Ειδήσεις

Συνάντηση Δημάρχου με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιο

Σειρά σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο Ρόδου και άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου, έθεσε στον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Ανάπτυξης και Οικονομικών κυρίους Γιώργου Πόκκια και Γιάννη Περδίκη αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης για σήμερα το πρωί συνάντησης τους, στο γραφείο του υφυπουργού, στην Αθήνα.

Η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, με το δήμαρχο να παρουσιάζει αναλυτικά τα μείζονα θέματα του δήμου στον κ. Ντόλιο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης διευθέτησης και υλοποίησης τους, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού.

Με τη σειρά του ο υφυπουργός, θετικά προσκείμενος απέναντι στη ροδίτικη αντιπροσωπεία, δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει την όσο το δυνατόν συντομότερη επίλυση των σημαντικών αυτών θεμάτων.

Αναλυτικότερα ο κ. Ντόλιος δεσμεύθηκε:

* Στην έγκαιρη ανακοίνωση προσλήψεων ανταποδοτικού χαρακτήρα

* Να παρέμβει ώστε οι παραλίες να παραχωρηθούν οριστικά στους δήμους

* Να υιοθετηθεί η πρόταση του δημάρχου ώστε οι προσλήψεις κοινωφελούς σκοπού να γίνουν σε δύο 5μηνα για μεγαλύτερη διάρκεια

* Να διευθετηθεί οριστικά το θέμα όσων έχουν προσληφθεί μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 2009 και από προσλήψεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, καθώς και το θέμα των επιλαχόντων του ιδίου διαγωνσιμού

* Να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μπορεί ο ΠΡΟΤΟΥΡ να επιχορηγείται από το δήμο

Την ικανοποίηση του για την αποδοχή και στήριξη του υφυπουργού Εσωτερικών στα αιτήματα του δήμου, εξέφρασε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος μετά το πέρας της συνάντησης του με τον κ. Ντόλιο, καθώς όπως υπογράμμισε: «όλα τα θέματα πρέπει να έχουν διευθετηθεί πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου