Ειδήσεις

Εγιναν τα εγκαίνια των γραφείων των ΑΝΕΛ στη Ρόδο- Εκλογές ως τον Μάρτιο προέβλεψε ο Π. Καμμένος

«Είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών.  Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες.  Θέλουμε να προκύψει μια  κυβέρνηση που θα εφαρμόσει  διαφορετική πολιτική και θα σώσει τη χώρα και τους Έλληνες».
Στην ετοιμότητα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή  τύπου ο πρόεδρος του κόμματος κ. Πάνος Καμμένος που ήρθε στη Ρόδο για τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στην οδό Γ. Σεφέρη και είχε συναντήσεις με τον Περιφέρειαρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τους προέδρους της Ένωσης Ξενοδόχων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου κ.κ. Αντώνη Καμπουράκη, Γιάννη Πάππου και Σάββα Χατζησάββα και άλλους.
Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε εξάλλου πως είχε συναντήσεις και για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κόμματος. Τόνισε πως χρειάζονται νέοι άνθρωποι, που έχουν  δυναμική και όρεξη για να αγωνιστούν.
«Θα συναντήσω και άλλους υποψηφίους. Το ψηφοδέλτιο βάσει των πέντε εδρών θα έχει αντί για επτά, εννέα υποψήφιους.  Θέλουμε να υπάρχει εκπροσώπηση από όλες τις περιοχές της Δωδεκανήσου. Στην  προσπάθεια αυτή θα μετάσχουν και τα άλλα κινήματα, που θα ενταθούν στο εθνικό μέτωπο», δήλωσε ο κ. Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος δήλωσε, επίσης, πως θα είναι τιμή για τους ΑΝΕΛ ενδεχόμενη  μεταγραφή του  επικεφαλής της παράταξης «Νησιωτική Ανατροπή» κ. Μπενέτου Σπύρου,  στην κεντρική πολιτική σκηνή.
«Ο κ. Μπενέτος Σπύρου  είναι ο υποψήφιος που στηρίξαμε ως περιφερειάρχη. Προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τον αγαπώ και τον σέβομαι γιατί κατάφερε να ανεβάσει πολύ τους Λειψούς.  Μαζί του συζητώ για αρκετά θέματα της Δωδεκανήσου. Αν ο ίδιος αποφασίσει να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή  θα αποτελεί τιμή για μας. Δεν συζήτησα μαζί του το συγκεκριμένο θέμα  γιατί δηλώνει φανατικός της ΤΑ».
Σε ερώτηση αν θα συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση εκλογών, ο κ. Καμμένος δήλωσε:
«Εμείς οι  Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε  ξεκάθαρη θέση για το συγκεκριμένο  θέμα. Θέλουμε  να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα  εφαρμόσει διαφορετική πολιτική και θα διώξει  τους επιτρόπους από τα υπουργεία και θα επαναφέρει τη Δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία στην πατρίδα. Θα μετάσχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά δεν θα διαπραγματευθούμε τις κόκκινες γραμμές των εθνικών θεμάτων. Δεν συζητάμε για θέματα ορθοδοξίας και   ζητήματα άμυνας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί τις θέσεις μας θα συνεργαστούμε. Θα δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Για το λόγο αυτό απευθύνουμε κάλεσμα για τη δημιουργία εθνικού πατριωτικού μετώπου σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, που θα συμβάλει στη διάσωση της χώρας και των Ελλήνων».
Ο κ. Πάνος Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική  που εφαρμόζει.
«Όλη η κυβέρνηση είναι ένα λάθος. Αν δει κανείς τα στοιχεία θα καταλάβει, πως  η πολιτική που εφαρμόσθηκε από την τρόικα και τη συγκυβέρνηση είναι αυτή της  εσωτερικής υποτίμησης, που οδήγησε στην ανεργία το  27% του πληθυσμού, στην πτώχευση τις περισσότερες επιχειρήσεις και στη διάλυση τη μεσαία τάξη και  προκάλεσε την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την κατάργηση της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που διοικείται με e-mail. Με e-mail άλλαξε, θυμίζω, νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα. Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε επί γερμανικής κατοχής. Χρειάζεται να εφαρμοσθεί ένα νέο μοντέλο που θα συνδυάζει την επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας της χώρας με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους έστω και μονομερώς, χαμηλή φορολόγηση,  ειδικά  κίνητρα για τον τουρισμό, όπως ΦΠΑ της τάξεως του 5%,     επαναφορά των συμβάσεων εργασίας, των μισθών και των συντάξεων, ανατροπή του PSI, επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τακτοποίηση  των οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων και κρατικός έλεγχος της  Τράπεζας της Ελλάδος», δήλωσε ο κ. Πάνος Καμμένος.
Σε ερώτηση για ενδεχόμενη επιστροφή της κ. Μίκας Ιατρίδη στους ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος δήλωσε πως αυτό δεν θα γίνει ποτέ.
«Η αποχώρηση της κ. Μίκας Ιατρίδη έγινε χωρίς πολιτική αιτία. Δεν θα επιστρέψει ποτέ στους ΑΝΕΛ. Για το λόγο αυτό δεν την  αφορά το προσκλητήριο που έχω κάνει για όλους εκείνους που έφυγαν έντιμα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.  Αυτό γίνεται γιατί ήταν μαζί μου την προηγουμένη των ευρωεκλογών  και έλεγε ψέματα. Μαζί μου ήταν επίσης  μια ημέρα πριν απο την αποχώρησή της, στην Κάρπαθο. Είχε συμφωνήσει  μετά τη συνάντησή της με τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο και τον κ.  Άθω Κυρανίδη στην Κύπρο, να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ. Εκείνοι ξέρουν τους λόγους και θα αποδειχθούν», δήλωσε ο κ. Καμμένος.
