ΕΙΔΗΣΕΙΣ

150,4 εκ. € ενισχύουν τις ΜμΕ της Χώρας ( Τα ποσά ανά Περιφέρεια )

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ευρώ

Σε μια δύσκολη συγκυ­ρία για την οικο­νο­μία της Ελλάδας, την αντα­γω­νι­στι­κό­τητα και τη βιω­σι­μό­τητα των επι­χει­ρή­σεων της Χώρας, το Συγ­χρη­μα­το­δο­τού­μενο Πρό­γραμμα «Ενί­σχυση Μικρο­με­σαίων Επι­χει­ρή­σεων στους τομείς Μετα­ποί­η­σης, Του­ρι­σμού, Εμπο­ρίου – Υπη­ρε­σιών», με Δια­χει­ρι­στική Αρχή την ΕΥΔ-ΕΠΑΕ και Φορέα Δια­χεί­ρι­σης τον Ενδιά­μεσο Φορέα του Επι­χει­ρη­σια­κού Προ­γράμ­μα­τος Αντα­γω­νι­στι­κό­τητα και Επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τητα (ΕΦΕΠΑΕ) και τους εταί­ρους του, παρου­σιά­ζει αξιο­πρό­σε­κτη πορεία, ωφε­λώ­ντας σημα­ντικά τις δικαιού­χες Μικρο­με­σαίες Επι­χει­ρή­σεις.

Η πορεία του Προ­γράμ­μα­τος έχει ξεπε­ρά­σει τις προσ­δο­κίες της περιό­δου, καθώς η αρχικά εγκε­κρι­μένη ετήσια πίστωση της Δράσης αυξή­θηκε εντός του 2014 τρεις φορές, προ­κει­μέ­νου να καλυ­φθούν οι επι­πλέον ανάγκες πλη­ρω­μών των δικαιού­χων, με τη συνο­λική αύξηση να φτάνει στα 58.787.816,52 €.

Η κατα­βλη­θείσα έως σήμερα δημόσια χρη­μα­το­δό­τηση κατα­νέ­με­ται ως εξής:

– 58.250.918,53 € στον κλάδο της Μετα­ποί­η­σης (ποσοστό 38,72%)

– 57.251.943,52 € στον κλάδο του Του­ρι­σμού (ποσοστό 38,06%)

– 34.920.391,10 € στον κλάδο του Εμπο­ρίου & Υπη­ρε­σιών (ποσοστό 23,21%).

Από την πρώτη πληρωμή του Προ­γράμ­μα­τος (20/12/2013) και ουσια­στικά ένα έτος μετά, έως τις 30/12/14, έχουν δια­τε­θεί στους δικαιού­χους της δράσης 150.423.253,15 €. Ένα ποσό σημα­ντικό σε μέγεθος, αλλά κυρίως απα­ραί­τητο για την υπο­στή­ριξη και τις ανάγκες των ΜμΕ σε όλες τις Περι­φέ­ρειες της Χώρας, όπως κατα­γρά­φε­ται στο κάτωθι διά­γραμμα:

epoli.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Chris Greekfish

    Αυτά φαγώθηκαν για τις εκλογές.