ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διακινητές θησαυρίζουν από τα επικίνδυνα ταξίδια προσφύγων προς την Ελλάδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Οργα­νω­μένα δίκτυα δια­κι­νη­τών απο­κο­μί­ζουν τερά­στια κέρδη κάθε χρόνο, μετα­φέ­ρο­ντας πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες στην Ελλάδα. Οι μαρ­τυ­ρίες όσων πλή­ρω­σαν αδρά για να φτάσουν στη χώρα απο­κα­λύ­πτουν τον κίνδυνο και το κόστος της δια­δρο­μής.

Δύο μετα­νά­στες, ένας από το Μπα­γκλα­ντές και ένας από το Πακι­στάν, οι οποίοι πλή­ρω­σαν αδρά για να φτάσουν στη χώρα μας, κυνη­γώ­ντας ένα καλύ­τερο «αύριο», με σαπιο­κά­ραβα μίλησαν στην ertnews για το επι­κίν­δυνο ταξίδι.

Συγκλο­νί­ζει μαρ­τυ­ρία μετα­νά­στη που έδωσε σχεδόν 12.000 ευρώ για ένα ταξίδι σε ξύλινη βάρκα με περισ­σό­τερα από 300 άτομα.

Ο 26χρονος Σατί από το Μπα­γκλα­ντές ήρθε στην Ελλάδα μέσω Λιβύης πριν από σχεδόν έξι μήνες. Το ταξίδι του ήταν επι­κίν­δυνο και του κόστισε πάνω από 10.000 ευρώ.

Ο Χουσεΐν από το Πακι­στάν βρί­σκε­ται στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια. Έφτασε με βάρκα, πλη­ρώ­νο­ντας 1.800 ευρώ για να φτάσει σε ασφά­λεια.

Συγκλο­νί­ζει η μαρ­τυ­ρία ενός μετα­νά­στη που έδωσε σχεδόν 12.000 ευρώ για ένα ταξίδι σε ξύλινη βάρκα με περισ­σό­τερα από 300 άτομα.

Οι ίδιοι περι­γρά­φουν ότι ο συνήθης τρόπος μετα­φο­ράς γίνεται με φου­σκω­τές βάρκες, οι οποίες μόλις πιάσουν στεριά δια­λύ­ο­νται. Οι δια­κι­νη­τές δεν εμφα­νί­ζο­νται ποτέ, ενώ τα χρήματα δίνο­νται σε μεσά­ζο­ντες.

Πηγή: in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.