ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Σε πορτοκαλί συναγερμό και η Ρόδος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΦΩΤΙΑ

Πολύ υψηλός κίν­δυ­νος πυρ­κα­γιάς (κατη­γο­ρία κιν­δύ­νου 4) προ­βλέ­πε­ται σήμερα  σε 11 Περι­φέ­ρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρό­βλε­ψης Κιν­δύ­νου Πυρ­κα­γιάς που εκδίδει η Γενική Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας του Υπουρ­γείου Κλι­μα­τι­κής Κρίσης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας.

Συγκε­κρι­μένα πολύ υψηλός κίν­δυ­νος πυρ­κα­γιάς (κατη­γο­ρία κιν­δύ­νου 4) προ­βλέ­πε­ται αύριο για τις εξής περιο­χές:

Περι­φέ­ρεια Ιονίων Νήσων

Περι­φέ­ρεια Δυτικής Ελλάδας

Περι­φέ­ρεια Πελο­πον­νή­σου

Περι­φέ­ρεια Στερεάς Ελλάδας

Περι­φέ­ρεια Αττικής

Περι­φέ­ρεια Ηπείρου

Περι­φέ­ρεια Δυτικής Μακε­δο­νίας (ΠΕ Φλώ­ρι­νας, ΠΕ Καστο­ριάς, ΠΕ Κοζάνης)

Περι­φέ­ρεια Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νίας και Θράκης (ΠΕ Έβρου)

Περι­φέ­ρεια Θεσ­σα­λίας (ΠΕ Μαγνη­σίας, ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Τρι­κά­λων)

Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Περι­φέ­ρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας του υπουρ­γείου Κλι­μα­τι­κής Κρίσης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας έχει ενη­με­ρώ­σει τις αρμό­διες υπη­ρε­σιακά εμπλε­κό­με­νες κρα­τι­κές υπη­ρε­σίες, καθώς και τις Περι­φέ­ρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιο­χών, ώστε να βρί­σκο­νται σε αυξη­μένη ετοι­μό­τητα πολι­τι­κής προ­στα­σίας προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πί­σουν άμεσα τυχόν επει­σό­δια πυρ­κα­γιών.

Παράλ­ληλα, η Γενική Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαί­τερα προ­σε­κτι­κοί και να απο­φεύ­γουν ενέρ­γειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προ­κα­λέ­σουν πυρ­κα­γιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπο­λειμ­μά­των καθα­ρι­σμού, η χρήση μηχα­νη­μά­των που προ­κα­λούν σπιν­θή­ρες όπως δισκο­πρί­ονα, συσκευές συγκόλ­λη­σης, η χρήση υπαί­θριων ψηστα­ριών, το κάπνι­σμα μελισ­σών, η ρίψη αναμ­μέ­νων τσι­γά­ρων, κ.α. Επίσης, υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι κατά τη διάρ­κεια της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου απα­γο­ρεύ­ε­ται η καύση των αγρών.

Σε περί­πτωση που αντι­λη­φθούν πυρ­κα­γιά, οι πολίτες παρα­κα­λού­νται να ειδο­ποι­ή­σουν αμέσως την Πυρο­σβε­στική Υπη­ρε­σία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες και οδηγίες αυτο­προ­στα­σίας από τους κιν­δύ­νους των δασικών πυρ­κα­γιών, οι πολίτες μπορούν να επι­σκε­φθούν την ιστο­σε­λίδα της Γενικής Γραμ­μα­τείας Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας στην ηλε­κτρο­νική διεύ­θυνση civilprotection.gov.gr.

Πηγή: kathimerini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.