ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα επιλέγουν οι Καναδοί στις φετινές αποδράσεις τους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πολύ πε­ρισ­σό­τε­ροι Κα­να­δοί θα επι­λέ­ξουν φέτος δια­κο­πές την Ευ­ρώ­πη. «Γυ­ρί­ζο­ντας την πλάτη» στα τα­ξί­δια στις ΗΠΑ, θα επι­σκε­φθούν προ­ο­ρι­σμούς με «πιο φι­λι­κές πο­λι­τι­κές» και η Ελ­λά­δα είναι στα­θε­ρά στην κο­ρυ­φή του τα­ξι­διω­τι­κού τους χάρτη.

Ο Κα­να­δάς, είναι από τις πλέον πολλά υπο­σχό­με­νες long-haul αγο­ρές για τον ελ­λη­νι­κό του­ρι­σμό. Αυτό ενι­σχύ­ε­ται από την αε­ρο­πο­ρι­κή συν­δε­σι­μό­τη­τα και το 2025.

Η Air Canada προ­σθέ­τει νέες κα­θη­με­ρι­νές απευ­θεί­ας πτή­σεις στο Ελευ­θέ­ριος Βε­νι­ζέ­λος, αυ­ξά­νο­ντας τη χω­ρη­τι­κό­τη­τα στο δρο­μο­λό­γιο Μό­ντρε­αλ – Αθήνα, από 7 σε 9 την εβδο­μά­δα τη θε­ρι­νή σεζόν, ενώ ενι­σχύ­ει και τις δια­δρο­μές από Το­ρό­ντο. Πα­ράλ­λη­λα απευ­θεί­ας πτή­σεις Το­ρό­ντο – Αθήνα θα πραγ­μα­το­ποιεί και η Air Transat.

Ενα άλλο γε­γο­νός που κα­θι­στά τη χώρα μας έναν εξαι­ρε­τι­κό προ­ο­ρι­σμό για ανα­ψυ­χή, επαγ­γελ­μα­τι­κά τα­ξί­δια και σύ­ντο­μες επι­σκέ­ψεις για τους Κα­να­δούς είναι πως δεν χρειά­ζο­νται βίζα για δια­μο­νή έως 90 ημέ­ρες ή λι­γό­τε­ρο σε Ελ­λά­δα.

Η χώρα μας απο­τε­λεί εδώ και καιρό έναν δη­μο­φι­λή προ­ο­ρι­σμό για τους Κα­να­δούς στα τα­ξί­δια με­γά­λων απο­στά­σε­ων.

Όπως απο­κα­λύ­πτει ο Πα­γκό­σμιος Ορ­γα­νι­σμός Του­ρι­σμού (UN Tourism), η Ελ­λά­δα κα­τα­τάσ­σε­ται με­τα­ξύ των 10 top ευ­ρω­παϊ­κών πε­ριο­χών. Με­λέ­τη της Future Partners, δεί­χνει πως το 2025 οι Κα­να­δοί:

Θα κά­νουν του­λά­χι­στον ένα εξερ­χό­με­νο τα­ξί­δι φέτος (90,2%).

Θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν τον ίδιο αριθ­μό σε διε­θνείς απο­δρά­σεις με πέ­ρυ­σι (63,5%).

Το­πο­θε­τούν σε υψηλή προ­τε­ραιό­τη­τα στον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό τους, τις επι­σκέ­ψεις σε άλλες χώρες (39,8%).

Ανη­συ­χούν για το κό­στος στις δια­κο­πές τους στο εξω­τε­ρι­κό (85,6%).

Πόσα χρή­μα­τα δα­πα­νούν για δια­μο­νή (δια­νυ­κτέ­ρευ­ση/άτομο) στην Ελ­λά­δα

Το 24% πάνω από 180 δο­λά­ρια.

Το 36% από 111 έως 180 δο­λά­ρια.

Το 29% έως 110 δο­λά­ρια.

Σχε­τι­κά με τη διάρ­κεια του τα­ξι­διού τους επό­με­νους 12 μήνες, πε­ρισ­σό­τε­ροι από 4 στους 10 Κα­να­δούς (43%) προ­τι­μούν κυ­ρί­ως απο­δρά­σεις με­γά­λης ή με­σαί­ας διάρ­κειας.

Ως προς τα κί­νη­τρα και το είδος των δια­κο­πών στο εξω­τε­ρι­κό, το προ­ϊ­όν «Ήλιος και Θά­λασ­σα», δεν μο­νο­πω­λεί το εν­δια­φέ­ρον και επι­λέ­γουν:

Πα­ρα­λία και κο­λύ­μπι (50%).

Οδι­κές εκ­δρο­μές (42%).

Επι­σκέ­ψεις σε μου­σεία ή χώ­ρους πο­λι­τι­στι­κής κλη­ρο­νο­μιάς (35%).

Γα­στρο­νο­μι­κές εμπει­ρί­ες (34%).

Αξιο­θέ­α­τα (33%).

Υπαί­θριες δρα­στη­ριό­τη­τες (33%).

Φύση (28%).

Του­ρι­στι­κές εμπει­ρί­ες

Δρα­στη­ριό­τη­τες στο νερό (14%).

Ευ­ε­ξία (13%).

Μη­χα­νο­κί­νη­τα θα­λάσ­σια σπορ (11%).

Κρουα­ζιέ­ρα (10%).

Αγρο­του­ρι­σμός (6%).

Πηγή: .tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.