ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΗ βράβευσε 468 παιδιά εργαζομένων που αρίστευσαν στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΕΗ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Η ΔΕΗ τίμησε φέτος 468 παιδιά εργα­ζο­μέ­νων της που αρί­στευ­σαν στη Δευ­τε­ρο­βάθ­μια και Τρι­το­βάθ­μια Εκπαί­δευση, σε δύο τελετές στην Αθήνα και την Πτο­λε­μα­ΐδα.
  • Βρα­βεύ­τη­καν 126 από­φοι­τοι Γυμνα­σίου, 213 Λυκείου και 129 από­φοι­τοι ΑΕΙ, οι οποίοι έλαβαν προ­σω­πικό έπαινο και δώρα, μεταξύ των οποίων δωρο­ε­πι­τα­γές.
  • Ο θεσμός, που διαρκεί περισ­σό­τερα από 40 χρόνια, ανα­δει­κνύει την αρι­στεία και τιμά την επιμονή, την προ­σή­λωση στους στόχους και τη διαρκή πρόοδο.
  • Η εκδή­λωση της Αθήνας εστίασε στα επαγ­γέλ­ματα στην εποχή των social media και της ψηφια­κής τεχνο­λο­γίας, με συζη­τή­σεις για τις ήπιες δεξιό­τη­τες, την Τεχνητή Νοη­μο­σύνη και την επί­δραση της δια­δι­κτυα­κής εικόνας στην επαγ­γελ­μα­τική πορεία των νέων.

Για περισ­σό­τερα από 40 χρόνια, η ΔΕΗ επι­βρα­βεύει τα παιδιά των εργα­ζο­μέ­νων της που δια­κρί­νο­νται για τις εξαι­ρε­τι­κές τους επι­δό­σεις στη Δευ­τε­ρο­βάθ­μια και Τρι­το­βάθ­μια Εκπαί­δευση. Φέτος, ο θεσμός συνε­χί­στηκε με δύο ξεχω­ρι­στές τελετές σε Αθήνα και Πτο­λε­μα­ΐδα, τιμώ­ντας συνο­λικά 468 αρι­στού­χους μαθητές και απο­φοί­τους.

Συνο­λικά, 126 από­φοι­τοι Γυμνα­σίου και 213 Λυκείου, καθώς και 129 κάτοχοι τίτλου σπουδών από ΑΕΙ (προ­πτυ­χιακό, μετα­πτυ­χιακό, διδα­κτο­ρικό) από όλη την Ελλάδα βρα­βεύ­τη­καν από τη ΔΕΗ για τις άριστες επι­δό­σεις τους. Οι αρι­στού­χοι έλαβαν έναν προ­σω­πικό έπαινο, καθώς και δώρα, μεταξύ των οποίων δωρο­ε­πι­τα­γές Κωτσό­βο­λος, ως ανα­γνώ­ριση της προ­σπά­θειας και της επι­τυ­χίας τους.

Μέσα από τη βρά­βευση των αρι­στού­χων – παιδιών εργα­ζο­μέ­νων της ΔΕΗ, ο θεσμός ανα­δει­κνύει τη σημασία της αρι­στείας, αλλά κυρίως τιμά τις αξίες της επι­μο­νής, της προ­σή­λω­σης στην επί­τευξη στόχων και της διαρ­κούς προόδου.

Η εκδή­λωση της Αθήνας

Στη φετινή διορ­γά­νωση με τίτλο «Επαγ­γέλ­ματα στην εποχή των social media και του ψηφια­κού κόσμου», ανώτατα στελέχη του Ομίλου ΔΕΗ μίλησαν για τη σημασία της ανά­πτυ­ξης των «ήπιων δεξιο­τή­των», από την επι­κοι­νω­νία μέχρι τη δημιουρ­γι­κό­τητα, σε ένα διαρκώς μετα­βαλ­λό­μενο τεχνο­λο­γικά τοπίο και με τα social media να κυριαρ­χούν σε πολ­λα­πλές πτυχές της καθη­με­ρι­νό­τη­τας. Ιδιαί­τερη έμφαση έδωσαν στον ορθό τρόπο χρήσης των μέσων κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, την επα­νά­σταση της Τεχνη­τής Νοη­μο­σύ­νης και την επιρροή που αυτή θα έχει στο μέλλον των επό­με­νων γενεών.

Η Ομιλική Γενική Διευ­θύ­ντρια Ανθρώ­πι­νου Δυνα­μι­κού & Οργά­νω­σης, Αλίνα Παπα­γε­ωρ­γίου, συνε­χάρη τους αρι­στού­χους για την προ­σπά­θεια και τις επι­δό­σεις τους, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η ακα­δη­μαϊκή τους επι­τυ­χία, παρότι σημα­ντική σε μία εποχή αναμ­φί­βολα γεμάτη προ­κλή­σεις, απο­τε­λεί μόνο ένα μέρος της προ­σω­πι­κής τους πορείας. Οι εμπει­ρίες και η συνεχής ανα­ζή­τηση και διεύ­ρυνση των ορι­ζό­ντων τους, είναι πολύ πιο καθο­ρι­στικά και δια­μορ­φώ­νουν ολι­στικά την προ­σω­πι­κό­τητά τους, ανέφερε. Ο Αντώνης Καρράς, Πρό­ε­δρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, συνε­χάρη με τη σειρά του τους αρι­στού­χους και τις οικο­γέ­νειές τους, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι «δεν τελειώ­νει η προ­σπά­θεια με το πτυχίο». Κλεί­νο­ντας, εξέ­φρασε την εμπι­στο­σύνη του στη νέα γενιά, σημειώ­νο­ντας ότι οι νέοι απο­τε­λούν το μέλλον και μπορούν να συμ­βάλ­λουν σε έναν καλύ­τερο και πιο ανθρώ­πινο κόσμο.

Στην εκδή­λωση δεν έλειψε και το «Game time», στη διάρ­κεια του οποίου το κοινό, χωρί­στηκε σε δύο ομάδες – γονείς και αρι­στού­χοι – και απά­ντη­σαν σε ερω­τή­σεις γνώσεων για τα social media. Συν­δυα­στικά με το παι­χνίδι, οι Ελπι­δο­φό­ρος Παπα­νι­κο­λό­που­λος, Διευ­θυ­ντής Ψηφια­κής Επι­κοι­νω­νίας, Μαρία Δάγλα, Διευ­θύ­ντρια Προ­σλή­ψεων και Ελένη Πρίφτη, Διευ­θύ­ντρια Εται­ρι­κής Κουλ­τού­ρας & Employer Branding, μίλησαν για την εξέλιξη των social media στη σημε­ρινή εποχή, από ένα απλό εργα­λείο ψυχα­γω­γίας σε ολό­κληρο κομμάτι της επαγ­γελ­μα­τι­κής ζωής αλλά και της οικο­νο­μίας εν γένει. Παράλ­ληλα, επι­σή­μα­ναν και τη σημασία της δια­δι­κτυα­κής εικόνας στην μετέ­πειτα επαγ­γελ­μα­τική ζωή των νέων. Τέλος, οι ομι­λη­τές συμ­φώ­νη­σαν πως είναι ανα­γκαίο η νέα γενιά να έχει προ­σαρ­μο­στι­κό­τητα και κριτική σκέψη στην εποχή του AI, που αλλάζει ραγδαία την καθη­με­ρι­νό­τητα αλλά και τις θέσεις εργα­σίας.

Στην εκδή­λωση της Αθήνας παρευ­ρέ­θηκε και ο Σάκης Τανι­μα­νί­δης, παρου­σια­στής, παρα­γω­γός και επι­χει­ρη­μα­τίας, ο οποίος ανέφερε ότι στην εποχή των social media «το πιο ακριβό “ρεύμα” είναι η ανθρώ­πινη προσοχή» και έδωσε τρεις συμ­βου­λές για το πώς μπορούν οι νέοι να αξιο­ποι­ή­σουν τη δύναμη της προ­σω­πι­κής τους παρου­σίας και να δημιουρ­γή­σουν ευκαι­ρίες για τον εαυτό τους. Αρχικά, τους παρό­τρυνε να μιλούν για τη δουλειά και τις προ­σπά­θειές τους, μετα­τρέ­πο­ντας την καθη­με­ρινή τους πορεία σε ένα προ­σω­πικό «ημε­ρο­λό­γιο» που μπορούν να μοι­ρά­ζο­νται με τους άλλους. Επι­πλέον, τους πρό­τεινε να κάνουν το «τεστ του Google», ανα­ζη­τώ­ντας το ονο­μα­τε­πώ­νυμό τους για να δουν τι εικόνα θα σχη­μα­τί­σει κάποιος που θέλει να τους γνω­ρί­σει για πρώτη φορά μέσα από το δια­δί­κτυο και τα social media. Τέλος, υπο­γράμ­μισε τη σημασία της πρω­το­βου­λίας και υπεν­θύ­μισε στους μαθητές ότι αν δεν ζητή­σεις κάτι, η απά­ντηση είναι δεδο­μένα «όχι» και ότι πολλές φορές μια προ­σπά­θεια μπορεί να ανοίξει έναν δρόμο που δια­φο­ρε­τικά δεν θα υπήρχε.

