Ρεπορτάζ

Εχει χορηγηθεί άδεια για τις εργασίες στο τουρκικό προξενείο-Ασχημη, όμως, η εικόνα με τα κιγκλιδώματα

Εντονα προβληματισμένοι για την απόφαση να ισχυροποιηθούν τα κιγκλιδώματα και να τοποθετηθούν κυλινδρικά αγκαθωτά συρματοπλέγματα στην είσοδο του τουρκικού προξενείου είναι οι περίοικοι.
Το προξενείο της Τουρκίας θωρακίστηκε προφανώς για λόγους ασφαλείας αν και στη Ρόδο είναι αρμονική η συνύπαρξη μουσουλμάνων και ορθόδοξων χριστιανών ακόμη και αν οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας.
Οι Ροδίτες, μουσουλμάνοι και ορθόδοξοι στο θρήσκευμα προβληματίζονται πολύ περισσότερο για την οικονομική κρίση και δεν ξεσηκώνονται για θέματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω του διαλόγου από τα αρμόδια υπουργεία της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Οι περίοικοι πάντως έλεγαν χθες πως ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας εξαιτίας του ζητήματος που άνοιξε με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τις εξορύξεις.
Επίσης, κάποιοι από τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου υπογράμμισαν στη «δ» πως τα υψηλά κιγκλιδώματα δεν θα λειτουργήσουν θετικά για τον τουρισμό.
«Τα κιγκλιδώματα δεν θα είναι ωραία εικόνα για τους τουρίστες το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το προξενείο. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ελήφθησαν τέτοια μέτρα», αναρωτιόντουσαν οι περίοικοι.
Προβληματισμοί εκφράστηκαν από τους περιοίκους και για το αν έχει εξασφαλιστεί η σχετική άδεια από την Πολεοδομία του Δήμου.
Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο, αρμόδιο για θέματα Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Γιώργο Κακούλη, είχε υποβληθεί αίτημα για την χορήγηση αδείας και ικανοποιήθηκε.
«Η Πολεοδομία του Δήμου Ρόδου είναι πλήρως ενήμερη για το ζήτημα αυτό. Έχει χορηγηθεί η σχετική άδεια για τις εργασίες που αφορούν τα κιγκλιδώματα, τους τοίχους και τα κουφώματα του κτηρίου που εμφάνισαν υγρασία. Το Προξενείο της Τουρκίας επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας. Το θέμα έχει φθάσει στο υπουργείο Εξωτερικών και ζητήθηκε από το Δήμο Ρόδου να βοηθήσει», δήλωσε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Γιώργος Κακούλης.
Κάποιοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γιατί εθεάθη έξω από το προξενείο πριν λίγο καιρό δηλαδή όταν γίνονταν οι εργασίες, ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Ρόδου και ο πρόξενος της Τουρκίας κ. Hakan Aytek έχουν αγαστή συνεργασία από την εποχή που ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος ήταν αντιπεριφερειάρχης. Έχουν συζητήσει αρκετές φορές σε θετικό κλίμα για τους τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει συνεργασία.
Ο κ. Hakan Aytek κατά την επίσκεψη που έκανε στο δήμαρχο αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε δηλώσει πως το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία στα νησιά μας αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια γεγονός που οφείλεται όχι μόνο στις καλύτερες των εντυπώσεων που αποκομίζουν οι Τούρκοι επισκέπτες από την ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, αλλά και στο αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου