ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tην έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων την επόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ο Εμπο­ρι­κός Σύλ­λο­γος Ρόδου ενη­με­ρώ­νει ότι με βάση την κείμενη νομο­θε­σία, οι χει­με­ρι­νές εκπτώ­σεις έτους 2025,  θα  ξεκι­νή­σουν  την Δευτέρα, 13 Ιανουα­ρίου και θα διαρ­κέ­σουν έως και την Παρα­σκευή, 28 Φεβρουα­ρίου.

Ιδιαί­τερη προσοχή θα πρέπει να επι­δει­κνύ­ε­ται στην τήρηση των δια­τά­ξεων περί εκπτώ­σεων και μειω­μέ­νων τιμών, καθώς οι κυρώ­σεις είναι σημα­ντι­κές.

Σε κάθε ανα­κοί­νωση μείωσης τιμής θα πρέπει να ανα­γρά­φε­ται ρητά η προ­γε­νέ­στερη τιμή, ανα­φέ­ρε­ται και ως τιμή ανα­φο­ράς,  βάσει της οποίας εφαρ­μό­ζε­ται η έκπτωση.

Ως προ­γε­νέ­στερη τιμή νοείται η χαμη­λό­τερη τιμή που εφάρ­μοσε ο έμπορος κατά τη διάρ­κεια του χρο­νι­κού δια­στή­μα­τος των 30 ημερών πριν από την εφαρ­μογή της πρώτης μείωσης της τιμής.

Όταν το προϊόν κυκλο­φο­ρεί στην αγορά για λιγό­τερο από 30 ημέρες, ως προ­γε­νέ­στερη τιμή νοείται η χαμη­λό­τερη τιμή στο χρονικό διά­στημα που το προϊόν κυκλο­φο­ρεί στην αγορά.

Αν η τιμή μειώ­νε­ται προ­ο­δευ­τικά κατά τη διάρ­κεια των 60 ημερών πριν από την εφαρ­μογή της μείωσης της τιμής, ως προ­γε­νέ­στερη τιμή νοείται η τιμή που ίσχυε πριν από την εφαρ­μογή της πρώτης από τις δια­δο­χι­κές μειώ­σεις τιμών.

Ο κανόνας των 60 ημερών είναι αυτός που χρη­σι­μο­ποιεί­ται «εντός» των εκπτώ­σεων. Χρειά­ζε­ται ωστόσο προσοχή: Για να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουμε ως προ­γε­νέ­στερη τιμή αυτή που ίσχυσε πριν από τις εκπτώ­σεις, δεν πρέπει να γίνει ούτε μία αύξηση τιμής μέσα στις 60 ημέρες, έστω και επάνω στις μειω­μέ­νες τιμές, καθώς αυτό αναιρεί αυτο­μά­τως την προ­γε­νέ­στερη τιμή προ των εκπτώ­σεων.

Για τους παρα­βά­τες των ανωτέρω δια­τά­ξεων, σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, επι­βάλ­λε­ται πρό­στιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργα­σιών και πάντως όχι κατώ­τερο από 10.000 ευρώ.

Στην επι­βα­ρυ­ντική περί­πτωση που οι εκπτώ­σεις απο­δει­χτεί ότι είναι ανα­κρι­βείς ή παρα­πλα­νη­τι­κές, επι­βάλ­λε­ται πρό­στιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργα­σιών και πάντως όχι μικρό­τερο των 20.000 ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με τη νομο­θε­σία, τα κατα­στή­ματα επι­τρέ­πε­ται να ανοί­ξουν προ­αι­ρε­τικά τις δύο πρώτες Κυρια­κές των τακτι­κών χει­με­ρι­νών εκπτώ­σεων, ήτοι στις 19 και 26 Ιανουα­ρίου 2025. Υπεν­θυ­μί­ζουμε ότι, το πλαίσιο ωραρίου για τις ανωτέρω Κυρια­κές καθο­ρί­ζε­ται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Το προ­τει­νό­μενο, από τον Εμπο­ρικό Σύλλογο Ρόδου, ωράριο λει­τουρ­γίας των κατα­στη­μά­των  για  τις  Κυρια­κές  19  και  26 Ιανουα­ρίου  2025  είναι  από  τις  11:00 έως τις 18:00.

Εκ του Εμπο­ρι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.