ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Αερομαχίες» στους ελληνικούς αιθέρες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Aegean

«Κο­ντα­ρο­χτυ­πιού­νται» οι αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες, ελ­λη­νι­κές και διε­θνείς, χα­μη­λού κό­στους ή όχι, προ­κει­μέ­νου να αυ­ξή­σουν το με­ρί­διό τους στον ελ­λη­νι­κό ενα­έ­ριο χώρο και να «κερ­δί­σουν» κομ­μά­τι της αυ­ξη­μέ­νης επι­βα­τι­κής κί­νη­σης.

Το γε­γο­νός ότι η αύ­ξη­ση επι­βα­τών, πτή­σε­ων και χω­ρη­τι­κό­τη­τας του «Ελευ­θέ­ριος Βε­νι­ζέ­λος» ήταν η με­γα­λύ­τε­ρη όλων των ευ­ρω­παϊ­κών αε­ρο­δρο­μί­ων το εν­νε­ά­μη­νο Ια­νουα­ρί­ου – Σε­πτεμ­βρί­ου 2014 έλκει όλες τις αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες, οι οποί­ες εξαγ­γέλ­λουν ενί­σχυ­ση των πτή­σε­ών τους και νέους προ­ο­ρι­σμούς παρά το γε­γο­νός ότι ξε­κι­νά η χει­με­ρι­νή πε­ρί­ο­δο, ενώ οι προ­σφο­ρές ει­σι­τη­ρί­ων είναι θε­α­μα­τι­κές. Η Aegean θέ­λο­ντας να κρα­τή­σει την ηγε­τι­κή της θέση στο εσω­τε­ρι­κό δί­κτυο, έναν χρόνο μετά την συ­νέ­νω­σή της με την Οlympic Air προ­σφέ­ρει 500.000 ει­σι­τή­ρια εσω­τε­ρι­κού από 24 ευρώ για πτή­σεις προς την Αθήνα και από 37 ευρώ για πτή­σεις από την Αθήνα προς άλ­λους εσω­τε­ρι­κούς προ­ο­ρι­σμούς.

Η προ­σφο­ρά ισχύ­ει για κρα­τή­σεις ει­σι­τη­ρί­ων από 23 Οκτω­βρί­ου έως 2 Νο­εμ­βρί­ου 2014 και αφορά πτή­σεις που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν από τις 15 Νο­εμ­βρί­ου 2014 έως τις 30 Ιου­νί­ου 2015 για όλο το δί­κτυο εσω­τε­ρι­κού της Aegean και της Olympic Air.

Την ίδια στιγ­μή η ισπα­νι­κή αε­ρο­πο­ρι­κή εται­ρεία Iberia ανα­κοί­νω­σε απευ­θεί­ας σύν­δε­ση της Αθή­νας με τη Μα­δρί­τη και κατά τη χει­με­ρι­νή πε­ρί­ο­δο, με τρεις πτή­σεις εβδο­μα­διαί­ως.

Η επέ­κτα­ση της απευ­θεί­ας σύν­δε­σης με­τα­ξύ της Αθή­νας και της Μα­δρί­της καθ’ όλη τη διάρ­κεια του χρό­νου, θα βοη­θή­σει στην ανά­πτυ­ξη της κί­νη­σης όχι μόνο με­τα­ξύ των δύο πό­λε­ων, αλλά και προς όλους τους προ­ο­ρι­σμούς που εξυ­πη­ρε­τεί η Iberia από τη Μα­δρί­τη προς όλο τον κόσμο και κυ­ρί­ως, προς τη Λα­τι­νι­κή Αμε­ρι­κή, σε προ­ο­ρι­σμούς όπως η Μα­γιόρ­κα, η Λι­σα­βό­να, το Μπου­έ­νος Αϊρες, το Με­ξι­κό, το Μο­ντε­βι­δέο, το Σάο Πάολο και το Σα­ντιά­γκο της Χιλής.

Με την ευ­και­ρία της επέ­κτα­σης του δρο­μο­λο­γί­ου Αθήνα – Μα­δρί­τη της Iberia σε ετή­σια βάση, ο γε­νι­κός διευ­θυ­ντής του ΔΑΑ, Γ. Πα­ρά­σχης, δή­λω­σε: «Ο ΔΑΑ θα συ­νε­χί­σει με συ­νέ­πεια να στη­ρί­ζει τις ανα­πτυ­ξια­κές προ­σπά­θειες της Iberia, όπως και όλων των αε­ρο­πο­ρι­κών εται­ρειών που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στο αε­ρο­δρό­μιό μας, πα­ρέ­χο­ντας κί­νη­τρα και υπο­στή­ρι­ξη για την προ­ώ­θη­ση και την ενί­σχυ­ση της πα­ρου­σί­ας τους στην αγορά της Αθή­νας».

Σύμ­φω­να με τα επί­ση­μα στοι­χεία του «Ελευ­θέ­ριος Βε­νι­ζέ­λος» για τον χει­μώ­να το δί­κτυο της Αθή­νας ενι­σχύ­ε­ται ση­μα­ντι­κά, με 107 νέες διε­θνείς εβδο­μα­διαί­ες πτή­σεις και επι­πλέ­ον 85 πτή­σεις εσω­τε­ρι­κού.

Ημε­ρη­σία

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.