Ρεπορτάζ

Λίτσα Πατέρα: 2023 έτος Άρη, έτος ευκαιρίας – Η τελευταία προειδοποίηση του Σύμπαντος

«Αποχαιρετώντας το 2022 αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά με πολλές δυσκολίες και με έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης, που ακόμα μαίνεται. Το 2023 είναι μια περίοδος, που οι δυσκολίες και τα προβλήματα θα πηγαίνουν χέρι – χέρι με την ελπίδα και την αισιοδοξία και ίσως είναι ο μόνος χρόνος που θα μπορούσε να ανατρέψει το δρόμο προς την καταστροφή. Μέσα από τον κυκεώνα των προβλημάτων και της «σκοτεινιάς», το φως της ελπίδας προς την νέα εποχή θα λάμψει».
Με τη συγκεκριμένη εισαγωγή, η διάσημη αστρολόγος Λίτσα Πατέρα, αναφέρεται στο διεθνές πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό, μελετώντας τις παγκόσμιες και τις προσωπικές εξελίξεις, ανάλογα με τις θέσεις των πλανητών το 2023 και δίνει τις δικές της επιστημονικές ερμηνείες. Και όπως κάθε χρόνο, η κα Πατέρα, παραχωρεί το δικαίωμα αποκλειστικά στη «δημοκρατική» να καταγράψει τις προβλέψεις της για την νέα χρονιά. Προβλέψεις που η ίδια αναλύει και στην ετήσια έκδοση για το 2023 του Astrologia.

Επιμέλεια: Χαρά Κουτούζη

Πολιτική αστρολογία
Θα τολμούσαμε να πούμε, ότι, το βασικό χαρακτηριστικό της επόμενης περιόδου, είναι ότι, ο παλιός κόσμος περνά οριστικά στο παρελθόν και πως βρισκόμαστε στο κατώφλι της γέννησης του νέου ανθρώπου. Στο επόμενο διάστημα, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, θα αποδειχθεί για την ανθρωπότητα, πιο φλέγον, ακόμα και από τις πολεμικές συρράξεις.
Η παρουσία του Δία (γενναιόδωρος δάσκαλος, πλανήτης ευημερίας, επέκτασης, βελτίωσης, ηθικής, αλλά και επιρρεπής στις υπερβολές) στον Κριό, φέρνει θετικά και ελπιδοφόρα μηνύματα, όμως, το γεγονός ότι, κυβερνήτης του, είναι ο πολεμοχαρής Άρης, κρύβει πολλούς κινδύνους. Θα δώσει ώθηση σε καταστάσεις, είτε ευεργετικές, είτε σε αυτές που πυροδοτούν δυσμενείς εξελίξεις. Όσα είχαν προετοιμαστεί θα υλοποιηθούν σε διάφορους τομείς, θα γίνουν νέα ξεκινήματα με δυναμικές αποφάσεις, θα απελευθερωθούμε από παρωχημένες κοινωνικές εικασίες, θα πάρουμε το μάθημά μας για το μέλλον.
Ωστόσο, δεν πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και στα αρνητικά. Στα σχέδια για περαιτέρω επιθετικές συγκρούσεις, για επιβολή των ισχυρών (ανθρώπων και εθνών) με έντονο τρόπο, στις προσπάθειες αυτονόμησης μειονοτήτων με συγκρουσιακή μορφή και στις εκτός ελέγχου συγκρούσεις λόγω κοινωνικών αντιδράσεων απέναντι στην ακρίβεια και στην πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Το «εγώ» που θα βγει εκτός ελέγχου, θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις της κοινωνίας.
Ο Δίας στον Ταύρο, θα φέρει τεράστιες οικονομικές ωθήσεις, ελπίδες στην ελεύθερη εργασία, στα εισοδήματα, αυτονομία στους εργαζόμενους, αξιοποίηση της έμφυτης σοφίας, αλλά και τάση προς τα ανεξέλεγκτα πάθη. Επίσης, έκπτωση των ηθών, απληστία, κατάχρηση εξουσίας, ανορθόδοξες μεθόδους, κερδοσκοπία, παραπλανητικές επενδύσεις που θα φέρουν στο προσκήνιο εκμεταλλευτές, πεινασμένους για εξουσία και περισσότερη τρομοκρατία. Ο καταναλωτισμός θα βγει εκτός ελέγχου. Όπως και ο φανατισμός, αλλά και η κατάχρηση εξουσίας. Η ελπιδοφόρα όψη του Δία, θα φέρει τεχνολογικές ανακαλύψεις για αποδοτικές καλλιέργειες και επίτευξη ρεαλιστικών στόχων.
Ο Κρόνος στους Ιχθείς, θα τονίσει την πνευματικότητα και την πίστη και θα στείλει μήνυμα για το ολέθριο λάθος της ανθρωπότητας, να οδηγείται σε ολέθριες συρράξεις. Δε μπορεί να δεχθεί την αδικία στους συνανθρώπους και στο περιβάλλον. Θα δημιουργήσει νέες αξίες. Θα τονίσει την αναγκαιότητα για γενναία μεταρρύθμιση στα συστήματα υγείας. Για να γιατρέψουμε το σώμα μας, θα νοιώσουμε την ανάγκη της ψυχικής κάθαρσης, αφού η ψυχή, είναι αυτή που αρρωσταίνει και γιατρεύει. Και αν δεν χειριστούμε σωστά τις καταστάσεις, η απογοήτευση και η μελαγχολία θα ενταθούν. Ζητήματα που αφορούν στο νερό και την εκμετάλλευσή του, θα μας απασχολήσουν έντονα και δεν αποκλείεται, στο μέλλον, να είναι η αιτία, ακόμα και για πολεμικές συγκρούσεις. Η κλιματική αλλαγή, κάνει αισθητή την παρουσία της και η μόλυνση του περιβάλλοντος, θα οδηγήσει σε ασθένειες.
Τέλος, ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, θα εξαλείψει το παλιό, αναχρονιστικό σύστημα του Αιγόκερω και θα εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό του πνεύμα με την ανάπλαση νέων ιδανικών και αξιών.
Κράτη που θα επηρεαστούν στο επόμενο διάστημα
Ηνωμένο Βασίλειο: σκάνδαλα στην κυβέρνηση που βρίσκεται σε σύγχυση, ενώ θα συμβούν πολιτικές αναταραχές και δεν αποκλείεται η αναζωπύρωση της έντασης με τη Βόρεια Ιρλανδία.
ΗΠΑ: επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και μεγάλη αστάθεια στις τιμές ακινήτων. Αντιπαράθεση Κογκρέσου με Λευκό Οίκο. Πρωτοβουλίες για αυστηροποίηση στην οπλοκατοχή, αναδιοργάνωση σε θέματα οικονομίας και βιομηχανίας όπλων. Στη Ν. Αμερική, ενεργοποίηση και εκρήξεις ηφαιστείων.
Γαλλία: θα αυξήσει τη σφαίρα της επιρροής παγκοσμίως και θα συμβάλει στην ανοικοδόμηση μιας νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζικές διαδηλώσεις και στρατιωτικές παρεμβάσεις.
Γερμανία: δεν αποκλείεται το φθινόπωρο, να εμπλακεί ο γερμανικός στρατός στο εξωτερικό και να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας με διαφορετική πορεία.
Κίνα: εντάσεις στη χώρα και αλλαγές στην ηγεσία. Το καθεστώς θα δοκιμαστεί και θα γίνουν αλλαγές σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

Τα ζώδια αναλυτικά
για το 2023.
Κριός: Το πλανητικό σκηνικό, από τον προηγούμενο χρόνο, σας έχει δώσει μια καλή ιδέα, για τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσει το ζώδιό σας. Οι γεννημένοι το Μάρτιο, ήδη, ίσως έχετε απολαύσει αναγνώριση των κόπων σας, βραβεία, προαγωγή και προσωπική πρόοδο. Οι γεννηθέντες τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου, προετοιμαστείτε για δυνατές επαγγελματικές συγκινήσεις. Το καλοκαίρι, θα είναι περίπλοκη συναισθηματική περίοδος που μπορεί να σας παρασύρει σε λάθη του παρελθόντος. Οικονομικά, έχετε έσοδα, αλλά να προσέχετε τα έξοδα.
Ταύρος: Η νέα χρονιά, επιφυλάσσει για εσάς ευχάριστες εξελίξεις, ειδικά από το τέλος της άνοιξης και μετά. Οι εκπλήξεις παραμένουν. Άλλοτε σας πάνε μπροστά και άλλοτε σας αφοπλίζουν. Μην προβάλετε αντίσταση στις ευκαιρίες. Το πλανητικό σκηνικό, εναρμονίζεται προς όφελός σας. Μείνετε ανοιχτοί σε μεγάλες ευκαιρίες για αλλαγές και αγκαλιάστε οτιδήποτε αντισυμβατικό. Ιδιαίτερα σημαντικό στα επαγγελματικά το πρώτο δίμηνο της χρονιάς. Τα συναισθηματικά σας θα βελτιωθούν την άνοιξη και περισσότερο το φθινόπωρο. Από τέλη Μαρτίου θα ανταμειφθείτε οικονομικά.
