Στη Ρόδο το διεθνές συνέδριο σεισμολογίας

Ενα ακόμη μεγάλο συνέδριο διεθνούς χαρακτήρα και ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας, θα διεξαχθεί στη Ρόδο.
Πρόκειται για το 2ο διεθνές συνέδριο COMPDYN 2009 και SEECCM 2009 με θέμα τις μελέτες και τον σχεδιασμό αντισεισμικών κατασκευών που θα πραγματοποιηθεί από 22 – 24 Ιουνίου στο ξενοδοχείο “Rodos Palace” με συμμετοχή 700 και πλέον κορυφαίων επιστημόνων και μηχανικών απ’ όλο τον κόσμο.
Το συνέδριο, πραγματοποιείται ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο με το 2ο South – East European Conference on Computational Mechanics (SEECCM 2009) και, τελεί υπό την αιγίδα των Ιnternational Association of Computational Association of Earthquake Engineering και διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Υπολογιστικής Μηχανικής σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αξίζει να επισημανθεί ότι η διοργάνωση του συνεδρίου αυτού αποφασίστηκε μετά την κατά γενική ομολογία μεγάλη επιτυχία του COMΡDYN 2007 που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο τον Ιούνιο του 2007.
Το συνέδριο έχει ως αντικείμενο την εφαρμογή λογισμητοποιημένων υπολογιστικών μεθόδων και τη χρήση σύγχρονων υπολογιστικών συστημάτων στην περιοχή της αντισεισμικής μηχανικής για την επίλυση δυσχερών προβλημάτων που άπτονται της μελέτης και του σχεδιασμού αντισεισμικών κατασκευών. Το συνέδριο, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 700 κορυφαίοι επιστήμονες και μηχανικοί από όλο τον κόσμο, θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες μηχανικούς να έρθουν σε επαφή με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στα επιμέρους αντικείμενα του συνεδρίου και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες πάνω σε θέματα υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος με μεγάλη απήχηση στην ελληνική κοινωνία.
Το συνέδριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κατασκευαστική βιομηχανία και τον ασφαλή σχεδιασμό αντισεισμικών κατασκευών, αλλά και γενικότερα της προβολής που θα τύχει η Ελλάδα σε ένα επίλεκτο τμήμα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας ενώ οι εργασίες και τα αποτελέσματά του αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Μεταξύ των υποστηρικτών της διοργάνωσης περιλαμβάνονται:
Οι Ελληνική Ένωση μηχανικής επιστήμης, η Σερβική Ένωση μηχανικής επιστήμης, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Κragujevac, της Σερβίας, το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας – Κύπρου, το Πανεπιστήμιο του Βόλου, το Πολυτεχνείο της Κρήτης και το Ίδρυμα John Argyris (που ερευνά τις εφαρμοσμένες μηχανικές στο χωρο της επιστήμης).