ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέρενς Κουίκ : «Εγκλημα η δημιουργία στη Ρόδο κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών»

news room 6 λεπτά ανάγνωση
Τέρενς Κουίκ

«Θα είναι έγκλημα να δημιουρ­γη­θεί κέντρο προ­σω­ρι­νής υπο­δο­χής και φιλο­ξε­νίας λαθρο­με­τα­να­στών στη Ρόδο, που είναι πρώτου μεγέ­θους του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός».

Αυτό δήλωσε χθες στη Ρόδο ο εκπρό­σω­πος και βου­λευ­τής Επι­κρα­τείας του κόμ­μα­τος “Ανε­ξάρ­τη­τοι Έλληνες” κ. Τέρενς Κουίκ με αφορμή και την επί­σκεψη που πραγ­μα­το­ποί­ησε στη Λέσβο και δια­πί­στωσε πως το πρό­βλημα έχει προ­σλά­βει τερά­στιες δια­στά­σεις.

Ο κ. Κουίκ ανα­φέρ­θηκε έπειτα από ερώτηση που του έγινε και στο θέμα της εκλογής Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τίας.

«Ανη­συ­χούμε πολύ για τη θύελλα των λαθρο­με­τα­να­στών. Κλήθηκα όταν ήμουν στη Θράκη από το δήμαρχο Λέσβου να επι­σκε­φθώ το νησί. Οι εικόνες που αντί­κρισα, δηλαδή το νέο Γκουα­ντά­ναμο, μου θύμισαν τις δηλώ­σεις του υπουρ­γού Εμπο­ρι­κής Ναυ­τι­λίας κ. Μιλ­τιάδη Βαρ­βι­τσιώτη. Τότε είχε αναγ­γεί­λει πως θα δημιουρ­γη­θεί στη Ρόδο ένα κέντρο προ­σω­ρι­νής φιλο­ξε­νίας μετα­να­στών. Αυτό θα είναι το απόλυτο έγκλημα για τη ναυαρ­χίδα του του­ρι­σμού. Σε όποια νησιά έχουν δημιουρ­γη­θεί τέτοιες δομές υπάρχει σοβαρό πρό­βλημα», δήλωσε ο κ. Κουίκ.

«Με βάση την πρό­σφατη ειδη­σειο­γρα­φία συνε­λή­φθη στο Βέλγιο κατα­ζη­τού­με­νος της Αλ Κάιντα για τρο­μο­κρα­τι­κές ενέρ­γειες. Ο άνθρω­πος αυτός είχε έρθει από τη Συρία στην Ελλάδα μαζί με λαθρο­με­τα­νά­στες. Δεν είναι ο μόνος που το έκανε αυτό σε μια εποχή που οι τζι­χα­ντι­στές δίνουν ρεσιτάλ μίσους κατά του Χρι­στια­νι­σμού και προ­σπα­θούν να επι­βά­λουν με απο­κε­φα­λι­σμούς και όχι μόνο, το κράτος της μαύρης σημαίας. Κάνω έκκληση σε όλους τους φορείς της Ρόδου να μην επι­τρέ­ψουν τη δημιουρ­γία κέντρου πρώτης υπο­δο­χής μετα­να­στών. Θα μετα­νιώ­σουμε αν γίνει κάτι τέτοιο. Να μην συμβούν στη Ρόδο όσα δια­δρα­μα­τί­ζο­νται στη Σάμο, στη Λέσβο και στην Κω.

«Δεν είναι λύση τα στρα­τό­πεδα, που επι­θυ­μεί το διευ­θυ­ντή­ριο της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης και η κ. Μέρκελ. Εκείνη επι­μέ­νει στην εφαρ­μογή μιας συν­θή­κης που είναι άθλια και στη συνθήκη Σένγκεν, που περιο­ρί­ζει περισ­σό­τερο την διέ­λευση όλων αυτών που δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Η συνθήκη Δου­βλίνο 2 μετα­τρέ­πει την Ελλάδα σε χωμα­τερή ψυχών αφού επι­βάλ­λει τη δημιουρ­γία κέντρων. Ουσια­στικά επα­να­προ­ω­θεί­ται μόνο το 10% των παρά­νο­μων μετα­να­στών. Οι υπό­λοι­ποι χάνο­νται στις μεγα­λου­πό­λεις. Έχω ενη­με­ρω­θεί πως ο δήμαρ­χος Ρόδου κ. Φώτης Χατζη­διά­κος ανθί­στα­ται στην συγκε­κρι­μένη ιδέα και χαί­ρο­μαι για αυτό», δήλωσε ο κ. Τέρενς Κουίκ και ζήτησε από τον περι­φε­ρειάρχη κ. Γιώργο Χατζη­μάρκο να θυμηθεί τις δεσμεύ­σεις που είχε δώσει όταν ήταν πρό­ε­δρος του ΕΒΕΔ για το θέμα αυτό.

«Όταν ήταν υφυ­πουρ­γός Ναυ­τι­λίας ο κ. Πάνος Καμ­μέ­νος είχαν κλείσει όλα τα στρα­τό­πεδα που είχαν δημιουρ­γη­θεί σε νησιά για την φιλο­ξε­νία λαθρο­με­τα­να­στών. Είχαν μειωθεί οι αφίξεις τότε γιατί οι δου­λέ­μπο­ροι γνώ­ρι­ζαν πως δεν υπάρ­χουν υπο­δο­μές για τη φιλο­ξε­νία των ανθρώ­πων αυτών. Δεν αξίζει στη Ρόδο να βγάλει τη φήμη ενός Γκουα­ντάμο στο Νότιο Αιγαίο. Ήταν τρα­γι­κές οι εικόνες που αντί­κρισα στη Μυτι­λήνη», δήλωσε ο κ. Τέρενς Κουίκ και συμπλή­ρωσε πως όσοι λαθρο­με­τα­νά­στες δεν μπορούν να φιλο­ξε­νη­θούν στο κέντρο που δημιουρ­γή­θηκε στη Σάμο μετα­φέ­ρο­νται με πλοία του πολε­μι­κού ναυ­τι­κού στον Πειραιά και προ­ω­θού­νται στις υπο­δο­μές που έχουν δημιουρ­γη­θεί.

 

 «Δεν αξίζει στη Ρόδο να βγάλει τη φήμη ενός Γκουα­ντα­νάμο στο Νότιο Αιγαίο»

 

«Δεν μένουν επτά ημέρες στη Σάμο οι παρά­νο­μοι μετα­νά­στες αλλά δέκα και δεκα­ο­κτώ μήνες. Με βάση αυτά που γίνο­νται στη Συρία και τη δράση της Αλ Κάιντα, τίθεται πλέον και ζητή­ματα εθνικής ασφά­λειας. Πρέπει να σταλεί μήνυμα στην ΕΕ. Δεν θα γίνει η Ελλάδα σκου­πι­δό­το­πος ψυχών. Να μοι­ρα­στεί το πρό­βλημα όλη η Ευρώπη. Καλούμε την κυβέρ­νηση να καταγ­γεί­λει τη συνθήκη Δου­βλίνο 2 και αν χρεια­στεί και τη συνθήκη Σένγκεν», τόνισε ο κ. Τέρενς Κουίκ και συμπλή­ρωσε πως δεν μπορεί η δύναμη της Frontex να παίζει το ρόλο ρεσε­ψιο­νίστ.

«Να λει­τουρ­γούν στη Frontex, όπως τα δικά μας παλι­κά­ρια του Λιμε­νι­κού Σώματος, που δίνουν αγώνα στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο. Πρέπει να πεισθεί η Ευρώπη πως η Ελλάδα είναι σύνορο της ΕΕ. Όσο η χώρα μας είχε την προ­ε­δρία της ΕΕ δεν είχε τεθεί το θέμα της παρά­νο­μης μετα­νά­στευ­σης», δήλωσε ο κ. Κουίκ.

Ο βου­λευ­τής των “Ανε­ξάρ­τη­των Ελλήνων” ανα­φέρ­θηκε και στην έκβαση της φετινής του­ρι­στι­κής σεζόν με αφορμή τη συνά­ντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Του­ρι­στι­κών Γρα­φείων κ. Κώστα Κατσίβα και τον πρόεδρο του Συλ­λό­γου Εστια­τό­ρων κ. Γιάννη Κλούβα.

«Μας απα­σχο­λούν τα απο­τε­λέ­σματα της φετινής του­ρι­στι­κής σεζόν. Τα στοι­χεία που έχουμε στη διάθεσή μας δεί­χνουν πως δεν είναι ανάλογα με τις αφίξεις τα έσοδα των του­ρι­στι­κών επι­χει­ρή­σεων. Κατέ­θεσα και ερώτηση στη Βουλή για το επίδομα ανερ­γίας που λαμ­βά­νουν οι ξενο­δο­χο­ϋ­πάλ­λη­λοι. Το θέμα έχει γίνει θρίλερ», δήλωσε ο κ. Τέρενς Κουίκ.

«Όπου εφαρ­μό­σθηκε το πρό­γραμμα All Inclusive έκλει­σαν δεκάδες άλλες του­ρι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις. Δέχθηκα παρά­πονα και για το οικο­νο­μικό επίπεδο των του­ρι­στών. Δεν είναι θετικό που μειώ­θη­καν ακόμη περισ­σό­τερο οι κατά­πλοι των κρουα­ζιε­ρο­πλοίων», δήλωσε ο κ. Τέρενς Κούικ και πρό­σθεσε πως δεν μπορεί να φαντα­στεί ότι η κ. Όλγα Κεφα­λο­γιάννη είναι υπέρ του τόπου κατα­γω­γής της και όχι υπέρ του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού.

