Αρκετά Ροδιτόπουλα εισήχθησαν στα ΑΕΙ με υψηλές βαθμολογίες

Αίσιο τέλος δόθηκε στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής από το Υπουργείο Παιδείας.
Οι βάσεις των σχολών παρουσίασαν μια γενικότερη πτώση, γεγονός το οποίο οφείλεται στο χαμηλό βαθμό μορίων που συγκεντρώθηκε από τους υποψηφίους, εξαιτίας των εξαιρετικά απαιτητικών θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διαδικασία διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Κατά γενική ομολογία, οι μαθητές της Δωδεκανήσου ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ αρκετοί είναι οι μαθητές Λυκείων της Ρόδου που σημείωσαν υψηλές βαθμολογίες, με αποτέλεσμα να επιτύχουν την εισαγωγή τους σε σχολές της πρώτης τους κατά σειρά προτίμησης.
Δηλώσεις στη «δ» κατέθεσαν αριστούχοι μαθητές που πλέον και επίσημα τους ανακοινώθηκε η εισαγωγή τους σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, των οποίων οι βάσεις κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου Αντώνης Παλαιός, ο οποίος εισήχθη στην Ιατρική σχολή Αθηνών με 19.200 μόρια, ανέφερε: ” Η Γ’ Λυκείου απαιτεί θυσίες , μεθοδικό διάβασμα και αποβολή του άγχους. Κατόρθωσα να περάσω σε σχολή της πρώτης μου επιλογής και σαφώς, νιώθω δικαιωμένος από το αποτέλεσμα”.
Η μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου Ευσταθία Κοραή που συγκέντρωσε 18.864 μόρια και πέρασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, τόνισε: ” Από την αρχή του έτους εφάρμοσα ένα πρόγραμμα συστηματικού διαβάσματος και έτσι δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα. Η χαρά μου από το αποτέλεσμα είναι απερίγραπτη, καθώς η Νομική ήταν η μόνη μου επιλογή”.
Ο μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Λουκάς Ξανθός, με 17.763 μόρια εισήχθη στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης και δήλωσε: ” Κατάφερα να επιτύχω το στόχο μου έπειτα από επίπονο διάβασμα και αρκετά φροντιστήρια. Είναι πολύ σημαντική η σωστή διαχείριση του χρόνου από το μαθητή. Προσωπικά, αισθάνομαι πολύ όμορφα, διότι οι προσπάθειες μου επιβραβεύτηκαν”.
Ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Κρεμαστής Αντώνης Γιαννιού, επεσήμανε: “Συγκέντρωσα 18.455 μόρια και πέρασα στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αθηνών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήμουν αρκετά αγχωμένος και αυτό με πήγαινε πίσω. Ωστόσο, με καθημερινή προσπάθεια τελικά τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή μου την επιτυχία”.
Ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Αφάντου Λεωνίδας Χατζηκαντής, συγκεντρώνοντας 16.573 μόρια εισήχθη στην Οικονομική και Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Θεσσαλονίκης και τόνισε: ” Η εν λόγω σχολή αποτελεί την πρώτη μου επιλογή. Έπειτα από πολύ διάβασμα και δυσκολίες, όλες μου οι προσπάθειες στέφθηκαν από επιτυχία. Βέβαια, Θα ήθελα να επισημάνω οτι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα ως μαθητής της Γ Λυκείου ήταν η έλλειψη δρομολογίων για τη μεταφορά μου από την Αρχίπολη στα Αφάντου καθώς τους τελευταίους 4 και πιο κρίσιμους μήνες δεν υπήρχαν δρομολόγια και αναγκαζόμουν μερικές φορές να διαβάζω στο παγκάκι, στην πλατεία των Αφάντου”.
Ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Αφάντου Μιχαήλ Βουτσιώτης, με 19.700 μόρια πέρασε στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε: ” Όλο το χρόνο ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο μου. Έκανα σωστή προετοιμασία και αρκετή εξάσκηση. Δεν περίμενα πως θα πετύχαινα, όμως τώρα νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος”.
Ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Αφάντου Γεώργιος Σεντής, υποστήριξε: “Τα μόρια με τα οποία κατόρθωσα να εισαχθώ στο Τμήμα Βιολογίας Θεσσαλονίκης ήταν 17.485. Η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη. Η συγκεκριμένη σχολή δεν αποτελεί την πρώτη μου επιλογή, αλλά δεν νιώθω απογοητευμένος. Αντιθέτως χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιτυχία μου”.
Η μαθήτρια του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΥ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» Βασιλεία- Ανδριάνα Βαρσαμίδη, εισήχθη στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης με 17.596 μόρια και δήλωσε: ” Τα θέματα των εξετάσεων δεν ήταν εύκολα. Ωστόσο, διάβαζα αρκετά και είχα καλούς καθηγητές να με καθοδηγούν. Τελικά κατόρθωσα να εισαχθώ σε σχολή πρώτης επιλογής και αισθάνομαι υπέροχα”.
Ο μαθητής του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΥ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» Νικήτας Φρόνας, ανέφερε: ” Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη και με πολλές απαιτήσεις. Παρ’ όλα αυτά, νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος, αφού συγκέντρωσα 17.760 μόρια και πέρασα στο τμήμα Φαρμακευτικής Πατρών, που ήταν η πρώτη μου επιλογή”.
Η μαθήτρια του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΥ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» ¶ννα Χρυσίδου, που κατόρθωσε να συγκεντρώσει 20.469 μόρια και φυσικά, εισήχθη στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, ανέφερε: ” Νιώθω ικανοποίηση. Δεν περίμενα τέτοια επιτυχία. Για μένα το αποτέλεσμα ήταν εντελώς απρόοπτο. Συνάντησα αρκετές δυσκολίες, αλλά με θέληση και προσπάθεια όλα γίνονται”.
Ο μαθητής του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΥ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» Νικόλαος Πετρίδης, υποστήριξε: “Συγκέντρωσα 17.985 μόρια και πέρασα στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Αισθάνομαι απίστευτη χαρά. Έπειτα από πάρα πολύ άγχος και προσπάθεια τα κατάφερα. Σε αυτή μου την επιτυχία βέβαια, συνέβαλε και η αμέριστη συμπαράσταση από το περιβάλλον μου”.
Η μαθήτρια του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου ΕΚΠAΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ευγενία Αλεξιάδη, πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης με 16.273 μόρια και επεσήμανε: ” Οι θυσίες που απαιτεί η Γ’ Λυκείου είναι πολλές. Πρέπει, οι υποψήφιοι να ξεχνούν τα πάντα και να εστιάζουν μόνο στο αποτέλεσμα, λέγοντας «Υπομονή και τα καλύτερα έρχονται». Η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Οι κόποι μου ανταμείφτηκαν και τώρα καταλαβαίνω πως οι θυσίες μου άξιζαν”.
O μαθητής του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου ΕΚΠAΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Θωμάς Λεριάς, δήλωσε: ” Συγκέντρωσα 17.217 μόρια και πέρασα στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Πάτρας. Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά είχα και στήριξη από τους καθηγητές μου. Το αποτέλεσμα με βρίσκει πλήρως ευχαριστημένο”.

Τέλος, ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου Κωνσταντίνος Καλαεντζής, κατόρθωσε να εισαχθεί στο τμήμα Βιολογίας, καταλαμβάνοντας την 7η θέση πανελλαδικά. Αναφέρθηκε σε αυτή του την επιτυχία λέγοντας: ” Τα μόρια που συγκέντρωσα ήταν 18. 437. Σίγουρα χρειάζεται αρκετή υπομονή, προσπάθεια και πολλές θυσίες για να επιτευχθεί ο στόχος. Εγώ είχα και τους καθηγητές και τους γονείς μου, οι οποίοι με υποστήριζαν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι απόλυτα ανακουφισμένος και χαρούμενος”.