Τοπικές Ειδήσεις

Καματερός στη Βουλή: Zήτησε επιτάχυνση των οικονομικών μέτρων για τα νησιά.

Μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός ζήτησε επιτάχυνση των μέτρων οικονομικού χαρακτήρα για τα νησιά, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Νησιωτικής Πολιτικής που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός το 2016 στη Νίσυρο.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τακτικισμό αφού βάζει συνέχεια διαδικαστικά ζητήματα ενώ επί της ουσίας επειδή δεν μπορεί να τοποθετηθεί αρνητικά στα θετικά μέτρα που έρχονται στη Βουλή, είτε προσπαθεί να τα υποβαθμίσει, είτε να υπερβάλει με μαξιμαλιστικές και ανεφάρμοστες προτάσεις.

Η αντιπολίτευση είπε, αναγνωρίζει ότι το μόνο μέτρο νησιωτικότητας που υπήρχε ήταν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. και δεν τόλμησαν να προχωρήσουν όπως εμείς, στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, και στην αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών στα νησιά. Δεν λύθηκαν φυσικά τα προβλήματα για αυτό πρέπει να επιταχύνουμε ειδικά φορολογικά μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να δούμε και τον Φ.Π.Α. και θέλουμε βέβαια να επεκταθεί σε όλα τα νησιά, αλλά να μας προβληματίσει γιατί παρά τους μειωμένους συντελεστές τα προϊόντα είναι πιο ακριβά από την υπόλοιπη χώρα.

Κάλεσε επίσης την αντιπολίτευση να σταματήσει το τροπάρι ότι τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά τους κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ξέρει ότι στην τελευταία παράταση που δώσαμε στα 5 νησιά, έβαλαν βέτο οι Γερμανοί και δεν θα παίρναμε δόση 6 δις αν δε βρίσκαμε ισοδύναμο 25 εκατ. για τον Φ.Π.Α. των νησιών. Όσο για την σύνδεση του Φ.Π.Α. με το μεταναστευτικό που έγινε με την τελευταία ρύθμιση, δεν είναι αυτό που θέλαμε αλλά αξιοποιούμε ότι επιχειρήματα εξυπηρετούν ανάλογα και με τις επιμονές των εταίρων για να διατηρήσουμε τους μειωμένους συντελεστές.

Και όπως είπε ο πρωθυπουργός, όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στα 5 νησιά.

Για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ρώτησε την αντιπολίτευση:

«Φανταστήκατε εσείς πότε, ή περισσότερο, τολμήσατε να μειώσετε τα εισιτήρια των επιβατών 40% και παραπάνω;

Τολμήσατε εσείς πότε να μειώσετε τα μεταφορικά των εμπορευμάτων 50% και παραπάνω;

Αγγίξατε εσείς πότε την τιμή των καυσίμων στα νησιά όπως κάνουμε εμείς πιλοτικά σε 34 νησιά;».

 

Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου