ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Axion Hellas επιστρέφει στη Νίσυρο στο πλαίσιο του 18ου Διάπλου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΝΙΣΥΡΟΣ

Η Axion Hellas επι­στρέ­φει στη Νίσυρο στο πλαίσιο του 18ου Διάπλου, με στόχο την ενί­σχυση και την ουσια­στική στήριξη των ακρι­τι­κών κοι­νω­νιών μέσα από πολύ­πλευ­ρες δράσεις που συν­δυά­ζουν την προ­σφορά ιατρι­κής φρο­ντί­δας με την εκπαί­δευση, τον πολι­τι­σμό και την υποδομή. Σε συνερ­γα­σία με τον Δήμο Νισύρου θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει μια σειρά δράσεων.

Στόχος της απο­στο­λής είναι, για μία ακόμη φορά, Κατά τη διάρ­κεια της απο­στο­λής, 170 εθε­λο­ντές της Axion Hellas θα προ­σφέ­ρουν δωρεάν ιατρι­κές εξε­τά­σεις σε 19 δια­φο­ρε­τι­κές ειδι­κό­τη­τες, εκπαι­δευ­τικά και πολι­τι­στικά προ­γράμ­ματα για όλες τις ηλικίες, καθώς και δράσεις ενη­μέ­ρω­σης για την προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος και την ευζωία των ζώων. Παράλ­ληλα, θα παρα­δο­θούν έργα υπο­δο­μής που ενι­σχύ­ουν την καθη­με­ρι­νό­τητα των κατοί­κων και αφήνουν ένα διαρκές θετικό απο­τύ­πωμα.

Η πολι­τι­στική και εκπαι­δευ­τική διά­σταση του 18ου Διάπλου περι­λαμ­βά­νει δράσεις που συν­δέ­ουν τη γνώση με τη δημιουρ­γι­κό­τητα. Εργα­στή­ρια τεχνη­τής νοη­μο­σύ­νης, περι­βαλ­λο­ντι­κής ευαι­σθη­το­ποί­η­σης, ασφά­λειας στο δια­δί­κτυο συν­δυά­ζο­νται με θέατρο, εικα­στικά, εργα­στή­ρια γεύσης, αφη­γή­σεις και δια­δρα­στικά παι­χνί­δια. Στόχος είναι η ενερ­γο­ποί­ηση όλων των ηλικιών και η ενί­σχυση της τοπικής κοι­νω­νι­κής συνοχής.

Η Axion Hellas συνε­χί­ζει το ταξίδι της με πυξίδα την αγάπη για τις ακρι­τι­κές κοι­νω­νίες και την πεποί­θηση πως κάθε πράξη προ­σφο­ράς, όσο μικρή κι αν είναι, έχει τη δύναμη να αλλάξει ζωές.

Οι δράσεις στη Νίσυρο:

Δευτέρα 12 Μαΐου

Οι δράσεις της πρώτης ημέρας περι­λαμ­βά­νουν:

-Ιατρικές εξε­τά­σεις στον Δημο­τικό Ξενώνα «Πολυ­βώ­της», 17.00 – 20.00

– «Χρώματα του Αιγαίου», εικα­στική δράση με τον καλ­λι­τέ­χνη Cacao Rocks

Ώρα: 17:00–19:00 | – Είσοδος Νησιού | Ηλικίες: 6–16

– «Ενδυ­νά­μωση των νησιών με την Τεχνητή Νοη­μο­σύνη (AI)

Ώρα: 17:00–18:00 |  – Αίθουσα Ζωσι­μο­πού­λειου | Ηλικίες: 18+

– «Ένα ταξίδι γεύσης και παρά­δο­σης» με την Αργυρώ Μπαρ­μπα­ρί­γου

Ώρα: 19:00–20:00 | – Ταβέρνα Κου­κου­ζίνα | Για όλες τις ηλικίες

Τρίτη 13 Μαΐου

Η δεύτερη ημέρα κορυ­φώ­νε­ται με τη θεα­τρική παρά­σταση:

Ιατρι­κές εξε­τά­σεις στον Δημο­τικό Ξενώνα 8.00 – 15.00

Η δεύτερη ημέρα κορυ­φώ­νε­ται με τη θεα­τρική παρά­σταση:

«Γκριμ και Γκριμ» από τη θεα­τρική ομάδα ΤΟΠΙ

Ώρα: 16:00–17:00 |  Αίθουσα Ζωσι­μο­πού­λειου | Ηλικίες: 1–15

Οι δράσεις προ­σφέ­ρο­νται δωρεάν, με σκοπό να ενι­σχύ­σουν το αίσθημα συμ­με­το­χής και πολι­τι­στι­κής ανταλ­λα­γής στο νησί.

Λίγα λόγια για την Axion Hellas

Η Axion Hellas είναι μια ανε­ξάρ­τητη, μη κερ­δο­σκο­πική οργά­νωση που δρα­στη­ριο­ποιεί­ται με συνέ­πεια τα τελευ­ταία χρόνια, προ­σφέ­ρο­ντας ιατρική, πολι­τι­στική και εκπαι­δευ­τική υπο­στή­ριξη σε απο­μα­κρυ­σμέ­νες περιο­χές της Ελλάδας. Στόχος της είναι η ισότιμη πρό­σβαση όλων των πολιτών σε υπη­ρε­σίες και ευκαι­ρίες, ανε­ξαρ­τή­τως γεω­γρα­φι­κής θέσης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.