Η εκδή­λωση της Πτο­λε­μα­ΐ­δας

Στην Πτο­λε­μα­ΐδα η εκδή­λωση ξεκί­νησε με θερμό καλω­σό­ρι­σμα από τη Διευ­θύ­ντρια Ανά­πτυ­ξης Προ­σω­πι­κού, Νατάσσα Ξυδού, η οποία συνε­χάρη τόσο τους αρι­στού­χους όσο και τις οικο­γέ­νειές τους που στέ­κο­νται δίπλα τους σε κάθε βήμα. Η ίδια τόνισε ότι «πρόοδος είναι η επιμονή, η πει­θαρ­χία, η περιέρ­γεια να μαθαί­νεις, η δύναμη να θέτεις στόχους, να τους πετυ­χαί­νεις και να προ­σπα­θείς να τους ξεπερ­νάς» και τους ευχή­θηκε καλή συνέ­χεια στα όνειρά τους. Η Ομιλική Γενική Διευ­θύ­ντρια Ανθρώ­πι­νου Δυνα­μι­κού & Οργά­νω­σης, Αλίνα Παπα­γε­ωρ­γίου απηύ­θυνε χαι­ρε­τι­σμό δίνο­ντας έμφαση στην αξία του επαγ­γελ­μα­τι­κού προ­σα­να­το­λι­σμού στις νεαρές ηλικίες, οπότε και καλού­νται οι μαθητές να απο­φα­σί­σουν για το μέλλον τους. Επι­πλέον, ο Κώστας Μανιά­της, Γενικός Γραμ­μα­τέας ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, υπο­γράμ­μισε τη σημασία που έχει να μπορούν οι αρι­στού­χοι να στέ­κο­νται στα πόδια τους, ώστε να είναι έτοιμοι να αντι­με­τω­πί­σουν τις δυσκο­λίες του μέλ­λο­ντος και να είναι πρό­θυ­μοι πάντα να δοκι­μά­σουν ό,τι έχει να τους προ­σφέ­ρει η ζωή.

Ο Ανα­πλη­ρω­τής Δ/νων Σύμ­βου­λος του Ομίλου ΔΕΗ και επι­κε­φα­λής Συμ­βα­τι­κής Παρα­γω­γής, Αλέξιος Παΐζης, συνε­χάρη τους βρα­βευό­με­νους μαθητές και τις οικο­γέ­νειές τους, παρο­τρύ­νο­ντας τους πρώτους να συνε­χί­σουν με προ­σή­λωση στις σπουδές και στους στόχους τους, χωρίς υπερ­βο­λική πίεση. Όπως τόνισε «ένα ισχυρό ακα­δη­μαϊκό υπό­βα­θρο θα σας δώσει τη δυνα­τό­τητα να κάνετε ό,τι θέλετε στη ζωή σας». Παράλ­ληλα, υπο­γράμ­μισε ότι η Δυτική Μακε­δο­νία βρί­σκε­ται μπροστά σε έναν σημα­ντικό μετα­σχη­μα­τι­σμό, καθώς δια­τη­ρεί τον κομβικό ενερ­γειακό της ρόλο και δια­μορ­φώ­νει ένα νέο, σύγ­χρονο ενερ­γειακό χαρ­το­φυ­λά­κιο, με επεν­δύ­σεις σε σύγ­χρο­νες, ευέ­λι­κτες μονάδες παρα­γω­γής, σε ΑΠΕ και απο­θή­κευση. Όπως σημεί­ωσε, η εξέλιξη αυτή δημιουρ­γεί νέες ευκαι­ρίες απα­σχό­λη­σης και ανά­πτυ­ξης, τόσο για εξει­δι­κευ­μέ­νους τεχνι­κούς και μηχα­νι­κούς, όσο και για επαγ­γελ­μα­τίες με νέες δεξιό­τη­τες, ενώ παράλ­ληλα μπορεί να ενι­σχύ­σει την και­νο­το­μία, τη συνερ­γα­σία με το Πανε­πι­στή­μιο Δυτικής Μακε­δο­νίας και τη δημιουρ­γία μιας νέας αλυ­σί­δας αξίας στην περιοχή.