Δίδυμοι: Γεμάτη προκλήσεις η νέα χρονιά. Δεν αποκλείεται να χάσετε κάποια στηρίγματα, αλλά θα αποκτήσετε περισσότερη ανεξαρτησία. Το ομαδικό πνεύμα, σε συνδυασμό με το αίσθημα του καθήκοντος, θα οδηγήσει την πρόοδό σας. Είναι περίοδος για να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα και να μείνετε μακριά από καταστάσεις που σας θυμώνουν. Πολλοί, μπορεί να αναθεωρήσετε τον ρόλο σας στο εργασιακό περιβάλλον και να το εγκαταλείψετε. Τα καλά νέα στον έρωτα, έρχονται τον Οκτώβριο. Στα τέλη Μαρτίου, η περίοδος για τα οικονομικά θα είναι παραγωγική.
Καρκίνος: Μέσα στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, θα νοιώσετε πιεσμένοι από αναπόφευκτες ευθύνες και δεν θα σας είναι εύκολο να ανταποκριθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Νέες ευκαιρίες παρουσιάζονται από την άνοιξη και μετά. Η επιτυχία, βρίσκεται στο ομαδικό πνεύμα. Στο πρώτο πεντάμηνο της νέας χρονιάς θα πετύχετε την πολυπόθητη αναγνώριση στοχεύοντας ψηλά. Η χρονιά ξεκινά με επικοινωνιακά προβλήματα στη σχέση σας. Από μέσα Ιουλίου, μπορείτε να πετύχετε σημαντικούς οικονομικούς στόχους. Με κάποιο τρόπο, θα πρέπει να διαχειριστείτε το άγχος σας.
Λέων: Η νέα χρονιά, φέρνει σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας. Μέσα στο καλοκαίρι, αναθεωρείτε πολλά από αυτά που θεωρούσατε δεδομένα. Οι σχέσεις αλλάζουν, όμως, έχετε την τάση να επαναλαμβάνετε λάθη του παρελθόντος. Σημαντικές επαγγελματικές εξελίξεις σας περιμένουν τον Οκτώβριο. Η χρονιά ξεκινά αντιφατικά για εσάς. Εφόσον είσαστε ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες για επαγγελματική πρόοδο. Από αρχές Σεπτεμβρίου, θα μπορέσετε να ομαλοποιήσετε τη συναισθηματική σας ζωή. Μην παρασύρεστε σε έξοδα εντυπωσιασμού.
Παρθένος: Η νέα χρονιά, κυλά για εσάς υπό την επίδραση ενός πλανητικού ψηφιδωτού με ποικίλες τάσεις και εξαιρετικό ενδιαφέρον. Τόσο η προσωπική σας ζωή, όσο και οι εσωτερικές αναζητήσεις σας, θα οδηγήσουν σε νέα δεδομένα. Αν είσαστε δεσμευμένοι, η σχέση σας θα δοκιμαστεί από καταστάσεις που μπορεί να φέρουν απόσταση. Προβληματισμοί σε ζητήματα καριέρας, σχετικά με το περιβάλλον της δουλειάς. Φέτος θα μάθετε τι σημαίνει δέσμευση και συμβιβασμός σε μια σχέση. Μην δεσμευτείτε με δάνεια που δε μπορείτε να εξυπηρετήσετε. Τον Οκτώβριο θα βρείτε τη λύση που ζητάτε.
Ζυγός: Μπορεί η νέα χρονιά να ξεκινά νωχελικά, όμως, οι εξελίξεις του πρώτου τριμήνου θα είναι έντονες και καθοριστικές. Μετά από μια κουραστική άνοιξη, θα ακολουθήσει ένα καλοκαίρι με ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις και στη συνέχεια ένα καθοριστικό φθινόπωρο. Στις αρχές της χρονιάς θα έρθετε πιο κοντά με τον συναισθηματικό σας σύντροφο. Στα μέσα της χρονιάς θα καταλήξετε σε πιο σαφή συμπεράσματα ως προς το τι αναζητάτε σε μια σχέση. Το εργασιακό σας περιβάλλον σας εμπνέει και θα είσαστε ιδιαίτερα παραγωγικοί. Οι κόποι σας θα αποδώσουν οικονομικά και οι ευκαιρίες θα αυξηθούν.
