Την αισιοδοξία του ότι οι υποψήφιοι από το Νομό Δωδεκανήσου που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν στις 8 Ιουνίου 2018, θα πετύχουν πολύ καλές επιδόσεις, εξέφρασε, σε δηλώσεις του χτες ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Οι πανελλαδικές ξεκινούν φέτος στις 8 Ιουνίου 2018. Εμείς ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου προετοιμαζόμαστε ώστε να κυλήσουν ομαλά. Όλα τα σχολεία στα νησιά, θα είναι Εξεταστικά Κέντρα, εκτός από το Αγαθονήσι που δεν έχει μαθητές της Γ’ Λυκείου. Συνεπώς, και τα μικρά νησιά θα έχουν εξεταστικά κέντρα».
Ο κ. Παπαδομαρκάκης επέστησε την προσοχή στους γονείς και κηδεμόνες να είναι πολύ προσεκτικοί με τα παιδιά, διότι, επειδή αγωνιούν, με τον τρόπο τους επηρεάζουν την ψυχολογία τους.
Όπως υπογράμμισε, και φέτος θα συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις περίπου 1.300 υποψήφιοι από όλα τα Δωδεκάνησα, ο ίδιος αριθμός σε σχέση με πέρσι.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο μέσος όρος της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν οι μαθητές της Δωδεκανήσου στις πανελλήνιες του 2017 ήταν μεγαλύτερος κατά 15% – 20% από τον πανελλήνιο μέσο όρο, ένα ποσοστό που κρίθηκε ιδιαίτερα υψηλό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες στην περιοχή μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να ξεπεράσουν τους συμμαθητές τους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
«Πάντα είμαστε αισιόδοξοι και πρέπει να στηρίζουμε τα παιδιά μας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και θεωρούμε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν τις επιλογές τους γι’ αυτό που θέλουν να σπουδάσουν. Σωστή επιλογή σημαίνει και σωστή αποκατάσταση. Είναι καλύτερο να μην παρεμβαίνουν οι γονείς, να μην πιέζουν τα παιδιά τους για τις επιλογές που θέλουν να κάνουν με βάση τα δικά τους κριτήρια. Είναι καλύτερα να αφήσουν τα παιδιά να επιλέξουν. Είναι ώριμα και ξέρουν τι θέλουν. Η συμβουλή χρειάζεται, βέβαια, αλλά η προετοιμασία έχει γίνει και από τους καθηγητές που βοηθούν τα παιδιά, και οι αποφάσεις είναι δικές τους -ανάλογα με αυτά που θέλουν τα ίδια τα παιδιά» λέει ο κ. Παπαδομαρκάκης.
Κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για την Εκπαίδευση και για τις πανελλαδικές, ο κ. Παπαδομαρκάκης δήλωσε: «Κάθε φορά προσπαθούμε να κάνουμε αλλαγές προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως, όλα αυτά θα διαπιστωθούν αργότερα, γι’ αυτό πριν εφαρμοστούν θα πρέπει να υπάρξει διάλογος, να δοκιμαστούν στην πράξη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια, ό,τι είναι να αλλάξει να το δούμε. Φυσικά, κάθε αλλαγή από την στιγμή που είναι προς όφελος των μαθητών, είναι θεμιτή και καλοδεχούμενη. Αρκεί να είναι ένα σύστημα που θα είναι σταθερό, να ξέρουμε πού έχει προβλήματα, και πού απαιτούνται βελτιώσεις και αλλαγές. Όχι κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός να αλλάζουν και όλα. Καλό θα είναι να υπάρχει ένα μόνιμο σύστημα για να γνωρίζουν και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές πώς θα βαδίζουν».
Σε ερώτηση πώς ήταν η σχολική χρονιά που έκλεισε, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας: «Σε σχέση με άλλες χρονιές, φέτος ήταν πολύ καλύτερη χρονιά, από κάθε άποψη –είτε από κάλυψη κενών, διδακτέας ύλης κ.λπ».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