ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέτρος Μαρτσούκος: «Αξιόπιστο πρωτάθλημα πλέον η Super League 2. Άλλη αίγλη με έναν όμιλο»

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Πέτρος Μαρτσούκος
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Ο πρό­ε­δρος της Super League 2, Πέ­τρος Μαρ­τσού­κος, ανέ­φε­ρε ότι η έλ­λει­ψη VAR οφεί­λε­ται σε οι­κο­νο­μι­κούς λό­γους, αλλά υπάρ­χει ελ­πί­δα για χρη­μα­το­δό­τη­ση από την Πο­λι­τεία.
  • Επι­ση­μάν­θη­κε η με­γά­λη δια­φο­ρά εσό­δων με­τα­ξύ SL1 και SL2, με τις ομά­δες να αντι­με­τω­πί­ζουν δυ­σκο­λί­ες όταν υπο­βι­βά­ζο­νται.
  • Το νέο πρω­τά­θλη­μα θα είναι πιο αντα­γω­νι­στι­κό, καθώς όλες οι ομά­δες θα παί­ζουν με­τα­ξύ τους, προ­σφέ­ρο­ντας κα­λύ­τε­ρα ντέρ­μπι.
  • Όλες οι ομά­δες, εκτός από μία, έχουν εξα­σφα­λί­σει άδεια, με την ΕΠΟ να ερ­γά­ζε­ται για την επί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των των απλή­ρω­των πο­δο­σφαι­ρι­στών.
  • Η αξιο­πι­στία της SL2 έχει βελ­τιω­θεί, καθώς δεν υπάρ­χουν πε­ριο­ρι­σμοί για στοι­χη­μα­τι­σμό, κάτι που θε­ω­ρεί­ται θε­τι­κό ση­μά­δι.

Στην εκ­πο­μπή «Δίκη στον ΣΚΑΙ» φι­λο­ξε­νή­θη­κε ο πρό­ε­δρος της Super League 2, Πέ­τρος Μαρ­τσού­κος, ο οποί­ος ανα­φέρ­θη­κε στη δομή του νέου πρω­τα­θλή­μα­τος, αλλά και τα γε­νι­κό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα της κα­τη­γο­ρί­ας.

Ανα­λυ­τι­κά τα όσα ανέ­φε­ρε:

-Για το αν μπο­ρεί να μπει VAR στη Super League 2: «Για οι­κο­νο­μι­κούς λό­γους δεν έχει μπει VAR στη Super League 2, θα μπο­ρέ­σει η Πο­λι­τεία μέσω κον­δυ­λί­ου να βρε­θούν χρή­μα­τα ώστε να έχου­με και στις δύο επαγ­γελ­μα­τι­κές κα­τη­γο­ρί­ες VAR».

Για τις δια­φο­ρές SL1 και SL2: «Αν ο συ­νε­ται­ρι­σμός κρί­νει ότι αντί για 14 οι ομά­δες θα γί­νουν 16, θα γίνει. Και σε εμάς, όταν έγινε ανα­διάρ­θρω­ση έγινε αμέ­σως. Αυτό όμως απα­σχο­λεί τη SL1.

Εν­νο­εί­ται ότι έχου­με μια με­γά­λη ψα­λί­δα ως προς τα έσοδα των ομά­δων. Είναι τε­ρά­στια η δια­φο­ρά, προ­σπα­θού­με να μειώ­σου­με αυτή τη δια­φο­ρά. Όταν ανε­βαί­νει μια ομάδα, είναι εύ­κο­λο για τον πα­ρά­γο­ντα. Το πρό­βλη­μα είναι όταν πέ­φτουν, εκεί δια­λύ­ο­νται οι ομά­δες. Κά­νουν με­γά­λες προ­σπά­θειες. Πέ­ρυ­σι, υπο­βι­βά­στη­κε η Λαμία και δεν αγω­νί­στη­κε καν στο πρω­τά­θλη­μά μας.

Σε αγω­νι­στι­κό επί­πε­δο, το πρω­τά­θλη­μα ήταν πολύ αντα­γω­νι­στι­κό. Τώρα θα πάρει άλλη αίγλη γιατί θα είναι όλες οι ομά­δες μαζί και θα παί­ζουν όλοι με όλους, τα ντέρ­μπι θα είναι κα­λύ­τε­ρα. Θα έχου­με πιο συ­ναρ­πα­στι­κό πρω­τά­θλη­μα ως προς το αγω­νι­στι­κό».

Για τους απλή­ρω­τους πο­δο­σφαι­ρι­στές στη SL2: «Για να πάρει μια ομάδα άδεια, πρέ­πει να έχει υπο­γρά­ψει ο πο­δο­σφαι­ρι­στής ότι είναι εξο­φλη­μέ­νος. Φέτος, όλες οι ομά­δες εκτός από μια είχαν πάρει άδεια. Πι­στεύω ότι ο πρό­ε­δρος της ΕΠΟ, κ. Γκα­γκά­τσης, έχει κάνει προ­σπά­θεια για να βρε­θεί λύση. Τώρα δεν ξέρω σε ποιο στά­διο είναι, αλλά αν υπάρ­χει θέ­λη­ση θα βρε­θεί λύση. Εν­νο­εί­ται ότι κάθε πο­δο­σφαι­ρι­στής πρέ­πει να αμεί­βε­ται, όπως και σε κάθε δου­λειά. Με καλή θέ­λη­ση από τις ομά­δες και τους πο­δο­σφαι­ρι­στές, θα βρε­θεί λύση».

Για την αξιο­πι­στία της κα­τη­γο­ρί­ας: «Φέτος, όσοι θέ­λουν να στοι­χη­μα­τί­σουν στην SL2 δεν έχουν ‘’κόφτη’’. Αυτά είναι θε­τι­κά δείγ­μα­τα για την αξιο­πι­στία της κα­τη­γο­ρί­ας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.