθερα. Η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης και σε αυτή την περίπτωση θα είναι πανομοιότυπη με αυτή που αναφέρεται ανωτέρω, ενώ σε περιπτώσεις ύπαρξης περισσοτέρων από μίας αίτησης για το ίδιο τμήμα της ζώνης του αιγιαλού ή για αλληλοκαλυπτόμενα τμήματα (στις περιπτώσεις των λοιπών ελεύθερων τμημάτων) θα διεξάγεται συνεδρίαση της Επιτροπής που έχει οριστεί για το σκοπό αυτό, με τη διαδικασία της προσφοράς με δυνατότητα προφορικής βελτίωσης. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται ο επακριβής καθορισμός των τελικών τμημάτων προς εκμίσθωση (στις περιπτώσεις των αλληλοκαλυπτόμενων τμημάτων) και του τελικού μισθώματος.
ΑΙΤΗΣΗ:
Στην αίτηση θα αναφέρονται απαραίτητα:
(α) η προτεινόμενη από τον ενδιαφερόμενο, ανά χρήση της ζητούμενης ζώνης του αιγιαλού, επιφάνεια σε τ.μ. (με βάση τις χρήσεις που αναφέρονται στον επόμενο Πίνακα 1), δηλαδή ανά πρωτεύουσα ή δευτερεύουσα χρήση και
(β) οι συντεταγμένες (ως προς ΕΓΣΑ) των κορυφών των ορίων της πρόσοψης της ιδιοκτησίας/επιχείρησης επί του αιγιαλού.
Στην ειδική περίπτωση που η επιχείρηση αποτελεί τμήμα ευρύτερου ακινήτου θα καταγράφονται οι συντεταγμένες των κορυφών των ορίων των προσόψεων της ευρύτερης ιδιοκτησίας επί της οποίας δραστηριοποιείται η επιχείρηση.
Η τιμή ανά τ.μ. και ανά χρήση δίνεται στον ίδιο Πίνακα ώστε να διευκολύνεται η κάθε επιχείρηση στον υπολογισμό του συνολικού μισθώματος.
Σημειώνεται ότι,
(α) τυχόν υπέρβαση των όρων της μίσθωσης ως προς τη χρήση των εν λόγω τμημάτων των ζωνών του αιγιαλού μετά από αυτοψίες που θα διενεργούνται καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της θερινής περιόδου θα έχει ως συνέπεια την καταγγελία της μίσθωσης, ενώ
(β) τυχόν διαπίστωση αυθαίρετης χρήσης των παραπάνω τμημάτων των ζωνών του αιγιαλού, θα συνεπάγεται άμεση αποβολή των αυθαιρέτων κατόχων με την έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής από την οικεία Κτηματική Υπηρεσία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 196 παρ. 13 του ν. 4389/2016 σε συνδυασμό με την νομοθεσία περί προστασίας δημοσίων κτημάτων, ή/και κίνηση όποιων άλλων περαιτέρω νομικών ενεργειών προβεί η ΕΤΑΔ, ενώ οι τελευταίοι θα ευθύνονται ποινικά σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 παρ. 1 του ν. 1539/1938.
Οι μισθώσεις θα συναφθούν σύμφωνα με τον Κανονισμό Εκμισθώσεων, Μισθώσεων, Παραχωρήσεων, Εκποιήσεων, Ανταλλαγών, Αγορών και Αντιπαροχών της ΕΤΑΔ, όπως αυτός εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας (Συνεδρίαση υπ΄ αριθ. 472/14.10.2015) και τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων (25.11.2015) και τέθηκε σε ισχύ από 01.02.2016, δυνάμει της απόφασης που ελήφθη κατά την με α/α 479/13.01.2016 Συνεδρίαση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου