ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβλήματα με τους σηματοδότες, προχωράει ο εργολάβος στην αποκατάσταση των βλαβών

Νατάσα Παμπρή 1 λεπτό ανάγνωση
ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ

Προ­βλή­μα­τα πα­ρου­σιά­στη­καν το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα στη λει­τουρ­γία των φω­τει­νών ση­μα­το­δο­τών τόσο στην πόλη της Ρόδου, όσο και στην πε­ριο­χή της Ια­λυ­σού.

Όπως δή­λω­σε στη «δ» ο αρ­μό­διος αντι­δή­μαρ­χος Τε­χνι­κών Έργων Σταύ­ρος Τσού­βα­λης, «το με­γα­λύ­τε­ρο πρό­βλη­μα με τη μη λει­τουρ­γία των φα­να­ριών πα­ρα­τη­ρή­θη­κε από το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο στη συμ­βο­λή των οδών Με­γά­λου Κων­στα­ντί­νου και Κων­στα­ντί­νου Πα­λαιο­λό­γου, (στη δια­σταύ­ρω­ση στο πρώην κτί­ριο του ΙΚΑ), στην πόλη της Ρόδου, όπου είναι μό­νι­μο το πρό­βλη­μα», όπως είπε λόγω πα­λαιό­τη­τας κι επει­δή τα δί­κτυα τους από κάτω είναι σαθρά.

«Πρέ­πει πλέον να αλ­λά­ξου­με κα­λω­διώ­σεις κλπ. Έχουν πα­ραγ­γελ­θεί ανταλ­λα­κτι­κά. Πρέ­πει να γίνει η με­γα­λύ­τε­ρη συ­ντή­ρη­ση αυτή τη στιγ­μή. Κατά και­ρούς και στην πε­ριο­χή του Θέρ­μαι εί­χα­με βλά­βες με τους ση­μα­το­δό­τες. Ο ερ­γο­λά­βος που έχει ανα­λά­βει τη συ­ντή­ρη­ση στα φα­νά­ρια, δίνει τη δια­βε­βαί­ω­ση ότι άμεσα θα απο­κα­τα­στα­θεί η βλάβη και θα επα­να­λει­τουρ­γή­σουν σε όποια ση­μεία υπάρ­χει πρό­βλη­μα», υπο­στή­ρι­ξε ο κ. Τσού­βα­λης.

Ανα­φο­ρι­κά με τις ερ­γα­σί­ες στην πε­ριο­χή Κάτω Πέ­τρες και την προ­σω­ρι­νή δια­κο­πή κυ­κλο­φο­ρί­ας και στα δύο ρεύ­μα­τα του δρό­μου προς την εί­σο­δο και έξοδο της πόλης, ο αρ­μό­διος αντι­δή­μαρ­χος δή­λω­σε ότι από το πρωί της Κυ­ρια­κής ξε­κί­νη­σε η χαρ­το­γρά­φη­ση, ενώ ανα­μέ­νο­νται στη Ρόδο ο με­λε­τη­τής και ο το­πο­γρά­φος, που με την χρήση drone θα προ­χω­ρή­σουν στην απο­τύ­πω­ση και κα­τα­γρα­φή της χαρ­το­γρά­φη­σης για να υπο­βά­λουν στη συ­νέ­χεια τις επό­με­νες ημέ­ρες την πλήρη έκ­θε­σή τους. Από την Κυ­ρια­κή ξε­κί­νη­σαν και τις απο­κολ­λή­σεις των βρά­χων οι ενα­ε­ρί­τες μη­χα­νι­κοί, οι οποί­οι πα­ρεμ­βαί­νουν άμεσα σε όποια ση­μεία κρί­νουν εκεί­νοι με τα μέσα που έχουν.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση του Δήμου Ρόδου ισχύ­ει προ­σω­ρι­νή δια­κο­πή κυ­κλο­φο­ρί­ας στην Επαρ­χια­κή Οδό Ρόδου-Κα­μεί­ρου από το 1ο χι­λιό­με­τρο (συμ­βο­λή με οδό Πα­πα­λου­κά) έως το 2ο χι­λιό­με­τρο (πε­ριο­χή Κάτω Πέ­τρες) και στα δύο ρεύ­μα­τα κυ­κλο­φο­ρί­ας, έως τις 9 το πρωί της Τε­τάρ­της 29/1, προ­κει­μέ­νου να εκτε­λε­στούν απα­ραί­τη­τες ερ­γα­σί­ες ελέγ­χου και απο­κα­τά­στα­σης στα πρανή του Λόφου Ακρό­πο­λης και της πε­ριο­χής Κάτω Πέ­τρες.

Ο έλεγ­χος εντάσ­σε­ται στο πλαί­σιο αυ­το­ψιών και αντι­με­τώ­πι­σης των κα­τα­στρο­φών που υπέ­στη­σαν υπο­δο­μές του Δήμου Ρόδου από την κα­κο­και­ρία «Bora» και θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί από συ­νερ­γείο μη­χα­νι­κών-ενα­ε­ρι­τών εξει­δι­κευ­μέ­νων σε ση­μεία δύ­σκο­λης πρό­σβα­σης οι οποί­οι θα προ­σεγ­γί­σουν όλο το εμ­βα­δό του πε­δί­ου και θα το κα­τα­γρά­ψουν φω­το­γρα­φι­κά και με drone.

Η κυ­κλο­φο­ρία των οχη­μά­των θα διε­ξά­γε­ται ως εξής:

Από το αε­ρο­δρό­μιο προς την πόλη της Ρόδου μέσω της οδού Ηλιά­δων.

Από την πόλη της Ρόδου προς το αε­ρο­δρό­μιο μέσω της οδού Πα­πα­λου­κά και σύμ­φω­να με τη σχε­τι­κή σή­μαν­ση.

Πα­ρα­κα­λού­νται όλοι οι πο­λί­τες να συμ­μορ­φώ­νο­νται με τις υπο­δεί­ξεις της Τρο­χαί­ας και να ακο­λου­θούν τις σχε­τι­κές ση­μάν­σεις, σύμ­φω­να με τις οδη­γί­ες του Τμή­μα­τος Τρο­χαί­ας Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.