ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ολική ανάπλαση του γηπέδου μπάσκετ του Γυμνασίου-Λυκείου Αστυπάλαιας

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΓΙΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Ο πρό­ε­δρος του Ιδρύ­μα­τος, Δημή­τρης Γιαν­να­κό­που­λος, παρευ­ρέ­θηκε στα εγκαί­νια και τον Αγιασμό τού πλήρως ανα­πλα­σμέ­νου γηπέδου καλα­θο­σφαί­ρι­σης του Γυμνα­σίου του νησιού

SHARE:Share via Facebook Share via Twitter Share via LinkedIn Share via Email

Ανα­κα­τα­σκευά­στηκε πλήρως, με ευγε­νική χορηγία του κοι­νω­φε­λούς Ιδρύ­μα­τος «Παύλος Γιαν­να­κό­που­λος», το γήπεδο καλα­θο­σφαί­ρι­σης του Γυμνα­σίου – Λυκείου της Αστυ­πά­λαιας, προ­κει­μέ­νου να προ­σφέ­ρει στους νέους μαθητές που αγαπούν το άθλημα, μια ανα­βαθ­μι­σμένη, ποιο­τική και πάνω απ’ όλα ασφαλή αθλη­τική εμπει­ρία. Η ανά­πλαση ξεκί­νησε μετά από αίτημα του δήμου Αστυ­πά­λαιας προς το Ίδρυμα «Παύλος Γιαν­να­κό­που­λος» και σε λιγό­τερο από έναν χρόνο, την Άνοιξη του 2023, το ανα­και­νι­σμένο γήπεδο παρα­δό­θηκε στη Δευ­τε­ρο­βάθ­μια εκπαί­δευση και τους μαθητές του ακρι­τι­κού νησιού.

Στο πλαίσιο των εργα­σιών έγινε απο­ξή­λωση της περί­φρα­ξης και κατα­σκευά­στηκε νέα, ύψους 4 μέτρων, ανα­κα­τα­σκευά­στηκε το δάπεδο με την προ­σθήκη στρώσης σκυ­ρο­δέ­μα­τος και δημιουρ­γίας κλίσεων για να εξα­σφα­λι­στεί η απορροή των ομβρίων και έγινε ανα­κα­τα­σκευή του ηλε­κτρο­φω­τι­σμού με την τοπο­θέ­τηση νέων ιστών και νέων φωτι­στι­κών Led. Επι­πλέον, έγινε απο­ξή­λωση και τοπο­θέ­τηση νέων μπα­σκε­τών ολυ­μπια­κού τύπου με στρώ­ματα ασφα­λείας, ενώ τοπο­θε­τή­θηκε ακρυ­λικό αντι­κρα­δα­σμικό δάπεδο για ασφα­λέ­στερη και πιο σταθερή κίνηση των μικρών αθλητών.

Ο πρό­ε­δρος του Ιδρύ­μα­τος «Παύλος Γιαν­να­κό­που­λος», Δημή­τρης Π. Γιαν­να­κό­που­λος, παρευ­ρέ­θηκε στα εγκαί­νια και τον Αγιασμό του γηπέδου της Αστυ­πά­λαιας, και ανέφερε κατά τον χαι­ρε­τι­σμό του: «Το πιο ωραίο συναί­σθημα είναι να βλέ­πουμε ότι μία πράξη προ­σφο­ράς έχει πιάσει τόπο και έχει αγκα­λια­στεί από τους ανθρώ­πους στους οποίους απευ­θύ­νε­ται. Στην προ­κει­μένη περί­πτωση από τα παιδιά, τους μαθητές και μαθή­τριες της Αστυ­πά­λαιας, που ήδη παίζουν και αθλού­νται στο ανα­κα­τα­σκευα­σμένο γήπεδο καλα­θο­σφαί­ρι­σης του νησιού. Είναι ένα έργο που εκτός από τους μαθητές και τις μαθή­τριες, απευ­θύ­νε­ται σε όλους τους κατοί­κους του νησιού που θέλουν να αθλη­θούν και εύχομαι πραγ­μα­τικά να ανα­βαθ­μί­σει την ποιό­τητα ζωής στο νησί».

Ο Νικό­λαος Κομη­νέας, δήμαρ­χος Αστυ­πά­λαιας, σημεί­ωσε κατά την ομιλία του: «Στην προ­σπά­θειά μας να μας βοη­θή­σει κάποιος να φτιά­ξουμε το γήπεδο του Γυμνα­σίου του νησιού μας, το Ίδρυμα Παύλος Γιαν­να­κό­που­λος αντα­πο­κρί­θηκε αμέσως και σε χρόνο-ρεκόρ διεκ­πε­ραί­ω­σαν την ανα­κα­τα­σκευή του γηπέδου του σχο­λείου μας, με την έναρξη της φετινής χρονιάς ήταν έτοιμο και για αυτό είμαστε ευγνώ­μο­νες. Είμαι σίγου­ρος ότι τα μελ­λο­ντικά έργα του Ιδρύ­μα­τος και του εξαι­ρε­τι­κού προ­έ­δρου του, του κ. Δημήτρη Γιαν­να­κό­που­λου και της δυνατής ομάδας του θα έχουν σημα­ντικό κοι­νω­νικό αντί­κτυπο, όχι μόνο στο νησί μας, αλλά και οπου­δή­ποτε επι­λέ­ξουν να βοη­θή­σουν».

Το Ίδρυμα Παύλος Γιαν­να­κό­που­λος προωθεί το ιδεώδες του αθλη­τι­σμού, τη διάδοση της σωμα­τι­κής αγωγής και θέλει να συμ­βά­λει στην ανα­βάθ­μιση των εγκα­τα­στά­σεων αθλη­τι­κών χώρων και εκπαί­δευ­σης σε όλη τη χώρα. Από την ίδρυσή του έως και σήμερα έχει ανα­λά­βει μια σειρά από έργα για την υγεία, την εκπαί­δευση και τον πολι­τι­σμό σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα παρέχει και σημα­ντι­κές υπο­τρο­φίες σε ετήσια βάση για ανώ­τα­τες σχολές του Εθνικού Καπο­δι­στρια­κού Πανε­πι­στη­μίου Αθηνών.

Μέσα στο 2022 ολο­κλη­ρώ­θη­καν σημα­ντι­κές δωρεές για την ανα­βάθ­μιση χώρων στο Τζάνειο Γενικό Νοσο­κο­μείο Πειραιά και στο Γενικό Νοσο­κο­μείο Πρέ­βε­ζας, παρα­δό­θηκε σημα­ντι­κός εξο­πλι­σμός για 2 κλι­νι­κές στο Γενικό Νοσο­κο­μείο Μυτι­λή­νης «Βοστά­νειο». Επι­πλέον, χορή­γησε τις πρώτες υπο­τρο­φίες σε φοι­τη­τές του ΕΚΠΑ.

Σύντομα θα ανα­κοι­νω­θούν και νέες πρω­το­βου­λίες, ενώ παρα­μέ­νει δια­θέ­σιμο για όποιον επι­θυ­μεί να συμ­βάλ­λει στο έργο του, είτε πρό­κει­ται για ιδιώτες, είτε φορείς ή άλλους οργα­νι­σμούς, δια­σφα­λί­ζο­ντας ότι οι δράσεις, τα προ­γράμ­ματα και οι ενι­σχύ­σεις που θα υλο­ποιού­νται, θα αντα­πο­κρί­νο­νται στις ανάγκες της κοι­νω­νίας.

Πηγή naftemporiki.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.