Σάρωσε τα βραβεία στους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου στην Αθήνα η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Συγκεκριμένα, οι σεφ της τοπικής μας λέσχης, κατάφεραν να συγκεντρώσουν οκτώ χρυσά, τέσσερα αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια.
Κατά τη διάρκεια της ΕΞΠΟΤΡΟΦ έκθεσης, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων μαγείρεψαν για τους επισκέπτες της έκθεσης συνταγές από το Νότιο Αιγαίο με ντόπια προϊόντα.
Το γευστικό ταξίδι άφησε άριστες εντυπώσεις τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τα προϊόντα πρώτες ύλες που διατέθηκαν από τους εκθέτες παραγωγούς των νησιών. Αρκετές ήταν οι ροδίτικες συνταγές που ετοίμασαν οι αρχιμάγειρες.
Ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Φιλήμονας Ζανετίδης, συνεχάρη τη λέσχη αρχιμαγείρων για τις διακρίσεις αλλά και τους ντόπιους παραγωγούς που πήραν μέρος στην έκθεση μέσω της Περιφέρειας, καθώς διέθεσαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων στα παιδικά χωριά SOS.
“Θέλω να συγχαρώ τα μέλη της λέσχης αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων που έδωσε ένα δυναμικό παρών στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Απέσπασαν πολλά και σημαντικά μετάλλια και πλέον αποκτούν φήμη αντάξια μεγάλων και καταξιωμένων σεφ στην Ευρώπη. Θέλω επίσης να συγχαρώ θερμά τους ντόπιους παραγωγούς που διέθεσαν ποσότητες προϊόντων στα παιδικά χωριά SOS”, είπε ο κ. Ζανετίδης.
Επίσης ο κ. Ζαννετίδης αναφέρθηκε στη δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου για την εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι αγρότες που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για το πρόγραμμα βελτίωσης καλλιεργειών.
«Το περίπτερο της Περιφέρειάς μας είχε κατά γενική ομολογία την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Ο περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Χατζημάρκος επισκέφθηκε το περίπτερό μας και συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς.
Το περίπτερό μας επισκέφτηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στον οποίο οι παραγωγοί έθεσαν κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα για την ένταξη στο πρόγραμμα βελτίωσης καλλιεργειών απαιτείται βεβαίωση από το κτηματολόγιο. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο Κτηματολόγιο δεν έχουν γίνει οι μεταγραφές και γι’ αυτό ζητάμε από το Υπουργείο να κάνει δεκτά τα παραχωρητήρια. Ο υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα και ενδεχομένως τις επόμενες μέρες να έχουμε την απάντηση», είπε ο κ. Ζαννετίδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