ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο εδώλιο εφημέριος που καταγγέλθηκε από 30χρονο τουρίστα για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς του

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
ΙΕΡΕΑΣ

• Τη 13η Οκτω­βρί­ου 2025 έχει προσ­διο­ρι­στεί η εκ­δί­κα­ση της υπό­θε­σης μετά από ανα­βο­λές

Στο εδώ­λιο του Μο­νο­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου Ρόδου θα κα­θί­σει τη 13η Οκτω­βρί­ου 2025, μετά από ανα­βο­λές, εφη­μέ­ριος που κα­τη­γο­ρεί­ται για προ­σβο­λή της γε­νε­τή­σιας αξιο­πρέ­πειας μετά από κα­ταγ­γε­λία αλ­λο­δα­πού του­ρί­στα.

Όπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή», η υπό­θε­ση ξε­κί­νη­σε την 13.00 ώρα της 13ης Ιου­λί­ου 2023 όταν εμ­φα­νί­στη­κε σε αστυ­νο­μι­κούς του αστυ­νο­μι­κού τμή­μα­τος της πε­ριο­χής ένας 30χρο­νος Εσθο­νός, που κα­τοι­κεί στη Φιν­λαν­δία και προ­σω­ρι­νά στο Φα­λη­ρά­κι και υπέ­βα­λε μή­νυ­ση εις βάρος του εφη­μέ­ριου του μο­να­στη­ριού που υπη­ρε­τεί το ποί­μνιο σε ιερό ναό ιδιαί­τε­ρης θρη­σκευ­τι­κής αξίας στη Νότια Ρόδο, το όνομα του οποί­ου δεν γνώ­ρι­ζε, για προ­σβο­λή της γε­νε­τή­σιας αξιο­πρέ­πειάς του.

Ο αλ­λο­δα­πός κα­τέ­θε­σε πως μαζί με μία φίλη του επι­σκέ­φθη­καν τη Μονή. Εκεί αγό­ρα­σε έναν σταυ­ρό τον οποίο ξέ­χα­σε και επέ­στρε­ψε την επό­με­νη μέρα να τον πα­ρα­λά­βει αφού τον ενη­μέ­ρω­σε ο εφη­μέ­ριος με γρα­πτό μή­νυ­μα στο κι­νη­τό.

Εκεί ο εφη­μέ­ριος, όπως δια­τεί­νε­ται, του πρό­τει­νε να τον ακο­λου­θή­σει σε ένα δω­μά­τιο για επι­σκέ­πτες προ­κει­μέ­νου να του κάνει ένα δώρο. Όταν μπή­καν στο δω­μά­τιο όπως ισχυ­ρί­ζε­ται ο του­ρί­στας, ο εφη­μέ­ριος του ζή­τη­σε να κα­τε­βά­σει το πα­ντε­λό­νι του, το εσώ­ρου­χό του και να βγά­λει την μπλού­ζα του για να τον αλεί­ψει με λάδι.

Τότε ο του­ρί­στας από­ρη­σε αν αυτό είναι μία συ­νή­θης δια­δι­κα­σία στην Ελ­λά­δα και ο κα­ταγ­γελ­λό­με­νος τον δια­βε­βαί­ω­σε πως είναι.

Στη συ­νέ­χεια όπως υπο­στη­ρί­ζει ο κα­ταγ­γέλ­λων, ο εφη­μέ­ριος του άλει­ψε τα γεν­νη­τι­κά του όρ­γα­να με το λάδι γε­γο­νός που τον έφερε σε αμη­χα­νία, χωρίς όμως να του ζη­τή­σει να στα­μα­τή­σει λόγω της εμπι­στο­σύ­νης που του γέν­νη­σε.

Μετά από το πε­ρι­στα­τι­κό ο του­ρί­στας όπως ισχυ­ρί­ζε­ται απο­φά­σι­σε να προ­σφύ­γει στις Αρχές για να δια­πι­στώ­σει αν όντως αυτά που του είπε ο εφη­μέ­ριος ισχύ­ουν.

Από την άλλη, ο εφη­μέ­ριος υπο­στη­ρί­ζει ότι ο του­ρί­στας επι­σκέ­φθη­κε τη Μονή με τη φίλη του και κατά τη συ­ζή­τη­ση που είχαν ο κα­ταγ­γέλ­λων του εξέ­φρα­σε την επι­θυ­μία του να γίνει νονός και η συ­ζή­τη­ση πε­ρι­στρε­φό­ταν γύρω από την πίστη και την Ορ­θο­δο­ξία.

Τον 30χρονο ο εφη­μέ­ριος όπως υπο­στη­ρί­ζει τον ξε­νά­γη­σε και στο ιερό όπου τον σταύ­ρω­σε με λάδι από το κα­ντή­λι της Πα­να­γί­ας στο μέ­τω­πο, στα χέρια, στην πλάτη και στο στή­θος.

Τότε ήταν που ο εφη­μέ­ριος πα­ρα­τή­ρη­σε όπως δια­τεί­νε­ται ότι είχε έντο­να κόκ­κι­να ση­μά­δια στο σώμα του, τα οποία πι­θα­νο­λό­γη­σε πως επρό­κει­το για εκ­ζέ­μα­τα. Στη συ­νέ­χεια φω­το­γρα­φή­θη­καν, αντάλ­λα­ξαν τη­λέ­φω­να και απο­χαι­ρε­τή­θη­καν.

Αφού ο 30χρο­νος έφυγε με τη φίλη του ο εφη­μέ­ριος πα­ρα­τή­ρη­σε πως ξέ­χα­σε τον σταυ­ρό που είχε αγο­ρά­σει και τον ενη­μέ­ρω­σε να πάει να τον πάρει και εκεί­νος του απά­ντη­σε πως θα πε­ρά­σει την επό­με­νη μέρα για να συ­νε­χί­σουν και την κου­βέ­ντα τους, η οποία του άρεσε πολύ.

Την επό­με­νη μέρα, όπως ισχυ­ρί­ζε­ται ο εφη­μέ­ριος θέ­λο­ντας να δη­μιουρ­γή­σει κλίμα εμπι­στο­σύ­νης έτσι ώστε να μπο­ρέ­σει να του ανοι­χτεί και να γίνει μία σωστή κα­τή­χη­ση του πρό­τει­νε, εάν τον εμπι­στεύ­ε­ται, να του βάλει λα­δά­κι στο σώμα στα ση­μεία που είχε δει τα εκ­ζέ­μα­τα.

Στη συ­νέ­χεια, αφού αυτός δέ­χθη­κε, τον ακο­λού­θη­σε στο κα­θι­στι­κό όπου η πόρτα ήταν ξε­κλεί­δω­τη και το πα­ρά­θυ­ρο ανοι­χτό και άρ­χι­σε να τον αλεί­φει με το λάδι στα ση­μεία που είχε εκ­ζέ­μα­τα. Τότε πα­ρα­τή­ρη­σε, όπως υπο­στη­ρί­ζει, ότι είχε εκ­ζέ­μα­τα με­γά­λης έκτα­σης και στους μη­ρούς και τον ρώ­τη­σε αν θέλει να του βάλει και σε αυτό το ση­μείο.

Τότε ο 30χρο­νος του­ρί­στας κα­τέ­βα­σε το εσώ­ρου­χό του και συ­νέ­χι­σε να τον αλεί­φει ώσπου τον άλει­ψε από την κο­ρυ­φή μέχρι τα πόδια χωρίς να προ­βεί σε κά­ποια ανάρ­μο­στη πράξη στην πε­ριο­χή των γεν­νη­τι­κών ορ­γά­νων.

Φεύ­γο­ντας ανα­νέ­ω­σαν το ρα­ντε­βού τους για την επό­με­νη μέρα προ­κει­μέ­νου να συ­νε­χί­σουν την κου­βέ­ντα τους για τα θέ­μα­τα που απα­σχο­λού­σαν τον 30χρονο.

Μά­λι­στα όπως ο ίδιος ισχυ­ρί­ζε­ται δεν γνώ­ρι­ζε την εξέ­λι­ξη της υπό­θε­σης και στο με­τα­ξύ είχε αγο­ρά­σει κά­ποια δώρα για τη φίλη του και κε­ρα­λοι­φή για τα εκ­ζέ­μα­τα του ίδιου, χωρίς όμως ποτέ να κα­τα­φέ­ρει να τους βρει για να τους τα δώσει.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του πα­ρί­στα­ται ο κ. Ακης Δη­μη­τριά­δης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.