Στην εκδή­λωση της Πτο­λε­μα­ΐ­δας παρευ­ρέ­θηκε ο Σπύρος Μιχα­λού­λης, Σύμ­βου­λος Επαγ­γελ­μα­τι­κού Προ­σα­να­το­λι­σμού, ο οποίος επι­σή­μανε πως  η αγορά εργα­σίας αλλάζει με ταχύ­τα­τους ρυθμούς και ότι τα επαγ­γέλ­ματα του μέλ­λο­ντος δεν είναι απα­ραί­τητα εκείνα που γνω­ρί­ζουμε σήμερα. Όπως τόνισε, οι μαθητές στην ηλικία των 15-17 ετών δεν καλού­νται να απο­φα­σί­σουν ποιο επάγ­γελμα θα ακο­λου­θή­σουν, αλλά ποιες σπουδές τους ται­ριά­ζουν, καθώς ένα πτυχίο μπορεί να οδη­γή­σει σε πολλές και δια­φο­ρε­τι­κές επαγ­γελ­μα­τι­κές δια­δρο­μές. Παράλ­ληλα, υπο­γράμ­μισε ότι η επαγ­γελ­μα­τική πορεία δεν είναι γραμ­μική και κάλεσε τους μαθητές να πάρουν απο­φά­σεις που θα κάνουν τους ίδιους τους εαυτούς τους περή­φα­νους.

«ΔΕΗ Προ­ο­δεύω»: προ­ά­γο­ντας την εκπαί­δευση και την αρι­στεία

Η επι­βρά­βευση αρι­στού­χων παιδιών εργα­ζο­μέ­νων της ΔΕΗ εξε­λί­χθηκε δια­χρο­νικά στον θεσμό «ΔΕΗ Προ­ο­δεύω», μέσω του οποίου μαθητές και φοι­τη­τές της Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας και Τρι­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης, που είναι παιδιά εργα­ζο­μέ­νων της, επι­βρα­βεύ­ο­νται για τις εξαι­ρε­τι­κές επι­δό­σεις στις σπουδές τους.

Το «ΔΕΗ Προ­ο­δεύω» διορ­γα­νώ­νε­ται από τη Γενική Διεύ­θυνση Ανθρώ­πι­νου Δυνα­μι­κού & Οργά­νω­σης και απο­τε­λεί έναν δια­χρο­νικό θεσμό που, για περισ­σό­τερα από 40 χρόνια, ανα­δει­κνύει τη βαθύ­τερη πίστη της ΔΕΗ στη δύναμη της γνώσης, της προ­σπά­θειας και της εξέ­λι­ξης. Μέσα από τη βρά­βευση μαθητών και φοι­τη­τών, η εκδή­λωση τιμά την αρι­στεία, αλλά  πρω­τί­στως τις αξίες της επι­μο­νής, της επί­τευ­ξης στόχων και της διαρ­κούς προόδου.

Μέρος του ευρύ­τε­ρου πλάνου της Στρα­τη­γι­κής Βιώ­σι­μης Ανά­πτυ­ξης του Ομίλου ΔΕΗ, οι εκπαι­δευ­τι­κές πρω­το­βου­λίες συμ­βάλ­λουν στην υλο­ποί­ηση των στόχων, που αφορούν στον πυλώνα «Ποιο­τική Εκπαί­δευση» (SDG4), όπως έχει καθο­ρι­στεί από τον Οργα­νι­σμό Ηνω­μέ­νων Εθνών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.