Τοπικές Ειδήσεις

“Να αρθεί η αδικία και οι καταστρεπτικές συνέπειες των Δασικών Χαρτών για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα” 

Από το γρφείο του κ. Χαρ. Κόκκινου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Με αφορμή τη συζήτηση  στην 3η Συνεδρίαση (28.2.21) του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) Νοτίου Αιγαίου για τους Δασικούς Χάρτες των νησιών μας επίσημαναμε τα εξής:

-Οι νησιώτες είναι αντιμέτωποι με μια τεράστια αδικία.Οι δασικοί χάρτες που προωθηθηκαν με πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης και όπως εμφανίζονται σήμερα εμφανίζουν ως Δασικές …..τεράστιες χορτολιβαδικές εκτάσεις!

–  Χάνονται  περιουσίες  και δέχονται μεγάλο πλήγμα νησιώτες  που ασχολούνται με την γεωργία και την  κτηνοτροφία από αυτές τις στρεβλώσεις! .Νησιά όπως η Πάτμος, η  Αστυπάλαια, η Σύμη , η Ανάφη κτλ είναι πλεον … “καλυμμένες “με 90% και 95% δασικές εκτασεις!

-Συντάχθηκαν πρόχειρα και χωρίς σοβαρή διαβούλευση και η τοπική αυτοδιοίκηση είχε εκφράσει την άποψη της  έγκαιρα  (το 2018 και 2019) για τα τραγικά λάθη που παρουσίαζαν και τα προβλήματα που θα δημιουργούσαν!.

Ζητάμε :
-την άμεση νομοθετική ρύθμιση που να ακυρώνει τις καταστρεπτικές συνέπειες που προβλέπονται από το Π.Δ. 32/16

-Να ανασταλεί η ισχύς των δασικών χαρτών και να παραταθεί χρονικά  η δυνατότητα κατάθεσης ενστάσεων . Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η κοινωνία μας πρεπει να αντιμετωπίσει το δυσβαστακτο κόστος που απαιτούν οι ενστάσεις – αιτήσεις θεραπείας
.Για την περίπτωση της Ρόδου θυμίζουμε ότι για μεγάλο χρονικό διαστημα δεν λειτουργουν  οι υπηρεσίες του  Κτηματολογιου (λόγω κτιριακου προβλήματος ) και  είναι ακόμα άγνωστο πότε θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών !

Είμαστε θετικοί στην ύπαρξη των Δασικών Χαρτών .Είναι αναγκαίοι όμως ….να μην δημιουργούν αδικίες και καταστρεπτικές συνέπειες στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες!
Είναι η ώρα των  αποφάσεων από την Πολιτεία ,που θα αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη  και την ομαλότητα !

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ’- Περιφερεισκος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου