- Η Νότια Κορέα αναμένεται να δει σημαντική αύξηση τουριστών λόγω της δημοφιλίας της σειράς “All of Us Are Dead”, με την 2η σεζόν να προσελκύει περισσότερους επισκέπτες.
- Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 5η θέση του Δείκτη STFS, κυρίως λόγω της Πελοποννήσου και της κινηματογραφικής ταινίας “Η Οδύσσεια” του Κρίστοφερ Νόλαν.
- Η ταινία “Η Οδύσσεια” αναμένεται να προσελκύσει εκατομμύρια θεατές και να ενισχύσει τον τουρισμό στις περιοχές γυρισμάτων.
- Οι παράκτιες τοποθεσίες της Πελοποννήσου και οι σχετικές ιστορικές περιοχές θα δουν αύξηση επισκεπτών εξαιτίας της σύνδεσης με την ομηρική αφήγηση.
Τους προορισμούς που θα δουν αύξηση σε τουρίστες χάρη στον κινηματογράφο και την τηλεόραση φέτος, αποκαλύπτει ο Screen Tourism Forecast Index (STFS) του Holafly.
Πρόκειται για όσους ξεχωρίζουν στην τάση set-jetting, όπου οι άνθρωποι κάνουν διακοπές σε περιοχές που είδαν σε ταινίες ή εκπομπές τηλεοπτικές.
Η Νότια Κορέα αναμένεται να δει μια ακόμη αύξηση επισκεπτών. Είναι στην κορυφή της λίστας με σκορ STFS 87.6/100. Η πρώτη σεζόν της σειράς “All of Us Are Dead” έχει το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ τηλεθέασης στην ιστορία του Netflix που δεν έχει αγγλόφωνες εκπομπές. Καθώς η δεύτερη σεζόν αναμένεται να κυκλοφορήσει είτε στο τέταρτο 3μηνο του τρέχοντος έτους είτε στο πρώτο 3μηνο του 2027, οι κρατήσεις σε Σεούλ, θα εκτοξευτούν.
Η Νότια Κορέα είναι «ο μόνος προορισμός στον δείκτη όπου ο τουρισμός μέσω οθόνης έχει ήδη γίνει δομικός πυλώνας της εθνικής οικονομίας και όχι μια περιοδική αύξηση των εκδηλώσεων».
Οι χώρες όπου μια κορεατική εκπομπή streaming φτάνει στα ύψη των προτιμήσεων παρουσιάζουν κατά μέσο όρο αύξηση +106.3% σε εισερχόμενους ταξιδιώτες από αυτές τις αγορές.
Η Ελλάδα στους top προορισμούς set-jetting 2026
Η Ελλάδα ξεχωρίζει στον Δείκτη, λόγω της Πελοποννήσου εκεί που «χτυπά η καρδιά» της ταινίας «Η Οδύσσεια» (The Odyssey). Η περιοχή είναι εξαιρετική τοποθεσία γυρισμάτων για την κινηματογραφική μεταφορά του Κρίστοφερ Νόλαν, καθώς εδώ βρίσκονται οι μυθικές χώρες του βασιλιά Νέστορα και του βασιλιά Μενέλαου.
Μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές κυκλοφορίες φέτος είναι η ταινία «Η Οδύσσεια» (The Odyssey) του Κρίστοφερ Νόλαν, που θα βγει στις αίθουσες IMAX στις 17 Ιουλίου.
Η Ελλάδα είναι στο top 10 του STFS, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με σκορ 61/100. Αυτό οφείλεται στην εμβληματική βαθμολογία της τοποθεσίας, καθώς «η ομηρική αφήγηση είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική γεωγραφία που ακόμη και ένα γύρισμα σε πολλές χώρες δεν μπορεί να διακόψει τον συνειρμικό σύνδεσμο» και στο γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τα τρέιλερ της ταινίας μετά την κυκλοφορία τους.
Τόσο οι παράκτιες τοποθεσίες στην Πελοπόννησο όπου ο Κρίστοφερ Νόλαν έκανε τα γυρίσματα όσο και τα σημεία που θυμίζουν την ίδια χρονική περίοδο θα δουν αύξηση επισκεπτών.
Αυτοί είναι οι top προορισμοί set-jetting 2026
Νότια Κορέα – All Us Are Dead (2η σεζόν)
Ισπανία – House of the Dragon (3η σεζόν)
Ιρλανδία – Wednesday (2η σεζόν)
Ταϊλάνδη – Jurassic World: Rebirth
Ελλάδα – The Odyssey
Σικελία – The Odyssey
Γλασκώβη – Spider-Man: Brand New Day
Νότια Αφρική – Mission: Impossible 8
Jordan – Dune: Prophecy (2η σεζόν)
Τσεχία – Blade Runner 2099
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε


.gif)













