ΑΘΛΗΤΙΚΑ

3α Δωδεκανησιακά Δάφνεια: Η προκήρυξη της διοργάνωσης

Δημήτρης Στούμπης 7 λεπτά ανάγνωση
ΔΕΑΣ Δάφνη- Στίβος

Το σαβ­βα­το­κύ­ριακο 1η και 2 Ιουνίου στις εγκα­τα­στά­σεις του ΔΑΚ Καλ­λι­πά­τειρα θα διε­ξα­χθούν τα 3α Δωδε­κα­νη­σιακά Δάφνεια, με το διορ­γα­νωτή ΔΕΑΣ Δάφνη να ανα­κοι­νώ­νει την προ­κή­ρυξη του μίτινγκ, στην οποία ανα­φέ­ρο­νται τα ακό­λουθα:

«Ο Δωδε­κα­νη­σια­κός Εκπαι­δευ­τι­κός Αθλη­τι­κός Σύλ­λο­γος Δάφνη Ρόδου συν­διορ­γα­νώ­νει με την Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Αθλη­τι­σμού), και την στήριξη της Ένωσης Αθλη­τι­κών Σωμα­τείων ΣΕΓΑΣ Δωδε­κα­νή­σου, καθώς και του Συν­δέ­σμου Κριτών Στίβου Δωδε­κα­νή­σου, το μίτινγκ στίβου ‘’3α Δωδε­κα­νη­σιακά Δάφνεια’’. Τον αγώνα που έχει κυρίως ανα­πτυ­ξιακό χαρα­κτήρα στη­ρί­ζουν επίσης χορηγοί & υπο­στη­ρι­κτές.

Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με τους παρα­κάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο & Κυριακή 1 -2 Ιουνίου 2024.

ΏΡΑ: 17:00

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΑΚ Καλ­λι­πά­τειρα (Κορα­κό­νερο).

ΗΛΙΚΙΕΣ: Δικαί­ωμα συμ­με­το­χής στα 3α Δωδε­κα­νη­σιακά Δάφνεια Στίβου έχουν οι παρα­κάτω αθλητές-αθλήτριες.

Α – Γ 2001& μεγαλύτεροι-ες

Κ23 2002-2003-2004

Κ20 2005-2006

Κ18 2007-2008

Κ16 2009-2010

Κ14 2011-2012

Κ12 2013-2014-2015

Κ9 2016-2017 – 2018

Κ6 2019-2020-2021

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

ΑΝΔΡΕΣ

(2008 κ μεγα­λύ­τε­ροι) 100m. – 200m.- 400m. 800m. – 1500m.- 5000m. και βάδην –400μ εμπόδια – Τρι­πλούν – Επι­κο­ντώ –Ακο­ντι­σμός 800γρ. (2006 και μεγα­λύ­τε­ροι) – Σφαι­ρο­βο­λία.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

(2008 κ μεγα­λύ­τε­ρες) 100m. – 200m – 400m. –.1500m. –100m.Εμπ -.400m. εμπ – 5000m & βάδην – Επι­κο­ντώ – Τρι­πλούν – Δισκο­βο­λία 1κ – Ακο­ντι­σμός 600γρ. (2006 κ μεγα­λύ­τε­ρες) Σφύρα –.Σφαι­ρο­βο­λία (2006 κ μεγα­λύ­τε­ρες).

Κ18 Αγόρια Σφαι­ρο­βο­λία 5κ – Σφυ­ρο­βο­λία 5κ. – Ακο­ντι­σμός (700γρ), Επι­κο­ντώ

Κ18 Κορί­τσια Σφυ­ρο­βο­λία 3κ. – Σφαι­ρο­βο­λία 3κ., – Ακο­ντι­σμός (500γρ). Επι­κο­ντώ,

Κ16 Αγόρια 80m. – 150m. – 600m. – 1000m. – 300m. εμπ. -Ακοντισμός 600γρ – Σφαι­ρο­βο­λία 4κ – Δισκο­βο­λία 1κ. – Σφυ­ρο­βο­λία 4κ –Επι­κο­ντώ– Μήκος 4x80m

K16 Κορί­τσια 80m. –300m. – 600m. – 1000m. – 2,000μ. στιπλ – Σφαι­ρο­βο­λία 3κ. – Επι­κο­ντώ–Μήκος – Τετρα­πλούν – Δισκο­βο­λία μαζί με Γυν. – Σφυ­ρο­βο­λία 3κ. – Ακο­ντι­σμός 500γρ.

Κ14 Αγόρια Κ14 Κορί­τσια 120m. – 500m. –8x50m. – Σφαι­ρο­βο­λία 3κ. – Ακο­ντι­σμός 500γρ.

Κ12 Αγόρια

Κ12 Κορί­τσια Μήκος – Vortex – 300m. ανώ­μα­λος δρόμος στο χορτάρι.8×50 (για τα 2013 μπορούν και στα 120μ. και 500μ των Κ14)

Κ9 Αγόρια Κ9 Κορί­τσια 50μ.- Άλμα χωρίς φορά –Formula – Vortex

Κ6 Αγόρια Κ6 Κορί­τσια 40m. Εμπ. – Αντι­στοί­χιση χρώμα μπάλας με στεφάνι&Ρίψη.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στους Αγώνες έχουν δικαί­ωμα συμ­με­το­χής οι αθλητές και οι αθλή­τριες που είναι εγγε­γραμ­μέ­νοι, σύμφωνα με όσα ορί­ζο­νται στην τελευ­ταία υπουρ­γική απόφαση περί εγγρα­φής αθλητών, σε σωμα­τεία – μέλη του ΣΕΓΑΣ. Η συμ­με­τοχή των Κ20 – Κ18, επι­τρέ­πε­ται, σύμφωνα με το δικαί­ωμα συμ­με­το­χής στο δια­συλ­λο­γικό πρω­τά­θλημα στην κατη­γο­ρία Α – Γ, σύμφωνα με τις τεχνι­κές δια­τά­ξεις, και την γενική προ­κή­ρυξη του ΣΕΓΑΣ, για την αγω­νι­στική περίοδο του 2024.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Στους αγώνες θα ισχύ­σουν οι κανο­νι­σμοί στίβου 2024.

ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Δεν θα καλυ­φθούν έξοδα μετα­κί­νη­σης, δια­μο­νής, δια­τρο­φής, εκτός ελά­χι­στων αθλητών-ιων με πρό­σκληση και με προ­ϋ­πο­θέ­σεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για τη συμ­με­τοχή στους αγώνες απαι­τεί­ται η υποβολή δήλωσης συμ­με­το­χής με την οποία το σωμα­τείο δηλώνει ανε­πι­φύ­λα­κτα, ότι απο­δέ­χε­ται τους όρους της προ­κή­ρυ­ξης των αγώνων και την εφαρ­μογή των κανο­νι­σμών του ΣΕΓΑΣ.

Οι δηλώ­σεις συμ­με­το­χής θα υπο­βάλ­λο­νται ηλε­κτρο­νικά το αργό­τερο μέχρι και την ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2024, στις 22:00 στην σχετική φόρμα, στο [email protected], με κοι­νο­ποί­ηση στο [email protected] .

Οι δηλώ­σεις συμ­με­το­χής πρέπει να είναι υπο­γε­γραμ­μέ­νες από τον πρόεδρο, το γενικό γραμ­μα­τέα και να στέλ­νο­νται από το e-mail του σωμα­τείου ή του εκπρο­σώ­που του σωμα­τείου.

Οι αθλητές και οι αθλή­τριες θα πρέπει να ορι­στι­κο­ποι­ή­σουν την συμ­με­τοχή τους με αυτο­πρό­σωπη παρου­σία στην γραμ­μα­τεία των αγώνων 60΄ έως 45΄πριν την διε­ξα­γωγή του αγω­νί­σμα­τός τους στην γραμ­μα­τεία των αγώνων με την επί­δειξη του ατο­μι­κού δελτίου αθλη­τι­κής ιδιό­τη­τας αλλά και την κάρτα υγείας.

Οι ανε­ξάρ­τη­τοι αθλητές & αθλή­τριες θα δηλώ­νο­νται είτε στον Κ. Δια­κο­νι­κόλα αυτο­προ­σώ­πως μέχρι την προ­θε­σμία υπο­βο­λής των αιτή­σεων συμ­με­το­χής (ΤΡΙΤΗ, 28 ΜΑΪΟΥ), είτε μέχρι 60΄ – 45΄ πριν τον αγώνα, συμπλη­ρώ­νο­ντας την σχετική αίτηση και βεβαί­ωση για την υγεία τους.

Εκεί θα κατα­τί­θε­ται το ποσό συμ­με­το­χής των δυο (2) ευρώ για τους αθλητές & αθλή­τριες των σωμα­τείων στίβου, καθώς και το ποσό των 5 ευρώ για τους ανεξάρτητους-ες των 5000μ. & 5000. βάδην (τα έσοδα θα δια­τε­θούν για μέρος κάλυψης των εξόδων της διορ­γά­νω­σης).

Οι αθλητές – αθλή­τριες – ανεξάρτητοι-ες θα λαμ­βά­νουν τον αριθμό συμ­με­το­χής τους και έναν λαχνό για την κλήρωση που θα διε­ξα­χθεί κατά την διάρ­κεια και προς το τέλος των αγώνων προ­σφορά του αθλη­τι­κού κατα­στή­μα­τος Vargas Sport.

Οι αθλητές και οι αθλή­τριες της κατη­γο­ρίας Κ12 θα ελέγ­χο­νται και εκείνοι στην γραμ­μα­τεία αρκεί να έχουν την κάρτα υγείας τους.

Στα παιδιά των κατη­γο­ριών Κ9 & Κ6 θα δηλώ­νε­ται το πλήθος των αθλητών από κάθε σωμα­τείο Π.χ. Κ9 – 7 αθλητές και 10 αθλή­τριες. Κ6 – 4 αθλητές και 6 αθλή­τριες.

Θα συμπλη­ρώ­νε­ται μία ενιαία υπεύ­θυνη δήλωση για όλα τα παιδιά του σωμα­τείου τους. Σε περί­πτωση που το σωμα­τείο δεν επι­θυ­μεί να προ­σκο­μί­σει ομαδική υπεύ­θυνη δήλωση, τότε θα πρέπει ατομικά οι γονείς των μικρών αθλητών να προ­σκο­μί­σουν υπεύ­θυνη δήλωση στους προ­πο­νη­τές των σωμα­τείων τους.

Μέχρι και την Παρα­σκευή πριν την έναρξη των αγώνων, θα μπορούν τα σωμα­τεία που θα δηλώ­σουν τους αθλητές και τις αθλή­τριες των κατη­γο­ριών Κ9 – Κ6, αφού συγκε­ντρώ­σουν το αντί­στοιχο ποσό, να το προ­σκο­μί­σουν στον Κ. Σάββα Δια­κο­νι­κόλα ή στην γραμ­μα­τεία, ο οποίος θα δώσει και τους ανά­λο­γους λαχνούς.

Κάθε σωμα­τείο έχει δικαί­ωμα να δηλώσει απε­ριό­ρι­στο αριθμό αθλητών-τριών στα αντί­στοιχα αγω­νί­σματα που περι­λαμ­βά­νο­νται στο πρό­γραμμα, οι οποίοι μπορούν να αγω­νι­στούν σε όσα αγω­νί­σματα επι­θυ­μούν, σύμφωνα με την κατη­γο­ρία που ανήκουν και με βάση τη Γενική προ­κή­ρυξη του ΣΕΓΑΣ.

Ειδικά για την κατη­γο­ρία Κ14, κάθε σωμα­τείο δύναται να μετέχει με απε­ριό­ρι­στο αριθμό αθλητών-τριών στα αντί­στοιχα αγω­νί­σματα που περι­λαμ­βά­νο­νται στο πρό­γραμμα. Κάθε αθλητής-τρια (Κ14) έχει δικαί­ωμα να αγω­νι­στεί ΜΟΝΟ σε ένα αγώ­νι­σμα, καθώς και στην ομάδα σκυ­τα­λο­δρο­μίας 8×50μ του σωμα­τείου του. Δεν επι­τρέ­πε­ται η συμ­με­τοχή εκτός συνα­γω­νι­σμού για οποιον­δή­ποτε αθλητή-τρια.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:

Με φρο­ντίδα και ευθύνη των συλ­λό­γων τους οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξε­τα­σθεί ιατρι­κώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστο­ποί­ηση της υγείας των αθλητών και αθλη­τριών στην κάρτα υγείας αθλητή είναι υπο­χρε­ω­τική και απο­τε­λεί προ­ϋ­πό­θεση για τη συμ­με­τοχή τους σε προ­πο­νή­σεις και αγώνες.

Οι υπεύ­θυ­νοι της αίθου­σας κλήσης θα ελέγ­χουν τα αθλη­τικά δελτία και τις κάρτες υγείας των αθλητών

– αθλη­τριών και θα κατα­χω­ρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές – αθλή­τριες των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή είναι θεω­ρη­μένη σύμφωνα με την ισχύ­ουσα νομο­θε­σία.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥ

ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΥΨΗ – ΒΑΡΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΝ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ:

Αγώ­νι­σμα Σφύρα Δίσκος Σφαίρα Ακόντιο VORTEX

Α – Κ12 200gr

Κ – Κ12 200gr

Α – Κ14 500 gr

Κ – Κ14 500 gr

Α – Κ16 4kg 1 kg 4kg 600gr

Κ – Κ16 3kg 1 kg 3kg 500gr

Α – Κ18 5kg 1.5kg 5kg 700gr

Γ – Κ18 3kg 1 kg 3kg 500gr

Α – 23 7,26kg 2 kg 7,26 kg 800gr

Γ – 23 4kg 1 kg 4 kg 600gr

Επί κοντώ Γ (οπεν): 1.82-1.92-2.02-2.12-2.22μ. και ανά δέκα (10) εκα­το­στά μέχρι και το 2.72 και μετά ανά πέντε (5) εκα­το­στά.

Επί κοντώ Α (οπεν): 2.22-2.32-2.42-2.52-2.62μ. και ανά δέκα (10) εκα­το­στά μέχρι και το 3.22 και μετά ανά πέντε (5) εκα­το­στά.

300μ. εμπ. (Κ16 Αγοριών &εμπ. Κορι­τσιών): Αριθμός εμπο­δίων 7, Ύψος εμπο­δίων 0,76εκ. Απο­στά­σεις εμπο­δίων: το πρώτο 50μ. από τη γραμμή αφε­τη­ρίας, τα υπό­λοιπα 6 ανά 35μ. ενώ το τελευ­ταίο απέχει 40μ. από τη γραμμή τερ­μα­τι­σμού.

400μ. εμπ. (Κ18 Γυναι­κών, Κ20 Γυναι­κών και Γυναι­κών): Αριθμός εμπο­δίων 10, Ύψος εμπο­δίων 0,76εκ. Απο­στά­σεις εμπο­δίων: το πρώτο 45μ. από τη γραμμή αφε­τη­ρίας, τα υπό­λοιπα 9 ανά 35μ, ενώ το τελευ­ταίο απέχει 40μ. από τη γραμμή τερ­μα­τι­σμού.

400μ. εμπ. (Κ18 Ανδρών): Αριθμός εμπο­δίων 10, Ύψος εμπο­δίων 0,84εκ. Απο­στά­σεις εμπο­δίων: το πρώτο 45μ. από τη γραμμή αφε­τη­ρίας, τα υπό­λοιπα 9 ανά 35μ. ενώ το τελευ­ταίο απέχει 40μ. από τη γραμμή τερ­μα­τι­σμού.

400μ. εμπ. (Κ20 Ανδρών &εμπ. Ανδρών): Αριθμός εμπο­δίων 10, Ύψος εμπο­δίων 0,91εκ. Απο­στά­σεις εμπο­δίων: το πρώτο 45μ. από τη γραμμή αφε­τη­ρίας, τα υπό­λοιπα 9 ανά 35μ. ενώ το τελευ­ταίο απέχει 40μ. από τη γραμμή τερ­μα­τι­σμού.

ΈΠΑΘΛΑ: Στους-τρείς πρώτους νικητές-ες των αγω­νι­σμά­των των κατη­γο­ριών μέχρι και τα Κ14 θα δοθούν μετάλ­λια και διπλώ­ματα. Ο πρώτος – πρώτη θα πάρουν και κύπελλο. Στα αγω­νί­σματα που υπάρ­χουν μέχρι 2 συμ­με­το­χές δεν θα δίνεται Κύπελλο, αλλά μετάλ­λιο συμ­με­το­χής. Κάποιες κατη­γο­ρίες θα είναι ενιαίες και θα γίνεται μία απονομή. Στις υπό­λοι­πες κατη­γο­ρίες θα δοθούν διπλώ­ματα συμ­με­το­χής και μετάλ­λια σε όλα τα παιδιά.

Τέλος, διπλώ­ματα συμ­με­το­χής θα λάβουν όλοι και όλες που έλαβαν μέρος.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Στα αγω­νί­σματα των κατη­γο­ριών Κ16 – Κ18 – Κ20 – Κ23 – Α – Γ θα υπάρξει ηλε­κτρο­νική χρο­νο­μέ­τρηση και ανε­μό­με­τρο. Σε περί­πτωση βλάβης του ηλε­κτρο­νι­κού συστή­μα­τος χρο­νο­μέ­τρη­σης φώτο φίνις, η χρο­νο­μέ­τρηση θα είναι με χρόνο χειρός. Στις υπό­λοι­πες κατη­γο­ρίες η χρο­νο­μέ­τρηση θα γίνει με χρο­νό­με­τρο χειρός. 3 προ­σπά­θειες στα Κ14 (π.χ. ακο­ντι­σμός 500γρ), στα Κ12 (Vortex 200gr) και στις μεγα­λύ­τε­ρες κατη­γο­ρίες

ότι προ­βλέ­πε­ται από τους κανο­νι­σμούς. Τα απο­τε­λέ­σματα μέχρι και την κατη­γο­ρία Κ16 θα αναρ­τώ­νται live στο ROSTER ATHLETICS ή και αμέσως μετά την ολο­κλή­ρωσή τους σε συνερ­γα­σία με τους κριτές.

ΓΕΝΙΚΕΣ – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: Ότι δεν προ­βλέ­πε­ται – ανα­φέ­ρετε στην παρούσα προ­κή­ρυξη θα ρυθ­μί­ζε­ται από τον Γενικό & Τεχνικό Διευ­θυ­ντή των αγώνων κ. Δια­κο­νι­κόλα Σάββα σε συνερ­γα­σία με τον Αλυ­τάρχη/την Αλυ­τάρχη των αγώνων σύμφωνα με τους κανο­νι­σμούς και τα άρθρα του στίβου της WA, και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. του 2023 και 2024

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.