ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είπε ο Γ. Αρτοποιός για τους πυροσβέστες που κοιμήθηκαν στο πάτωμα του πλοίου επιστρέφοντας από Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πυροσβέστες πλοίο

Μάχη με τις φλόγες έδιναν για πολλές μέρες οι πυρο­σβέ­στες στη Ρόδο, ωστόσο εικόνες που κυκλο­φό­ρη­σαν στο Facebook, δεί­χνουν τους πυρο­σβέ­στες να κοι­μού­νται στο πάτωμα του πλοίου ή ακόμα και καθι­στοί.

Ο εκπρό­σω­πος Τύπου της Πυρο­σβε­στι­κής Γιάννης Αρτο­ποιός, μιλώ­ντας στην εκπομπή «Prime» του ERTNEWS απαντά ότι δεν βρέ­θη­καν καμπί­νες για όλους λόγω της αυξη­μέ­νης ζήτησης για τις καλο­και­ρι­νές δια­κο­πές στο νησί της Ρόδου.

Όλο αυτό το χρονικό διά­στημα μετα­κι­νή­θη­καν από και προς τη Ρόδο περισ­σό­τε­ροι από 300 και πλέον πυρο­σβέ­στες φυσικά για να λάβουν μέρος στην πολύ δύσκολη πρω­τό­γνωρη επι­χεί­ρηση κινη­το­ποί­η­σης για να αντι­με­τω­πι­στεί η πολύ δύσκολη πυρ­κα­γιά στη Ρόδο. Βεβαίως, όπως αντι­λαμ­βά­νε­στε, έπρεπε να λει­τουρ­γή­σουμε σε ένα πλαίσιο όπου γνω­ρί­ζαμε ότι υπήρχε πολύ υψηλή ζήτηση σε όλα αυτά τα καράβια από και προς τη Ρόδο. Αντι­λαμ­βά­νε­στε ότι χθες Κυριακή ήταν μια μέρα που η ζήτηση ήταν πάρα πολύ υψηλή σε τέτοιου είδους δια­θε­σι­μό­τη­τες, από πολίτες, οι οποίοι έπρεπε να επι­στρέ­ψουν από τη Ρόδο. Σήμερα που μιλάμε, Δευτέρα, όλοι οι πυρο­σβέ­στες οι οποίοι επι­στρέ­φουν είναι σε καμπί­νες. Περισ­σό­τε­ροι από 65 πυρο­σβέ­στες επέ­στρε­ψαν χθες. Κάθε μέρα γίνο­νται αλλαγές πλη­ρω­μά­των. Οι περισ­σό­τε­ροι εξ αυτών πήγαν σε καμπί­νες. Οι πυρο­σβέ­στες σε καμία περί­πτωση δεν αφέ­θη­καν στην τύχη τους, όμως οι πυρο­σβέ­στες έπρεπε να επι­στρέ­ψουν στις οικο­γέ­νειές τους. Μιλάμε για τους πυρο­σβέ­στες οι οποίοι συνο­δεύ­ουν πλη­ρώ­ματα πυρο­σβε­στι­κών οχη­μά­των. Δεν πήγαν όλοι οι πυρο­σβέ­στες με καμπί­νες. Είναι λαν­θα­σμένο αυτό. Πολλοί πυρο­σβέ­στες πήγαν με εναέρια μέσα, όπως είναι τα αερο­σκάφη της πολι­τι­κής αερο­πο­ρίας. Πολλοί πήγαν με ελι­κό­πτερα, οι περισ­σό­τε­ροι πήγαν με καμπί­νες. Κάποιοι λίγοι βεβαίως πήγαν με καμπί­νες γιατί δεν υπήρχε δια­θε­σι­μό­τητα χθες στα καράβια τα οποία επέ­στρε­φαν από Ρόδο λόγω πολύ υψηλής ζήτησης. Πρέπει να ακου­στεί αυτό. Οι πυρο­σβέ­στες δεν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Υπήρχε και διαμονή και σίτιση».

Πηγή: PRIME | ERTNEWS

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.