Σε ερώτηση σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, θέμα στο οποίο εμμένει η τρόικα, ο κ. Καμμένος  δήλωσε:
«Θέλω να θυμίσω  αυτά που είχε αναφέρει ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Μουσουρούλης  με αφορμή τις πιέσεις της τρόικας.Προσπαθούν να καταργήσουν αυτό που προβλέπει το άρθρο 101 του Συντάγματος  για τη νησιωτικότητα. Θέλουν να εγκαταλειφθούν τα νησιά και να μετατραπούν σε γηροκομεία ευρωπαίων συνταξιούχων. Οι μειωμένοι συντελεστές  εφαρμόζονται λόγω του άρθρου 101.  Είναι αντισυνταγματικό να ανατραπεί το ειδικό καθεστώς.  Θεωρούμε πως σε όλα τα τουριστικά προιόντα ο συντελεστής ΦΠΑ πρέπει να είναι στο 5%».
Σε ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών, ο κ. Καμμένος δήλωσε:
«Χαίρομαι που  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δεν ομιλεί  για κέντρο υποδοχής αλλά για κάποια κρατητήρια. Για μας και αυτά είναι επικίνδυνα και απαράδεκτα γιατί   δεν μπορούν  να παρέχουν τα στάνταρ σε σχέση με την υγεία. Θεωρώ πως  άμεσα θα πρέπει η κοινή γνώμη και οι θεσμικοί φορείς της Ρόδου να απαιτήσουν από το νέο  Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο να βρεθεί  τρόπος ώστε να μεταφέρονται εκείνοι που παράνομα περνούν τα σύνορα  εκεί από όπου ξεκίνησαν ή σε μέρη όπου θα τους παρέχονται όλα όσα πρέπει».
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στη  συνάντηση  που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη κατά την οποίαν συζητήθηκαν θέματα που είχαν να κάνουν με την πορεία του τουρισμού.
Τα εγκαίνια των γραφείων  
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε προχθές  η εκδήλωση για τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος “Ανεξάρτητοι Έλληνες”, στην οδό Γ. Σεφέρη.
Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο πρόεδρος του κόμμματος κ. Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, η πολιτευτής κ. Μαρία Αγγέλου, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Κόκκινος, ο επικεφαλής της παράταξης Νησιωτική Ανατροπή κ. Μπενέτος Σπύρου, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών κ. Σάββας Διακοσταματίου και πολλά στελέχη του κόμματος.
«Ξεκινάμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζεται. Στα Δωδεκάνησα, που μας τίμησαν, θα είμαστε πιο δυνατοί. Το Σύνταγμα έχει καταλυθεί. Η Δημοκρατία στην ουσία έχει καταργηθεί. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Η φορολογία είναι τριπλάσια από ό,τι σε άλλες χώρες του κόσμου. Η μόνη τράπεζα στη Ρόδο που βοηθά τις επιχειρήσεις είναι η Τουρκική. Με διάταξη τα σπίτια θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό στο 50% της αντικειμενικής τους αξίας», κατήγγειλε, στην ομιλία του ο κ. Πάνος Καμμένος που κατηγόρησε την κ. Μίκα Ιατρίδη γιατί ανεξαρτητοποιήθηκε.
«Είναι έγκλημα η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου. Θα το αποτρέψουμε και με ακτιβιστικές ενέργειες. Δεν θα αφήσουμε να γίνονται πλειστηριασμοί ακινήτων. Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών», δήλωσε ο κ. Καμμένος που αναφέρθηκε και στην κατρακύλα του θαλάσσιου τουρισμού.
«Να μην παίζουν με τη Ρόδο. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν καταργηθεί στο λιμάνι  της Ρόδου. Αυτό πρέπει να αλλάξει», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
«Ο μόνος ασφαλής προορισμός είναι η Ελλάδα. Ας το προσέξουν αυτό. Και να μη συζητούν για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Αν τα νησιά γίνουν φορολογικός παράδεισος θα εκτιναχθεί και ο τουρισμός. Το να κάνουν παράδεισο την Ελλάδα δεν είναι τόσο δύσκολο», δήλωσε ο κ. Καμμένος που αναφέρθηκε και στα προβλήματα  των εργαζομένων στον τουρισμό.
Αναφορά έκανε ο κ. Καμμένος και στα εθνικά θέματα. Μίλησε για την ΑΟΖ και ζήτησε να μην τίθεται  θέμα με το Καστελόριζο. «Υπάρχουν χώρες που αλλάζουν γραμμή και καταδικάζουν  τη στάση της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Καμμένος και τόνισε πως χρειάζεται ενότητα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. «Την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του συνεδρίου μας, θα κάνουμε κάλεσμα για τη δημιουργία ενός εθνικού και πατριωτικού μετώπου, σε κόμματα που θέλουν το καλό της χώρας», δήλωσε.
«Κάναμε ένα βήμα με ένα υποψήφιο περιφερειάρχη, που ξέρει πολλά, αν και δεν ανήκε στους ΑΝΕΛ. Την εκλογή του σαμποτάρισαν αυτοί που διαπραγματεύθηκαν καρέκλες. Είμαστε διατεθειμένοι να ενωθούμε σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο», τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως οι ΑΝΕΛ θα είναι η εγγύηση στην κυβέρνηση που θα προκύψει.

«Αν έχουν στο μυαλό τους να ξεπουλήσουν το Αιγαίο θα μας βρουν μπροστά τους», τόνισε ο κ. Καμμένος και προέβλεψε πως θα γίνουν εκλογές μέχρι το Μάρτιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου