ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ανέγερση Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στην Παστίδα Ρόδου εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027 με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Με την ανα­βάθ­μιση και ενί­σχυση των υπο­δο­μών εκπαί­δευ­σης καθώς και των κοι­νω­νι­κών δομών στα νησιά της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου να απο­τε­λούν πάγια προ­τε­ραιό­τητα, ο Περι­φε­ρειάρ­χης Γιώργος Χατζη­μάρ­κος υπέ­γραψε την απόφαση  ένταξης του έργου «Ανέ­γερση Ολο­ή­με­ρου Νηπια­γω­γείου Παστί­δας Ρόδου» , στο Πρό­γραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027 και στην Προ­τε­ραιό­τητα «Ανά­πτυξη και βελ­τί­ωση κοι­νω­νι­κών υπο­δο­μών», με συγ­χρη­μα­το­δό­τηση από το Ευρω­παϊκό Ταμείο Περι­φε­ρεια­κής Ανά­πτυ­ξης (ΕΤΠΑ).

Ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός και η συγ­χρη­μα­το­δο­τού­μενη δημόσια δαπάνη του έργου ανέρ­χο­νται σε 1.600.000,00 ευρώ.

Η Πράξη αφορά στην ανέ­γερση νέου τρι­θέ­σιου ολο­ή­με­ρου νηπια­γω­γείου Παστί­δας Δήμου Ρόδου, σε τμήμα έκτασης 7.590,00 τ.μ. που γειτ­νιά­ζει με το δημο­τικό σχολείο Παστί­δας. Το κτίριο προ­βλέ­πε­ται να είναι ισόγειο συνο­λι­κού εμβαδού 533,75 τ.μ. Περι­λαμ­βά­νει τρεις αίθου­σες εργα­σίας 50 τ.μ. έκαστη, μια αίθουσα ανά­παυ­σης 30 τ.μ. (κοινή για όλα τα νήπια) και μια αίθουσα πολ­λα­πλών χρήσεων, 75 τ.μ. Προ­βλέ­πο­νται επίσης τρα­πε­ζα­ρία και κουζίνα, γραφείο νηπια­γω­γών, χώροι υγιει­νής (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων ειδικά για ΑμεΑ), και όλοι οι απα­ραί­τη­τοι βοη­θη­τι­κοί χώροι (βεστιά­ριο, απο­θή­κες, λεβη­το­στά­σιο κλπ.). Η εσω­τε­ρική κυκλο­φο­ρία είναι γραμ­μική δια­μέ­σου ενός κεντρι­κού δια­δρό­μου που ενώνει τις αίθου­σες με τους χώρους υγιει­νής και την τραπεζαρία-βιβλιοθήκη.

Ο αύλειος χώρος εκτεί­νε­ται κατά κύριο λόγο στην νότια πλευρά του γηπέδου ενώ στην δυτική προ­τεί­νο­νται χώροι παι­χνι­διού, ανά­παυ­σης και άλλων δρα­στη­ριο­τή­των. Η δια­μόρ­φωση του περι­βάλ­λο­ντος χώρου στη­ρί­χθηκε στην εναλ­λαγή του πρα­σί­νου και επι­στρω­μέ­νων χώρων. Προ­βλέ­πε­ται φύτευση δένδρων περι­με­τρικά του ακι­νή­του ώστε σε συν­δυα­σμό με χαμηλές πόες και χαμηλά φυτά με μικρές απαι­τή­σεις σε νερό, ο χώρος να συμ­βά­λει θετικά στο μικρο­κλίμα της περιο­χής. Παράλ­ληλα με τη χρήση σκιά­στρων έξω από κάθε αίθουσα θα παρέ­χε­ται στους εκπαι­δευ­τι­κούς η δυνα­τό­τητα οργά­νω­σης υπαί­θριου μαθή­μα­τος και λοιπών δρα­στη­ριο­τή­των εκπαί­δευ­σης και ανα­ψυ­χής.

Κατά το σχε­δια­σμό της μονάδας έχουν ληφθεί όλα τα απαι­τού­μενα μέτρα για την χρήση του από ΑμεΑ, μαθητές και εργα­ζό­με­νους. Όσον αφορά τέλος την εξω­τε­ρική εμφά­νιση του κτι­ρια­κού συγκρο­τή­μα­τος έγινε προ­σπά­θεια η μορφή του να χαρα­κτη­ρί­ζε­ται από γεω­με­τρική απλό­τητα και με αρχι­τε­κτο­νικά στοι­χεία προ­σαρ­μο­σμένα στις επι­κρα­τού­σες τάσεις της ευρύ­τε­ρης περιο­χής. Τέλος, στην πράξη περι­λαμ­βά­νο­νται η προ­μή­θεια εξο­πλι­σμού, η σύνδεση με τα δίκτυα ΟΚΩ και παροχή υπη­ρε­σιών από τον ελεγκτή δόμησης και τον ενερ­γειακό επι­θε­ω­ρητή.

Ως ημε­ρο­μη­νία έναρξης της Πράξης ορί­ζε­ται η 01/12/2025 και λήξης η 30/06/2028.

Δικαιού­χος του έργου είναι ο Δήμος Ρόδου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.