ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνας για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
877
Μέγεθος γραμμάτων

Με­γά­λη πρω­τιά για την Ελ­λά­δα η εκλο­γή ως προ­έ­δρου του Ευ­ρω­παί­κού Δι­κα­στη­ρί­ου Δι­καιω­μά­των του Αν­θρώ­που του Έλ­λη­να κα­θη­γη­τή Λίνου- Αλέ­ξαν­δρου Σι­σι­λιά­νου.

Ο κ. Σι­σι­λιά­νος εξε­λέ­γη από την Ολο­μέ­λεια του Ευ­ρω­παί­κού Δι­κα­στη­ρί­ου ως πρό­ε­δρος του και η εκλο­γή του είναι η πρώτη Έλ­λη­να για την κο­ρυ­φαία αυτή θέση.

Την εκλο­γή Σι­σι­λιά­νου χαι­ρέ­τη­σε με ανα­κοί­νω­ςή του και το υπουρ­γείο Δι­καιο­σύ­νης, ενώ στην προ­ε­δρία του Δι­κα­στη­ρί­ου της Ευ­ρω­παί­κής Ένω­σης (άλλο δι­κα­στή­ριο είναι αυτό) βρέ­θη­κε για 16η συ­νε­χή χρό­νια εκλε­γό­με­νος από τους συ­να­δέλ­φους του ο κα­θη­γη­τής του Ευ­ρω­παϊ­κού Δι­καί­ου Βα­σί­λειος Σκου­ρής, πε­ρι­ποιώ­ντας τιμή στη χώρα μας.

Σχε­τι­κά με την επι­λο­γή του κ. Σι­σι­λιά­νου για την προ­ε­δρία του Ευ­ρω­παϊ­κού Δι­κα­στη­ρί­ου, ο υπουρ­γός Δι­καιο­σύ­νης Μι­χά­λης Κα­λο­γή­ρου τό­νι­σε με­τα­ξύ άλλων σε ανα­κοί­νω­σή του, ότι «η εκλο­γή του κ. Σι­σι­λιά­νου στο ύπατο αξί­ω­μα αυτού του εμ­βλη­μα­τι­κού, για τα Αν­θρώ­πι­να Δι­καιώ­μα­τα, θε­σμού είναι η φυ­σι­κή εξέ­λι­ξη της πο­ρεί­ας ενός Ακα­δη­μαϊ­κού που αφιέ­ρω­σε το επι­στη­μο­νι­κό του έργο και τη ζωή του στον αγώνα για τα Αν­θρώ­πι­να Δι­καιώ­μα­τα, απο­τε­λεί ανα­γνώ­ρι­ση της εξαι­ρε­τι­κής πο­ρεί­ας του στο ΕΔΔΑ και απο­τε­λεί μέ­γι­στη τιμή για την Ελ­λά­δα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.