Τοπικές Ειδήσεις

Καταγγέλλεται η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα»

Στην υποβολή αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα» προχωρά γνωστός δικηγόρος της Ρόδου.

Σε επιστολή του προς την «δημοκρατική» αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Διευθυντά
Στις 31 Μαρτίου 2020 και περί ώρα 16:00, υπέπεσε στην αντίληψή μου, η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας συνοδευόμενη με σταθμό βάσης, στο Αθλητικό Κέντρο “Καλλιπάτειρα” και συγκεκριμένα σε πυλώνα ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου.
Οπως γνωρίζετε όταν το αθλητικό κέντρο είναι ανοικτό, αποτελεί μαζικό χώρο άθλησης εκτός από ενήλικες και για πολλούς ανηλίκους.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κατέταξε την ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας, στην κατηγορία των πιθανών καρκινογόνων παραγόντων για τον άνθρωπο, ένεκα ενδείξεων για συσχέτιση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, με μορφές κακοήθους καρκίνου, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία και πλήττει τον εγκέφαλο.
Γενικότερα η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός αθλητικού κέντρου, παραβιάζει την αρχή της προφύλαξης, αφού η εν λόγω εγκατάσταση, δημιουργεί κινδύνους ανεπανόρθωτης βλάβης στη σωματική και ψυχική υγεία των αθλούμενων, καθώς και στο περιβάλλον.
Σας επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες και έχω κρατήσει τα στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των τεχνικών σε περίπτωση που χρειαστούν»

(Τα στοιχεία του δικηγόρου είναι στην διάθεση της εφημερίδας)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου