Να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας κλήθηκε η γνωστή εθελόντρια κ. Σοφία Μανιά, η οποία έλαβε μπιλιετάκι από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου με το οποίο κλήθηκε να πληρώσει το ποσό των 147,20 ευρώ για παράβαση του Κ.Ο.Κ. αυτοκινήτου, το οποίο όμως δεν ήταν στην κατοχή της!
Όπως εξήγησε στη «δ» η κ. Σοφία Μανιά, το εν λόγω όχημα το οποίο αφορούσε η κλήση για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ, ήταν στην κατοχή της μέχρι και τις 24 Απριλίου του 2008 οπότε και μεταβιβάστηκε σε άλλον ιδιοκτήτη.
Η κλήση που βεβαιώθηκε, φέρει ημερομηνία 10/8/2008, δηλαδή τέσσερις μήνες μετά την μεταβίβαση στον επόμενο ιδιοκτήτη.
Μόλις η κ. Σοφία Μανιά παρέλαβε την κλήση από τον Δήμο Ρόδου ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι επισκέψεων σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι να καταφέρει να αποδείξει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι πια στην κατοχή της γι αυτό και το πρόστιμο, θα πρέπει να βεβαιωθεί στον επόμενο ιδιοκτήτη του οχήματος.
Μόλις κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αποδείξει ότι κακώς βεβαιώθηκε στην ίδια το πρόστιμο, απευθύνθηκε εκ νέου στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, κι αφού τα κατέθεσε, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα διαγραφόταν με απόφαση που θα ελάμβανε το δημοτικό συμβούλιο.
Πράγματι, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη η συζήτηση του θέματος «Έγκριση διαγραφής οφειλής ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΝΙΑ, αρ.πρωτ.2/7247/2018», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ίδιας, η οποία σε επικοινωνία με την «δ», εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της καθώς η δημοσιοποίηση της ημερήσιας διάταξης του σώματος, ενδέχεται να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις, όπως υποστηρίζει.
«Εκτός από την περιπέτεια που πέρασα μέχρι να αποδείξω ότι το πρόστιμο κακώς βεβαιώθηκε σε μένα, φαίνεται στην ημερήσια διάταξη ότι ο Δήμος Ρόδου διαγράφει πρόστιμο δικό μου και αυτό μπορεί να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις στον κόσμο και να το συνδέσει με την εθελοντική μου δραστηριότητα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο Δήμος δεν μου διαγράφει κανένα πρόστιμο, γιατί εγώ ως Σοφία Μανιά δεν χρωστώ στον Δήμο αυτά τα χρήματα. Το λάθος είναι του Δήμου Ρόδου και η διαγραφή αφορά τη διόρθωση του λάθος του αυτού», δήλωσε στη «δ» η κ. Μανιά, επιθυμώντας όπως λέει, να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις τόσο για την ίδια όσο και για την εθελοντική προσφορά της ομάδας της, που σε λίγο καιρό θα αποτελεί οργανωμένο και επίσημο σύλλογο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