ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε διαβούλευση τέθηκε το νέο μεγάλο ξενοδοχειακό πρότζεκτ 5 αστέρων στην Κω.

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΩΣ ΝΗΣΙ

Σύμφωνα με πρό­σφατη απόφαση της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου, η Μελέτη Περι­βαλ­λο­ντι­κών Επι­πτώ­σεων του έργου τέθηκε σε δια­βού­λευση από τις 4/7 και για 30 ημέρες.

Το έργο αφορά την κατα­σκευή, λει­τουρ­γία και μελ­λο­ντική ανα­καί­νιση / συντή­ρηση νέου ξενο­δο­χείου 5 αστέρων, σε έκταση 109 στρεμ­μά­των περίπου στη θέση Λιμνάρα, στο Πυλί της Κω.

Το νέο ξενο­δο­χείο θα έχει δυνα­μι­κό­τητα 410 δωμα­τίων και 1.200 κλινών.

Φορέας της επέν­δυ­σης είναι η εται­ρεία Casa Coa A.E.

Το εν λόγω έργο δεν είναι νέο καθώς το αρχικό ξενο­δο­χείο είχε αδειο­δο­τη­θεί από το 2023. Ωστόσο δεν είχε κατα­σκευα­στεί και πλέον έχει αυξηθεί ως προς το φυσικό αντι­κεί­μενο σε τέτοιο βαθμό (και ανα­βαθ­μί­ζε­ται σε 5 αστέρων παράλ­ληλα) που θεω­ρεί­ται νέο έργο, που θα πρέπει να εγκρι­θεί και αδειο­δο­τη­θεί από την αρχή.

Το προφίλ της επέν­δυ­σης

Σύμφωνα με την ΜΠΕ, το ακίνητο απέχει περίπου 6,5 χιλιό­με­τρα από το λιμάνι του Μαστι­χα­ρίου, περίπου 12,6 χιλιό­με­τρα από την πόλη και το λιμάνι της Κω και περίπου 9,0 χιλιό­με­τρα από το Διεθνές Αερο­δρό­μιο Κω Ιππο­κρά­της και εφά­πτε­ται στην Επαρ­χιακή οδό Κω – Μαρμάρι, η οποία απο­τε­λεί την κύρια οδική αρτηρία του νησιού.

Μεταξύ άλλων, to νέο ξενο­δο­χείο θα περι­λαμ­βά­νει ισόγειο με χώρο υπο­δο­χής, χώρους συνε­δριά­σεων και εστια­τό­ριο με τρα­πε­ζο­κα­θί­σματα στον ημι­υ­παί­θριο χώρο – πέρ­γκο­λες, υπόγειο με κατα­στή­ματα, κομ­μω­τή­ριο και mini market, spa με sauna, hammam, χώρους μασάζ και γυμνα­στή­ριο, 7 συγκρο­τή­ματα 40 ισό­γειων σουιτών με ατομική πισίνα, 12 συγκρο­τή­ματα 190 ισό­γειων και διώ­ρο­φων δωμα­τίων τύπου studio ανα­πτυγ­μένα σε δύο ορόφους και 9 συγκρο­τή­ματα 130 ισό­γειων και διώ­ρο­φων δωμα­τίων οικο­γε­νεια­κού τύπου.

Επίσης, θα περι­λαμ­βά­νε­ται παι­δό­το­πος, πέντε θεμα­τικά εστια­τό­ρια, pool restaurants & bar, εστια­τό­ριο με roof garden, πισίνες, δύο γήπεδα τένις, αμφι­θέ­α­τρο 150 θέσεων με ισόγειο κτίριο και χώρους πρα­σί­νου.

Πηγή: bizness.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.