ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Χ.Κόκκινος στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Κόκκινος Χαράλαμπος

Ο ΧΑ­ΡΑ­ΛΑ­ΜΠΟΣ ΚΟΚ­ΚΙ­ΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡ­ΚΗ ΕΠΙ­ΤΡΟ­ΠΗ ΜΟΡ­ΦΩ­ΤΙ­ΚΩΝ ΥΠΟ­ΘΕ­ΣΕ­ΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥ­ΛΗΣ

Επι­τα­κτι­κή η ανά­γκη μό­νι­μων διο­ρι­σμών στην Πρω­το­βάθ­μια Εκ­παί­δευ­ση

Προ­σλή­ψεις ανα­πλη­ρω­τών με βάση τις ανά­γκες της εκ­παί­δευ­σης/ «Ξε­κλεί­δω­μα πι­νά­κων»

Να γίνει με σωστό προ­γραμ­μα­τι­σμό και με αντι­κει­με­νι­κά κρι­τή­ρια η μο­ριο­δό­τη­ση των εκ­παι­δευ­τι­κών που υπη­ρε­τούν σε απο­μα­κρυ­σμέ­νες σχο­λι­κές μο­νά­δες

Ο Πρό­ε­δρος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και επι­κε­φα­λής της μεί­ζο­νος μειο­ψη­φί­ας κ. Χα­ρά­λα­μπος Κόκ­κι­νος αντα­πο­κρι­νό­με­νος στην πρό­σκλη­ση της Διαρ­κούς Επι­τρο­πής Μορ­φω­τι­κών Υπο­θέ­σε­ων της Βου­λής, που απε­στά­λη στις 5/8/2014 το βράδυ στη ΔΟΕ και κα­λού­σε εκ­πρό­σω­πο του Δ.Σ. να προ­σέλ­θει στη συ­νε­δρί­α­ση της επι­τρο­πής την Τε­τάρ­τη 6/8/2014 11.00 π.μ. στην αί­θου­σα Γε­ρου­σί­ας με θέμα : «Ίδρυ­ση και Ορ­γά­νω­ση Συμ­βου­λί­ου Εθνι­κής Πο­λι­τι­κής για την Παι­δεία και άλλες δια­τά­ξεις» πα­ρέ­στη στη συ­νε­δρί­α­ση και το­πο­θε­τή­θη­κε ως εξής:

Επι­βάλ­λε­ται να υπάρ­χει ου­σια­στι­κή λει­τουρ­γία του Συμ­βου­λί­ου Εθνι­κής Πο­λι­τι­κής για την Παι­δεία (ΣΕΠΟΠ), να υπάρ­χει συ­νερ­γα­σία με τις εκ­παι­δευ­τι­κές ομο­σπον­δί­ες και να λαμ­βά­νο­νται υπόψη οι θέ­σεις και προ­τά­σεις τους. Να χα­ρα­χτεί μα­κρο­πρό­θε­σμη εθνι­κή στρα­τη­γι­κή για την παι­δεία και οι πο­λι­τι­κές ηγε­σί­ες του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας να μην λει­τουρ­γούν με βρα­χυ­πρό­θε­σμο ορί­ζο­ντα.

Για τα άρθρα 4 και 5 του ανω­τέ­ρω Σχε­δί­ου Νόμου που αφο­ρούν την επι­πλέ­ον μο­ριο­δό­τη­ση μό­νι­μων και ανα­πλη­ρω­τών εκ­παι­δευ­τι­κών που υπη­ρε­τούν σε απο­μα­κρυ­σμέ­νες σχο­λι­κές μο­νά­δες επι­ση­μαί­νου­με ότι θα πρέ­πει να απο­κα­τα­στα­θούν αδι­κί­ες αφού στον ίδιο τόπο μο­ριο­δο­τού­νται δια­φο­ρε­τι­κά σχο­λι­κές μο­νά­δες πρω­το­βάθ­μιας με αυτές της δευ­τε­ρο­βάθ­μιας. Δεν πρέ­πει να υπάρ­χουν ημί­με­τρα ούτε προ­χει­ρό­τη­τες και ούτε να δη­μιουρ­γού­νται πε­ρισ­σό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα όταν επι­χει­ρεί­ται να διορ­θω­θούν λάθη του πα­ρελ­θό­ντος.

Γι αυτό επι­βάλ­λε­ται:

Α. Σύ­στα­ση επι­τρο­πής για την ανα­μο­ριο­δό­τη­ση όλων των σχο­λι­κών μο­νά­δων με συ­γκε­κρι­μέ­να κρι­τή­ρια.

Β. Με αυ­στη­ρά και αντι­κει­με­νι­κά κρι­τή­ρια να γίνει κα­τα­γρα­φή των δυ­σπρό­σι­των σχο­λι­κών μο­νά­δων με πα­ρο­χή κι­νή­τρων.

Γ. Να συ­στα­θεί επι­τρο­πή για την αλ­λα­γή και τη βελ­τί­ω­ση του νο­μο­θε­τι­κού πλαι­σί­ου που διέ­πει όλες τις υπη­ρε­σια­κές με­τα­βο­λές των εκ­παι­δευ­τι­κών.

Προ­κει­μέ­νου να κα­λυ­φθούν τα χι­λιά­δες ορ­γα­νι­κά και λει­τουρ­γι­κά κενά που υπάρ­χουν στην πρω­το­βάθ­μια εκ­παί­δευ­ση και να ξε­κι­νή­σει εύ­ρυθ­μα η νέα σχο­λι­κή χρο­νιά είναι επι­τα­κτι­κή η ανά­γκη να προ­χω­ρή­σει άμεσα η κυ­βέρ­νη­ση σε μό­νι­μους διο­ρι­σμούς.

Να υπάρ­χουν προ­σλή­ψεις ανα­πλη­ρω­τών με βάση τις ανά­γκες της εκ­παί­δευ­σης.

Α. «Ξε­κλεί­δω­μα» των πι­νά­κων προ­ϋ­πη­ρε­σί­ας μετά την 1/7/2010, ώστε να απο­κα­τα­στα­θούν οι αδι­κί­ες που δη­μιούρ­γη­σε ο νόμος Δια­μα­ντο­πού­λου 3848/2010. Προ­τεί­νου­με να ισχύ­σει ανα­δρο­μι­κά το «ξε­κλεί­δω­μα» των πι­νά­κων προ­ϋ­πη­ρε­σί­ας προ­κει­μέ­νου να προ­σμε­τρη­θούν τα μόρια των ανα­πλη­ρω­τών εκ­παι­δευ­τι­κών που πρό­σφε­ραν όλα αυτά τα χρό­νια στην εκ­παί­δευ­ση.

Β. Η πρώτη φάση πρό­σλη­ψης ανα­πλη­ρω­τών να πραγ­μα­το­ποιεί­ται με βάση το σύ­νο­λο των κενών και πριν την έναρ­ξη του σχο­λι­κού έτους.

Γ. Κα­τάρ­γη­ση της ποι­νής της δια­γρα­φής των δύο ετών από τους πί­να­κες ανα­πλη­ρω­τών αν δεν απο­δέ­χο­νται την πρό­σλη­ψή τους.

Δ. Προ­σλή­ψεις εκ­παι­δευ­τι­κών με βάση τις θέ­σεις του κλά­δου 60 % ΑΣΕΠ 40 % πί­να­κας προ­ϋ­πη­ρε­σί­ας.

Ε. Μό­νι­μοι διο­ρι­σμοί στην Ει­δι­κή Αγωγή. Συ­μπλη­ρώ­νο­νται 13 χρό­νια που οι από­φοι­τοι των Τμη­μά­των Ει­δι­κής Αγω­γής ανα­μέ­νουν θέ­σεις μό­νι­μων διο­ρι­σμών, ερ­γα­ζό­με­νοι όλα αυτά τα χρό­νια ως ανα­πλη­ρω­τές.

ΣΤ. Να θε­σμο­θε­τη­θεί η συ­νυ­πη­ρέ­τη­ση ανα­πλη­ρω­τών.

Η εκ­παι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία απαι­τεί συ­ναί­νε­ση και συ­νερ­γα­σία. Η πο­λι­τεία ας κα­τα­λά­βει ότι η επέν­δυ­ση στην εκ­παί­δευ­ση είναι η απά­ντη­ση στην κρίση και ότι οι εκ­παι­δευ­τι­κοί αξί­ζουν πε­ρισ­σό­τε­ρα.

Χα­ρά­λα­μπος Κόκ­κι­νος

Επι­κε­φα­λής μεί­ζο­νος μειο­ψη­φί­ας

του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου Ν. Αι­γαί­ου

και του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συν­δυα­σμού

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.