ΕΙΔΗΣΕΙΣ

FAZ: Γιατί το Βερολίνο χρειάζεται την Αθήνα…

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσίπρας-Μέρκελ

«Το Βερο­λίνο χρειά­ζε­ται την Αθήνα», ανα­φέ­ρει σε άρθρο γνώμης του ο εκδότης της γερ­μα­νι­κής εφη­με­ρί­δας FAZ, Χόλγκερ Στέλσ­νερ.

Όπως ανα­φέ­ρει στο άρθρο του:

«Η Ελλάδα ετοι­μά­ζε­ται για τη μεταρ­ρύθ­μιση του συντα­ξιο­δο­τι­κού, αλλά και για μια γενική απεργία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα δια­πραγ­μα­τευ­τεί σκληρά με την τρόικα. Τα χαρτιά του, όμως, είναι καλά. Τη γενική απεργία θα ακο­λου­θή­σει μια σκληρή δια­πραγ­μά­τευση με την τρόικα. Τα βασικά σημεία της μεταρ­ρύθ­μι­σης του συντα­ξιο­δο­τι­κού προ­βλέ­πουν αύξηση του ορίου συντα­ξιο­δό­τη­σης -το οποίο στην Ελλάδα είναι αρκετά κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.- και μείωση των συντά­ξεων περίπου για το 80% των συντα­ξιού­χων».

Και κατα­λή­γει:

«Οσο απα­ραί­τητη είναι η μεταρ­ρύθ­μιση του συντα­ξιο­δο­τι­κού τόσο καλά είναι και τα χαρτιά του Τσίπρα σε αυτό το παι­χνίδι πόκερ. Επειδή το Βερο­λίνο στο θέμα της προ­σφυ­γι­κής κρίσης εξαρ­τά­ται από τη βοήθεια της Αθήνας».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.