Τοπικές Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και φέτος στον «ναό της γαστρονομίας των ΗΠΑ»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα βρεθεί στον «ναό της γαστρονομίας των ΗΠΑ», το James Βeard House, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

Η Νέα Υόρκη θα έρθει και πάλι σε επαφή και θα γνωρίσει την αυθεντικότητα των γεύσεων του Νοτίου Αιγαίου.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την γαστρονομία, στο πλαίσιο των πλούσιων δράσεων εξωστρέφειας που πραγματοποιεί ήδη εδώ και δύο χρόνια, για τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.
Θυμίζουμε ότι αυτή η δράση αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή αλλά και ευκαιρία για να αναδειχθεί η αιγιακή κουζίνα στις ΗΠΑ αφού στο James Βeard House, θα βρίσκονται και πάλι τα αμερικανικά ΜΜΕ -αλλά και άνθρωποι με καταγωγή από την Ελλάδα και τα νησιά μας.
Επιπλέον θα βρεθούν πολλοί κορυφαίοι bloggers που ασχολούνται με την γαστρονομία στην Αμερική.
Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2018, οι σημαντικότεροι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την γαστρονομία και τον γαστρονομικό τουρισμό, από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Wall Street Journal και οι New York Times, Food bloggers και Food and luxury travel opinion leaders κ.λπ. παρακολούθησαν το event και είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της κουζίνας του Νοτίου Αιγαίου.
Φέτος, στο «ναό της γαστρονομίας των ΗΠΑ», το James Βeard House -όπου κάθε Αμερικανός σεφ ονειρεύεται μια φορά να μαγειρέψει- θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Κώστας Μπουγιούρης από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου.
Το event έχει τίτλο «INTERNATIONAL: SOUTHAEGEAN FEAST – Γιορτή Νοτίου Αιγαίου» και θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 1η Μαΐου 2019.
Οι σεφ που θα λάβουν μέρος είναι οι εξής:
• Ιπποκράτης Αναγνώστης – Kenshō Ψαρού στο Kenshō Boutique Hotels & Villas, Μύκονος, Ελλάδα
• Κωνσταντίνος Μπουγιούρης – Ηλιοβασίλεμα, Σύρος, Ελλάδα
• Αθηναγόρας Κώστακος – Σκορπιός, Μύκονος, Ελλάδα
• Δημήτρης Παμπόρις – Ekies All Senses Resort, Βουρβουρού, Ελλάδα
• Δημήτρης Ριζογαλάς – SantAnna, Μύκονος, Ελλάδα

Σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση από το James Beard House για το event:
«Η ψυχή της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στα ποιοτικά συστατικά της και στις πλούσιες παραδόσεις της. Για να εξερευνήσετε και τα δύο, έχουμε προσκαλέσει μια λατρεμένη ομάδα σεφ από την Ελλάδα στο Beard House για μια μεσογειακή εξερεύνηση που δεν πρέπει να χάσετε!».
Το μενού –σύμφωνα με πληροφορίες- περιλαμβάνει ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, βότανα της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου, φέτα και άλλα τυριά από τα νησιά της Περιφέρειάς μας, μοσχάρι, ζυμαρικά ενώ σημείο αιχμής θα είναι και τα κρασιά –επίσης από την περιοχή μας.
Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να παρακολουθήσουμε τα τελικά πιάτα και τις γεύσεις που θα παρουσιαστούν στη Νέα Υόρκη αφού θα αναδειχθούν τα τοπικά μας προϊόντα που είναι μοναδικά, γνήσια με εξαιρετική ποιότητα και ξεχωρίζουν μέσα στην απλότητά τους.
Οι συνταγές της περιοχής μας, έχουν περάσει στην σύγχρονη κουζίνα του Αιγαίου από γενιά σε γενιά και εμπλουτισμένες με όλα τα μυστικά, ανταλλάσσονται από μητέρα σε κόρη από πολύ παλιές εποχές.
Τόσο το κοινό όσο και οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι, έχουν δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον τους, τα τελευταία δύο χρόνια, για τις διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις των 50 νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, όλες μαζί σχηματίζουν την Αιγαιακή γαστρονομική ταυτότητα και κουλτούρα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο του προγράμματος «Taste the seasons» με στόχο την ανάδειξη των νησιών της ως διεθνείς γαστρονομικούς προορισμούς. Σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται πάντα δίπλα της η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ως Στρατηγικός Κοινωνικός Εταίρος.

Τι είναι το James Beard Foundation»
To «James Beard Foundation», με έδρα τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις επιδραστικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Κάθε χρόνο, διοργανώνει τα «James Beard Awards», την πιο σημαντική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.
Ο σκοπός του Ιδρύματος James Beard είναι να γιορτάσει, να γαλουχήσει και να τιμήσει τους σεφ και άλλους εκπροσώπους, καθιστώντας την κουλτούρα των τροφίμων της Αμερικής πιο νόστιμη, ποικίλη και βιώσιμη για όλους.

Το Ίδρυμα James Beard προωθεί το καλό φαγητό για την καλή υγεία. Για περισσότερα από 30 χρόνια, το Ίδρυμα James Beard έχει επισημάνει την κεντρικότητα της κουλτούρας των τροφίμων στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τα βραβεία James Beard, μοναδικές εμπειρίες γευσιγνωσίας στο James Beard House και σε ολόκληρη τη χώρα, υποτροφίες, πρακτική μάθηση και διάφορα προγράμματα της βιομηχανίας που εκπαιδεύουν και ενδυναμώνουν τους ηγέτες στην κοινότητά μας, το Ίδρυμα δημιούργησε μια πλατφόρμα για τους σεφ και υποστήριξε τη δύναμη της γαστρονομίας για να οδηγήσει τη συμπεριφορά, τον πολιτισμό και την αλλαγή πολιτικής γύρω από τα τρόφιμα.
Το Ίδρυμα James Beard είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό, ισχυρό διοικητικό συμβούλιο, πολλά μέλη, εκατοντάδες εθελοντές που δίνουν στο James Beard την πρώτη θέση στην αμερικανική γαστρονομία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου