Ρεπορτάζ

Εφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου υπέβαλε ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Εφεση κατά της αποφάσεως του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου με την οποία κηρύχθηκε ένοχος εξακολουθητικής απάτης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή, υπέβαλε χθες, καταληκτική ημερομηνία άσκησης του δικονομικού δικαιώματος, ενώπιον γραμματέως του Ποινικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Ρόδου, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, πρώην πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρώην πρόεδρος της Ενεργειακής ΑΕ κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.
Στην έφεσή του, που θα εξεταστεί σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο κ. Κόκκινος έκανε χρήση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τυποποιημένης φόρμας άσκησης του δικαιώματος στην οποία αναφέρεται ότι θα εκθέσει όλους τους λόγους της εφέσεώς του ενώπιον του δικαστηρίου και περαιτέρω ότι δεν έγινε σωστή εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης με αποτέλεσμα να κριθεί εσφαλμένα ένοχος απάτης.
Τον κ. Κόκκινο συνόδευσε ο δικηγόρος κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης.
Θυμίζουμε ότι η εταιρεία διευκρίνισε ότι η περιουσιακή ζημία που υπέστη από τις 30 περιπτώσεις του κατηγορητηρίου είναι 3.959,44€, μείον τα ποσά των 70 και 82 €, που επέστρεψε ο κ. Κόκκινος, άρα τελικώς 3807,44 €, τα οποία ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει.
Υποστήριξαν παραπέρα ότι η μηνυτήρια αναφορά είχε υποβληθεί τόσο για λογαριασμό της εταιρείας όσο και για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οπότε στην προανάκριση είχε αναφερθεί το συνολικό ποσό που αφορούσε και στους δύο φορείς, ενώ το υπό κρίση κατηγορητήριο φέρει ως “παθούσα” μόνο την εταιρεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου