ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις από Σκανδιναβία – Αγαπημένος προορισμός τα νησιά

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ

H Ελλάδα ως ιδα­νι­κός του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός για όλο το χρόνο, παρου­σιά­στηκε με ιδιαί­τερη επι­τυ­χία στην Β2C υπαί­θρια εκδή­λωση για συντα­ξιού­χους «Seniordagen 2024», που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στην κεντρική πλατεία Kungsträdgården της Στοκ­χόλ­μης, στις 7 Μαΐου 2024.

Στις 15 Μαΐου 2024 επίσης στη Στοκ­χόλμη, ο ΕΟΤ συμ­με­τείχε για πρώτη φορά στην ετήσια εκδή­λωση του SRF (Association of Swedish Travel Industry) “Resebranschens Vårmöte”, προ­βάλ­λο­ντας την Ελλάδα και την γαστρο­νο­μία της σε πάνω από 200 επαγ­γελ­μα­τίες του κλάδου, όπου και δια­πι­στώ­θηκε η ανοδική πορεία των κρα­τή­σεων, σε σχέση με το 2023, από τις Σκαν­δι­να­βι­κές χώρες προς ελλη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς.

Seniordagen 2024 -7 Μαΐου – Στοκ­χόλμη

Πρό­κει­ται για ετήσια εκδή­λωση η οποία πραγ­μα­το­ποιεί­ται από το 2015, απο­κλει­στικά σχε­δια­σμένη για το εξει­δι­κευ­μένο κοινό των συντα­ξιού­χων της Σου­η­δίας (Silver Generation), το οποίο ανέρ­χε­ται σε 2.000.000 άτομα περίπου και οι οποίοι κατέ­χουν περίπου το 70% του δια­θέ­σι­μου εισο­δή­μα­τος της χώρας.

Ο ΕΟΤ συμ­με­τείχε για δεύτερη χρονιά στην εκδή­λωση με περί­πτερο 18 τ.μ., στο πλαίσιο της στρα­τη­γι­κής επι­κοι­νω­νίας του υπουρ­γείου Του­ρι­σμού και του ΕΟΤ με στόχο την προβολή του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος ης Ελλάδας, μέσω της ανά­δει­ξης των θεμα­τι­κών και ειδικών μορφών του­ρι­σμού σε εξει­δι­κευ­μένο κοινό.

Σημα­ντική υπήρξε η αντα­πό­κριση και το ενδια­φέ­ρον των επι­σκε­πτών, που σύμφωνα με τους διορ­γα­νω­τές ανήλθε σε περίπου 25.000 άτομα, η πλειο­ψη­φία των οποίων ήταν ηλικίας άνω των 55+ (συντα­ξιού­χοι), οι οποίοι δια­θέ­τουν ελεύ­θερο χρόνο αλλά και ικανό εισό­δημα. Η Ελλάδα και ιδιαί­τερα τα νησιά μας (Κρήτη, Ρόδος, νησιά Ιονίου και ΒΑ Αιγαίου, Σπο­ρά­δες) απο­τε­λούν αγα­πη­μένο προ­ο­ρι­σμό δια­κο­πών για τους περισ­σό­τε­ρους εξ αυτών, οι οποίοι μας δήλωσαν ότι τα επι­σκέ­πτο­νται κάθε χρόνο.

Ιδιαί­τερα μεγάλο ποσοστό έδειξε ενδια­φέ­ρον για νέους προ­ο­ρι­σμούς, χωρίς συνω­στι­σμό, όπου θα έχουν τη δυνα­τό­τητα -πέρα από την θάλασσα και τον ήλιο- να απο­λαύ­σουν στιγμές χαλά­ρω­σης και ηρεμίας κοντά στη φύση (π.χ. προ­ο­ρι­σμοί για Hiking, Biking, Gastonomy, Wellness, Sailing κ.λ.π.).

Στο πλαίσο της δράσης δημο­σιεύ­θηκε άρθρο του ΕΟΤ για ελλη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς στην ειδική έκδοση “Det Ljuva Livet” (The Good life), η οποία κυκλο­φό­ρησε ως «ένθετο» στην μεγα­λύ­τερη Εφη­με­ρίδα της Σου­η­δίας Aftonbladet Newspaper με κυκλο­φο­ρία 450.000 φύλλα και πάνω από 4.000.000 ανα­γνώ­στες, πριν από την πραγ­μα­το­ποί­ηση της εκδή­λω­σης.

Resebranschens Vårmöte, SRF – 15 Μαΐου – Στοκ­χόλμη

Με επι­τυ­χία ολο­κλη­ρώ­θηκε η συμ­με­τοχή της Υπη­ρε­σίας ΕΟΤ Σκαν­δι­να­βίας & Βαλ­τι­κών Χωρών στο πλαίσιο της διορ­γά­νω­σης της ετήσιας εκδή­λω­σης του SRF (Association of Swedish Travel Industry) “Resebranschens Vårmöte”, που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στις 15 Μαϊου 2024 στη Στοκ­χόλμη.

Τη συγκε­κρι­μένη εκδή­λωση, στην οποία ο ΕΟΤ συμ­με­τείχε φέτος για πρώτη φορά, παρα­κο­λού­θη­σαν πάνω από 200 επαγ­γελ­μα­τίες του κλάδου (του­ρι­στικά γραφεία, αερο­πο­ρι­κές εται­ρείες, Τ.Οs, Experts, δια­δι­κτυακά ταξι­διω­τικά γραφεία, buyers κ.ά) αλλά και εκπρο­σώ­ποι των ΜΜΕ, όπου συζη­τή­θη­καν θέματα για το μέλλον της του­ρι­στι­κής βιο­μη­χα­νίας.

Ιδιαί­τερο ενδια­φέ­ρον απέ­σπασε η παρου­σί­αση παγκό­σμιας έρευνας από το Στα­τι­στι­κο­λόγο της Gapminder Foundation Ola Rosling, σχετικά με το πώς ανα­πτύσ­σε­ται ο κόσμος σε περιό­δους παν­δη­μίας, οικο­νο­μι­κής ύφεσης και γεω­πο­λι­τι­κών ανα­τα­ρα­χών και τις αλλαγές στην παγκό­σμια ποιό­τη­τας ζωής. Η εκδή­λωση ολο­κλη­ρώ­θηκε με παρά­θεση δείπνου, όπου προ­σφέρ­θη­καν στους συμ­με­τέ­χο­ντες ελλη­νικά εδέ­σματα συνο­δεία από μελω­δίες της Stockholm Jazz orchestra Στοκ­χόλ­μης.

Ο Διευ­θύ­νων Σύμ­βου­λος του SRF κ. Didrik von Seth αφού ευχα­ρί­στησε τον ΕΟΤ για την συμ­με­τοχή του στην εκδή­λωση και την προ­σφορά των ελλη­νι­κών εδε­σμά­των κατά το δείπνο, ανέφερε ότι τόσο τα ελλη­νικά νησιά όσο και η ηπει­ρω­τική Ελλάδα απο­τε­λούν ιδανικό προ­ο­ρι­σμό δια­κο­πών καθόλη τη διάρ­κεια του έτους.

Κατά τη διάρ­κεια της εκδή­λω­σης, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν Β2Β συνα­ντή­σεις με εκπρο­σώ­πους άλλων του­ρι­στι­κών οργα­νι­σμών, και TΟ’s. Κατά τη συνά­ντησή με τον κ. Claes Pellvik, Υπεύ­θυνο Επι­κοι­νω­νίας της Nordic Leisure Travel Group (πρώην Ving), δια­πι­στώ­θηκε η ομαλή, και με ανο­δι­κές τάσεις σε σχέση με το 2023, πορεία των κρα­τή­σεων από τις Σκαν­δι­να­βι­κές χώρες προς ελλη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.