Σκορπιός: Μπαίνετε σε μια χρονιά, κατά την οποία, σταδιακά, θα απαλλαγείτε από βάρη των τελευταίων χρόνων που περιόριζαν τις ελευθερίες σας. Σε γενικές γραμμές, οι καταστάσεις θα σας αναγκάσουν να αλλάξετε γνώμη για πράγματα που θεωρούσατε δεδομένα. Οι σχέσεις σας, δεν είναι ανεξάρτητες από τα οικονομικά σας και μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα ζείτε σε εξοντωτικούς ρυθμούς. Στη συνέχεια, θα νοιώσετε δυνατοί και ανανεωμένοι και θα κυνηγήσετε τα δικά σας όνειρα. Θα προκύψουν ευκαιρίες που θα σας ενθουσιάσουν αλλά και ανατροπές στην επαγγελματική σας ζωή. Ίσως να αναζητήσετε σύντροφο με το οποίο θα έχετε τις ίδιες φιλοδοξίες.
Τοξότης: Φανείτε υπομονετικοί και ανεκτικοί το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Μέχρι το τέλος της άνοιξης θα μπορείτε να επωφεληθείτε από μοναδικές ευκαιρίες και ερωτικές συγκινήσεις. Το καλοκαίρι είναι περίπλοκο, όμως, στο τέλος, μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Ίσως χρειαστεί να υιοθετήσετε νέες συνήθειες για να βελτιώσετε την υγεία σας. Διανύετε μια χρονιά ευκαιριών στη δουλειά σας και θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την εργατικότητά σας. Στο ξεκίνημα της χρονιάς, αποφύγετε τις αποφάσεις γύρω από τα οικονομικά. Το καμπανάκι της υγείας, μπορεί να χτυπήσει τέλη Οκτωβρίου.
Αιγόκερως: Η νέα χρονιά, φέρνει δυνατές συγκινήσεις για το ζώδιό σας, μέσα από ανατροπές, έρωτες, στόχους, αλλαγές. Σταδιακά κλείνει η αυλαία μιας ολόκληρης εποχής και πολλοί, καλείστε να γυρίσετε σελίδα ζωής. Να πραγματοποιήσετε όνειρα, που έχουν μείνει κλεισμένα σε συρτάρι. Από τα μέσα Οκτωβρίου συγκεντρώνεστε στην καριέρα. Σας περιμένει μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδος. Οικονομικά, η κατάσταση καλυτερεύει από αρχές Μαρτίου. Το Μάρτιο θα νοιώσετε ανακουφισμένοι από οικονομικές επιβαρύνσεις. Επανέρχονται κάποιες ενοχλήσεις υγείας από το παρελθόν.
Υδροχόος: Η νέα χρονιά σας βρίσκει πιο ώριμους και πιο σοφούς. Θα μαζέψετε καρπούς των προσπαθειών και θα λάβετε αναγνώριση. Η οικογένεια θα παίξει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις σας. Ανατρεπτικό αναμένεται το καλοκαίρι. Αν είστε μόνοι, έχετε την τάση να νοσταλγείτε πρόσωπο από το παρελθόν και παρασύρεστε σε λάθη. Το αίσθημα ανισορροπίας ανάμεσα στο σπίτι και στην καριέρα θα σας αποσυντονίζει και θα σας παρασύρει σε λάθη. Τα πράγματα στον έρωτα είναι εντελώς θολά στην πορεία της χρονιάς. Στα μέσα Μαρτίου είναι πολύ εύκολο να πέσετε σε παγίδα εξαπάτησης.
Ιχθύες: Η νέα χρονιά, θα σας αναγκάσει να δείτε τα πράγματα μέσα από έναν ρεαλιστικό φακό, μολονότι ανήκετε σε ένα ζώδιο, που αγαπά να οραματίζεται. Από το τέλος της άνοιξης και μετά, στο χέρι σας είναι να διαμορφώσετε μια πιο ευχάριστη καθημερινότητα για εσάς και για τους φίλους σας. Από το τέλος του καλοκαιριού, ζείτε έντονες καταστάσεις στην οικογενειακή σας ζωή και επιβαρύνεστε από υποχρεώσεις. Τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν μέσα στον Φεβρουάριο. Την άνοιξη θα κάνετε ανοίγματα που θα εντυπωσιάσουν, αλλά θα έχετε απώλειες. Θα έχετε έσοδα, αλλά έχετε την τάση να τα μετατρέπετε σε έξοδα.

«Αγαπημένοι μου φίλοι, είθε ο καθένας από εμάς, μέσα σε αυτή τη «σκοτεινιά» που μας έχει σκεπάσει τα τελευταία χρόνια, να βρει των μάγων το λαμπερό αστέρι και να οδηγηθεί σε μια άλλη Βηθλεέμ το 2023.
Με πολλή αγάπη
Λίτσα Πατέρα»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου