Ξεχάστε τα στερεότυπα για τον άγευστο βρετανικό ουρανίσκο. Μια νέα έρευνα από την Hurtigruten αποκάλυψε ότι οι παλαιότερες γενιές, όχι οι νεότερες, ηγούνται της περιπετειώδους διατροφής στα ταξίδια.
Μάλιστα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καλοφαγάδες ταξιδιώτες δηλώνουν έτοιμοι να δοκιμάσουν το επόμενο πιάτο, που είναι τα φύκια (71%).
Οι Βρετανοί (25%) διστάζουν να δοκιμάσουν νέα φαγητά με την Gen Z να τρώει πιο επιλεκτικά.
Περίπου οι μισοί (65%) είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν καινούργια πιάτα σε σύγκριση με το 78% των ατόμων άνω των 55 ετών.
Τα ταξίδια αποτελούν σημαντικό καταλύτη για πρωτόγνωρες γεύσεις. Το 57% των Βρετανών είναι πιο πιθανό να δοκιμάσει νέα φαγητά όταν βρίσκονται σε διακοπές.
Ένα σημαντικό 40% εμπνέεται να δοκιμάσει μία άγνωστη κουζίνα όταν βλέπει ένα μενού στη διάρκεια μιας κρουαζιέρας ή σε ένα εστιατόριο στον προορισμό.
Ακόμη και ταξιδιωτικές εκπομπές ή προγράμματα μαγειρικής ωθούν το 34% να βγει από τη ζώνη της γαστρονομικής…άνεσης του.
Οι πιο περιπετειώδεις στο φαγητό τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο
Εδιμβούργο
Σαουθάμπτον
Μπέρμιγχαμ
Νόριτς
Μπράιτον
Οι λιγότετο περιπετειώδεις στο φαγητό τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο
Σέφιλντ
Γλασκώβη
Μπέλφαστ
Λίβερπουλ
Λιντς
Πάνω από τους μισούς (57%) Βρετανούς να παραδέχονται ότι τρώνε το ίδιο γεύμα περισσότερες από τρεις ημέρες την εβδομάδα, με ένα αφοσιωμένο 5% να καταναλώνει ακριβώς το ίδιο πιάτο κάθε μέρα.
Η πίτσα και τα σπαγγέτι μπολονέζ κυριαρχούν ως τα αγαπημένα εβδομαδιαία εδέσματα της χώρας, καταναλώνοντας και τα δύο από το 43%.
Πηγή: tourismtoday.gr