ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίκτυο για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες της Νέας Αριστεράς: Αλλο ένα ναυάγιο μετά από αποτροπή και πληθαίνουν οι νεκροί και οι ευθύνες μας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΝΑΥΑΓΙΟ ΡΠΔΠΣ

Από το Δίκτυο για τα Δικαιώ­ματα και τις Ελευ­θε­ρίες της Νέας Αρι­στε­ράς εκδό­θηκε η ακό­λουθη ανα­κοί­νωση για το ναυάγιο στη Ρόδο

Ακόμη ένα ναυάγιο με 8 μέχρι στιγμής νεκρούς (μεταξύ των οποίων και ένα παιδί), έξω από τη Ρόδο αυτή τη φορά, προ­στέ­θηκε στη μακρά λίστα ναυα­γίων, απο­τέ­λε­σμα της απο­τρε­πτι­κής πολι­τι­κής της Ευρω­παϊ­κής ‘Ενωσης προς τους πρό­σφυ­γες που επι­χει­ρούν να έρθουν στην Ελλάδα. Μόλις λίγες μέρες μετά το προη­γού­μενο ναυάγιο στη Γαύδο με ήδη του­λά­χι­στον 7 νεκρούς και πάνω από 30 αγνο­ού­με­νους, η Ελλη­νική Κυβέρ­νηση δια στό­μα­τος του αρμό­διου Υπουρ­γού Ναυ­τι­λίας ρίχνει ως συνήθως το φταί­ξιμο απο­κλει­στικά στους “αδί­στα­κτους” δια­κι­νη­τές, χωρίς να αναζητά τις δικές της ευθύνες.

Στην περί­πτωση της Ρόδου μάλιστα, το ναυάγιο προήλθε σύμφωνα με τα δημο­σιεύ­ματα του Τύπου μετά προη­γού­μενη κατα­δί­ωξη του ταχύ­πλοου, στο οποίο επέ­βαι­ναν οι πρό­σφυ­γες από σκάφος του λιμε­νι­κού.‘Οσο συνε­χί­ζο­νται οι εστίες πολέμου στην περιοχή της Μέσης Ανα­το­λής,

δεν θα στα­μα­τή­σουν να φθάνουν στην πατρίδα μας και την Ευρώπη πρό­σφυ­γες και είναι χρέος μας να τους υπο­δε­χθούμε.

Το να ρίχνουμε το φταί­ξιμο στους δια­κι­νη­τές, σε τίποτε δεν αναιρεί τις ευθύνες της Ελλη­νι­κής πολι­τείας, όσο και των οργάνων της Ευρω­παϊ­κής ‘Ενωσης, για ανεύ­ρεση ασφαλών και νόμιμων οδών εισόδου, όσο και για δια­σφά­λιση ενός επαρ­κούς και απο­τε­λε­σμα­τι­κού συστή­μα­τος έρευνας και διά­σω­σης ανθρώ­πων που βρί­σκο­νται σε κίνδυνο στη θάλασσα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.