Τοπικές Ειδήσεις

Η Kάρπαθος στην La Repubblica: Ένα αφιέρωμα στην αυθεντικότητα, τη γαστρονομία και την παράδοση

Η φημισμένη ιταλική εφημερίδα La Repubblica δημοσίευσε στις 31 Ιουλίου 2025 ένα εκτενές αφιέρωμα στην Κάρπαθο, αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα του νησιού μέσα από την καθημερινή ζωή, τις τοπικές γεύσεις και τις ζωντανές παραδόσεις του χωριού Ολύμπου.

Ο δημοσιογράφος Alessandro Allocca και η συνεργάτιδά του, προσκεκλημένοι του Δήμου Καρπάθου τον Μάιο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις γυναίκες της Ολύμπου που συνεχίζουν να παρασκευάζουν τις παραδοσιακές «Μακαρούνες» με τον αυθεντικό τρόπο, όπως γίνεται εδώ και γενιές. Το άρθρο, με τίτλο «I makarounes di Karpathos, i cavatelli greci sull’isola dove il tempo si è fermato», παρουσιάζει το γευστικό και πολιτισμικό αυτό στοιχείο της Καρπάθου ως μια γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, αναδεικνύοντας τις κοινές ρίζες, τις γευστικές συγγένειες και τη φιλοξενία των κατοίκων του νησιού.

Η ανάδειξη της Καρπάθου μέσα από διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η La Repubblica επιβεβαιώνει τη διαρκώς αυξανόμενη αναγνώριση του νησιού ως αυθεντικού προορισμού πολιτισμού, γαστρονομίας και βιώσιμου τουρισμού.
Η συντακτική ομάδα της La Repubblica βρίσκεται ήδη σε διαδικασία προετοιμασίας νέου άρθρου για το νησί μας, το οποίο αναμένεται να δημοσιευτεί προσεχώς.

Ο Δήμος Καρπάθου συνεχίζει με συνέπεια να στηρίζει την εξωστρέφεια και την προβολή του τόπου μας μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και φιλοξενίες δημοσιογράφων, προβάλλοντας τον αυθεντικό χαρακτήρα και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Δείτε το θέμα εδώ

Πηγή: repubblica.it

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου