ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σακελλαροπούλου: Η ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και θα παραμείνει μια πολιτική αρχών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην τελετή ορκω­μο­σίας της ΚΗ΄ Εκπαι­δευ­τι­κής Σειράς Υπο­ψή­φιων Ακο­λού­θων Πρε­σβείας παρέστη η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τίας Κατε­ρίνα Σακελ­λα­ρο­πού­λου.

«Η σημε­ρινή ορκω­μο­σία σημα­το­δο­τεί την ολο­κλή­ρωση των σπουδών σας και την έναρξη της απο­στο­λής σας στην υπη­ρε­σία της πατρί­δας, γεγονός που θα καθο­ρί­σει όλη σας τη ζωή. Η επι­τυ­χία ήρθε με σκληρή δουλειά και διαρκή προ­σπά­θεια», ανέφερε η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τίας Κατε­ρίνα Σακελ­λα­ρο­πού­λου, στην τελετή ορκω­μο­σίας της ΚΗ΄ Εκπαι­δευ­τι­κής Σειράς Υπο­ψή­φιων Ακο­λού­θων Πρε­σβείας, στην οποία παρέστη.

«Κατά τη διάρ­κεια της επαγ­γελ­μα­τι­κής σας πορείας θα ανα­λά­βετε σημα­ντι­κές αρμο­διό­τη­τες και ευθύνες. Θα έχετε την τιμή να εκπρο­σω­πείτε την Ελλάδα σε ξένες χώρες και σε διε­θνείς Οργα­νι­σμούς», τόνισε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Η Κατε­ρίνα Σακελ­λα­ρο­πού­λου κήρυξε την έναρξη εκδή­λω­σης της «διαΝΕΟσις», με τα 50 χρόνια της Μετα­πο­λί­τευ­σης

Κάλεσε τους νέους διπλω­μά­τες να επι­διώ­κουν συνεχώς την επι­μόρ­φωσή τους, να εμπλου­τί­ζουν την κατάρ­τισή τους και να ανα­βαθ­μί­ζουν τις ικα­νό­τη­τές τους, προ­κει­μέ­νου η χώρα να έχει την εκπρο­σώ­πηση που της αξίζει.

«Η πορεία σας θα απο­τε­λεί την εικόνα της σε όλες σας τις δρα­στη­ριό­τη­τες. Τα δια­φο­ρε­τικά περι­βάλ­λο­ντα στα οποία θα ζήσετε και οι αξιό­λο­γοι άνθρω­ποι που θα γνω­ρί­σετε θα εμπλου­τί­σουν την εμπει­ρία σας και θα σας βοη­θή­σουν να υπο­στη­ρί­ζετε απο­τε­λε­σμα­τικά τα εθνικά μας συμ­φέ­ρο­ντα», ανέφερε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Τόνισε δε πως η αρχή της καριέ­ρας τους συμπί­πτει με εξαι­ρε­τικά σημα­ντι­κές γεω­πο­λι­τι­κές προ­κλή­σεις. «Ο συνε­χι­ζό­με­νος πόλεμος στην Ουκρα­νία, και η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή απει­λούν με απο­στα­θε­ρο­ποί­ηση μεγάλο μέρος του παγκό­σμιου χάρτη».

«Η ελλη­νική εξω­τε­ρική πολι­τική ήταν και θα παρα­μεί­νει μια πολι­τική αρχών, που στη­ρί­ζε­ται στο Διεθνές Δίκαιο και που εμπνέ­ε­ται από τις αρχές του Κατα­στα­τι­κού Χάρτη του Οργα­νι­σμού Ηνω­μέ­νων Εθνών. Χρέος σας είναι να υπε­ρα­σπί­ζε­στε καθη­με­ρινά και αδια­πραγ­μά­τευτα τις αξίες αυτές», κατέ­ληξε.

Φωτο­γρα­φίες Προ­ε­δρία της Δημο­κρα­τίας

Πηγή: iefimerida.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.