«Γίνεται αγώνας μεγάλος να πεί­σουμε την κυβέρ­νηση να μην ενδώσει στις πιέσεις της τρόικας για την εξο­μοί­ωση των συντε­λε­στών του ΦΠΑ, γεγονός που θα έχει επι­πτώ­σεις και στα νησιά του Αιγαίου, όπου είναι σε ισχύ ειδικό καθε­στώς. Παλεύ­ουμε για να μειω­θούν οι συντε­λε­στές του ΦΠΑ και για τα νησιά του Ιονίου», δήλωσε ο κ, Κουίκ.

Ο βου­λευ­τής των ΑΝΕΛ ανα­φέρ­θηκε και στο ακτο­πλοϊκό πρό­βλημα, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως μόνος του ο καλός πατριώ­της κ. Γιώργος Σπανός δεν μπορεί να δώσει λύση.

«Είναι κρίμα που έχει απο­κο­πεί η σύνδεση της Ρόδου με τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι κατά­ντια να μετα­βαί­νουν οι αθλητές κολύμ­βη­σης από τη Χίο στην Κω μέσω Τουρ­κίας», δήλωσε ο κ. Κουίκ που ανα­φέρ­θηκε και στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Το αερο­δρό­μιο της Ρόδου απο­δί­δει κέρδη στο κράτος και στην ΥΠΑ. Αντί να τα επεν­δύ­σουν για να το βελ­τιώ­σουν είναι έτοιμοι να το ξεπου­λή­σουν. Εμείς δεν είμαστε κατά της ιδιω­τι­κής πρω­το­βου­λίας. Εμείς θέλουμε να είναι δρα­στή­ρια και να κάνει επεν­δύ­σεις. Όχι όμως σε σημεία που απο­τε­λούν στρα­τη­γι­κές επι­λο­γές, όπως η ενέρ­γεια, ο ορυκτός πλούτος, τα λιμάνια και τα αερο­δρό­μια», τόνισε ο κ. Τέρενς Κουίκ.

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που θα τηρή­σουν οι ΑΝΕΛ στο θέμα της εκλογής νέου Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τίας, ο κ. Κουίκ δήλωσε:

«Ξεκα­θα­ρί­σαμε πως όποιο και αν είναι το πρόσωπο που θα προ­τα­θεί για το αξίωμα του Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τίας εμείς θα επα­να­λά­βουμε τη θέση μας και θα ζητή­σουμε να γίνουν εκλογές. Αυτή η κυβέρ­νηση θα πρέπει να φύγει. Η καρα­μέλα περί απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης της οικο­νο­μίας δεν είχε βάση. Η οικο­νο­μία έχει δοκι­μα­στεί τόσο πολύ ώστε δεν θα βλαφτεί αν γίνουν εκλογές. Εμείς είμαστε οι εγγυ­η­τές πως θα συστα­θεί κυβέρ­νηση εθνικού σκοπού, που θα υπη­ρε­τή­σει με τον καλύ­τερο τρόπο την Ελλάδα. Η κατάρ­ρευση των μεγάλων κομ­μά­των θα είναι εκκω­φα­ντική. Θα ανα­δει­χθούν νέες δυνά­μεις από το χώρο της κεντρο­α­ρι­στε­ράς. Με βάση το άρθρο 60 του Συντάγ­μα­τος θα συν­θέ­σουμε μακριά από κάθε λογική που εκπέ­μπει η κυβέρ­νηση που δεν είναι μόνο αστεία αλλά και επι­κίν­δυνη. Στη Δημο­κρα­τία, όπως δήλωσε ο Παύλος Μπα­κο­γιάν­νης, δεν υπάρ­χουν αδιέ­ξοδα».

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των ΑΝΕΛ ο κ. Κουίκ δήλωσε πως θα δια­λυ­θεί το ψευ­δε­πί­γραφο της ΝΔ:

«Δεν έχουν υπο­λο­γί­σει πως κάθε φορά που μας κτυπούν εμείς ανε­βά­ζουμε ποσοστά. Με βάση την τελευ­ταία δημο­σκό­πηση φαί­νε­ται πως έχουμε μια ακόμη μονάδα. Να ανη­συ­χούν εκείνοι που νομί­ζουν πως μπορεί να μας μαυ­ρί­σουν. Εμείς θα δια­λύ­σουμε το ψευ­δε­πί­γραφο της ΝΔ», δήλωσε ο κ. Κουίκ και επέ­κρινε όσους έλαβαν μέρος στις εκδη­λώ­σεις για τη συμπλή­ρωση 40 ετών από την ίδρυση της ΝΔ γιατί δεν πήραν θέση στο θέμα της ονο­μα­σίας των Σκοπίων που άνοιξε πάλι.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.