ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους στη Συρία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
b0e35ff4128444cfa5e6d08e3a20d939
Μέγεθος γραμμάτων

Φάρ­μα­κα, υγειο­νο­μι­κό υλικό και είδη πρώ­της ανά­γκης, όπως σκη­νές, ανα­δι­πλού­με­να κρε­βά­τια, κου­βέρ­τες και κλι­νο­σκε­πά­σμα­τα, στέλ­νει η Ελ­λά­δα στη Συρία, κα­τό­πιν εντο­λής του πρω­θυ­πουρ­γού Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη.

Η Ελ­λά­δα, με την αν­θρω­πι­στι­κή βο­ή­θεια, αντα­πο­κρί­νε­ται στο αί­τη­μα των Αρχών της Συ­ρί­ας μέσω του Ευ­ρω­παϊ­κού Μη­χα­νι­σμού Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας για πα­ρο­χή συν­δρο­μής στην αντι­με­τώ­πι­ση των συ­νε­πειών του πρό­σφα­του κα­τα­στρο­φι­κού σει­σμού με­γέ­θους 7,8 της κλί­μα­κας Ρί­χτερ, με στόχο την ανα­κού­φι­ση των πλη­γέ­ντων και την κά­λυ­ψη άμε­σων ανα­γκών.

Η χώρα μας από τις πρώ­τες κιό­λας ώρες μετά τον σει­σμό ήταν έτοι­μη να απο­στεί­λει αν­θρω­πι­στι­κή βο­ή­θεια για τη στή­ρι­ξη των σει­σμό­πλη­κτων στη Συρία και η όποια κα­θυ­στέ­ρη­ση δεν οφεί­λε­ται σε δική της υπαι­τιό­τη­τα.

Η Ελ­λά­δα, αντι­θέ­τως, κα­τέ­βα­λε με­γά­λες προ­σπά­θειες για άμεση απο­στο­λή υλι­κού στη Συρία, από κοι­νού με την Ευ­ρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή και τον Ευ­ρω­παϊ­κό Μη­χα­νι­σμό Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, μέσω του οποί­ου δια­σφα­λί­ζε­ται συ­ντο­νι­σμέ­νη και απο­τε­λε­σμα­τι­κή πα­ρο­χή συν­δρο­μής από τα κράτη-μέλη σε πλη­γεί­σες πε­ριο­χές.

Η απο­στο­λή της αν­θρω­πι­στι­κής βο­ή­θειας μέσω του Ευ­ρω­παϊ­κού Μη­χα­νι­σμού πραγ­μα­το­ποιεί­ται με τον συ­ντο­νι­σμό του Υπουρ­γεί­ου Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης και Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, σε συ­νερ­γα­σία με το Υπουρ­γείο Υγεί­ας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.