Αθλητικά

“Δια-συνδέσεις” με τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Σύνοψη
  • Οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου επισκέφθηκαν το κλειστό γυμναστήριο «Βενετόκλειο» στο πλαίσιο του προγράμματος «Δια - συνδέσεις», παρακολουθώντας την προπόνηση της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο Γ.Σ. Δωδεκάνησος.
  • Η επίσκεψη τους προσέφερε την ευκαιρία να βιώσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αθλητές με αμαξίδιο και να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.
  • Μετά την αθλητική δράση, οι μαθητές επισκέφθηκαν το κατάστημα Estrella, όπου συζήτησαν τις εντυπώσεις τους και αποτίμησαν την εμπειρία τους από το πρόγραμμα.
  • Η εκδρομή ολοκλήρωσε τη χρονιά με θετικά συναισθήματα και πολύτιμα μαθήματα ζωής, επισημαίνοντας τη σημασία της αποδοχής και της συμπερίληψης.

Πριν από λίγες μέρες, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ1 Γυμνασίου και Α1 Λυκείου του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου πραγματοποίησαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη στο κλειστό γυμναστήριο «Βενετόκλειο» και ενημέρωσαν τα εξής: ”Η δράση αυτή εντάχθηκε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Δια – συνδέσεις». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά είχαν την τιμή και τη χαρά να παρακολουθήσουν από κοντά την προπόνηση της ομάδας του Γ.Σ. Δωδεκάνησος «μπάσκετ με αμαξίδιο». Οι αθλητές της ομάδας υποδέχτηκαν τους μαθητές μας με θέρμη, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος και να κατανοήσουν τους κανονισμούς του. Το πιο συναρπαστικό κομμάτι της συνάντησης ακολούθησε αμέσως μετά, με μια βιωματική δράση. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μπήκαν στο γήπεδο, συμμετείχαν ενεργά σε παιχνίδια και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο άθλημα. Μέσα από αυτή την προσωπική εμπειρία, τα παιδιά κατάφεραν:

• Να αντιληφθούν τις πραγματικές προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής με αμαξίδιο.
• Να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.
• Να εμπνευστούν από τη δύναμη της θέλησης και το πάθος των αθλητών του Γ.Σ. Δωδεκάνησος.

Μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής δράσης, η όμορφη αυτή έξοδος συνεχίστηκε με μια επίσκεψη στο κατάστημα Estrella. Εκεί, το προσωπικό της επιχείρησης υποδέχτηκε την ομάδα μας με μεγάλη ευγένεια και προσέφερε δροσερούς χυμούς σε όλους τους μαθητές, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία τους. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία για μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους από τη βιωματική εμπειρία στο Βενετόκλειο, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ο συνολικός απολογισμός του προγράμματος. Καθώς η συγκεκριμένη εκδρομή αποτελούσε την τελική συνάντηση του προγράμματος «Δια – συνδέσεις» για το τρέχον έτος, κλείσαμε τη χρονιά με τον πιο όμορφο τρόπο: γεμάτοι νέες παραστάσεις, δυνατά συναισθήματα και πολύτιμα μαθήματα ζωής. «Οι “Δια – συνδέσεις” δεν ήταν απλώς ένα πρόγραμμα, αλλά μια γέφυρα επικοινωνίας, αποδοχής και συμπερίληψης που θα συντροφεύει τους μαθητές μας και στο μέλλον.»

Υπεύθυνοι προγράμματος:
Ειρήνη Μπόνη, ΠΕ23 Ψυχολόγος
Αλεξία Στεργίου, ΠΕ23 Ψυχολόγος
Παναγιώτης Τσιαβός, ΠΕ86 ΕΑΕ Πληροφορικής
Σύνοδοι εκδρομής:
Ειρήνη Μπόνη, ΠΕ23 Ψυχολόγος
Παναγιούλα Καρελλάκη, ΠΕ30 Κοινωνική Λειτουργός
Ελένη Γεωργάκη, ΠΕ25 Σχολική Νοσηλεύτρια

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.