ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Airtours: Αυξάνεται η δημοφιλία της Ελλάδας ως τουρισμός πολυτελών διακοπών

news room 2 λεπτά ανάγνωση
τουρισμος

Παρά την ενερ­γειακή κρίση και τον πλη­θω­ρι­σμό, ο του­ρι­στι­κός όμιλος TUI δια­πι­στώ­νει ανοδική τάση στα πολυ­τελή ταξίδια, με την Ελλάδα να βρί­σκε­ται στο επί­κε­ντρο του ενδια­φέ­ρο­ντος.

Αυτό επι­βε­βαιώ­νει ο επι­κε­φα­λής της πολυ­τε­λούς μάρκας Airtours της TUI Γερ­μα­νίας, Steffen Boehnke, λέγο­ντας ότι, η ζήτηση είναι ιδιαί­τερα ισχυρή αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τις κλα­σι­κές οικο­γε­νεια­κές δια­κο­πές, τα ατομικά ταξίδια μεγάλων απο­στά­σεων είναι ιδιαί­τερα δημο­φιλή.

Όσον αφορά τα ταξίδια στην πολυ­τελή κατη­γο­ρία οι πιο δημο­φι­λείς προ­ο­ρι­σμοί, πέρα από την Ελλάδα, είναι οι Μαλ­δί­βες, η Αίγυ­πτος και ο Μαυ­ρί­κιος, ενώ το ενδια­φέ­ρον για προ­σφο­ρές all inclusive αυξά­νε­ται με έναν στους τέσ­σε­ρις επι­σκέ­πτες να κάνει κράτηση μέσω του Airtours για αυτήν τη μορφή δια­κο­πών.

Επίσης, τα εξα­το­μι­κευ­μένα ταξίδια περι­πέ­τειας και τα ταξίδια με σκοπό το σαφάρι στη νότια και ανα­το­λική Αφρική, ιδιαί­τερα στη Μπο­τσουάνα, τη Νότια Αφρική, τη Ναμί­μπια και την Ταν­ζα­νία, φαί­νε­ται να κεντρί­ζουν το ενδια­φέ­ρον των ταξι­διω­τών.

Σύμφωνα με την TUI, ο μέσος κύκλος εργα­σιών τον Χειμώνα του 2022/23 είναι σημα­ντικά υψη­λό­τε­ρος από αυτόν του χειμώνα του 2018/19, πριν από την παν­δη­μία κορω­νοϊού. Το ίδιο ισχύει και για το καλο­καίρι του 2023, σε σχέση με το προη­γού­μενο έτος.

“Οι επι­σκέ­πτες μας κάνουν κράτηση για υψη­λό­τε­ρης ποιό­τη­τας δια­κο­πές και για μεγα­λύ­τε­ρης διάρ­κειας ταξίδια”, εξηγεί ο κ. Boehnke.

Κατά μέσο όρο, οι επι­σκέ­πτες ταξι­δεύ­ουν δυόμισι μέρες περισ­σό­τε­ρες και περίπου ένας στους τέσ­σε­ρις επι­λέ­γει για τη διαμονή του βίλες και σουίτες με ιδιω­τική πισίνα.

Άλλη τάση που κατα­γρά­φε­ται στις κρα­τή­σεις, είναι ότι το ποσοστό των οργα­νω­μέ­νων πακέτων δια­κο­πών έχει υπερ­δι­πλα­σια­στεί, σε σύγκριση με το οικο­νο­μικό έτος 18/19, με τον κ. Boehnke να το απο­δί­δει στο γεγονός ότι οι ταξι­διώ­τες προ­σπα­θούν να επι­τύ­χουν με αυτόν τον τρόπο ασφά­λεια.

Αυξη­μένη ζήτηση στις αρχές του χρόνου

Η επι­θυ­μία για ταξίδι επα­νέρ­χε­ται και είναι ήδη αισθητή τις πρώτες εβδο­μά­δες του Ιανουα­ρίου. Ειδι­κό­τερα, σύμφωνα με το “αφε­ντικό” της Airtours, αυτή τη στιγμή πραγ­μα­το­ποιού­νται κρα­τή­σεις για οικο­γε­νειακά ταξίδια για το καλο­καίρι και ταξίδια μεγάλων απο­στά­σεων ανε­ξαρ­τή­τως εποχής.

Οι οικο­γέ­νειες επω­φε­λού­νται αυτήν τη στιγμή από ελκυ­στι­κές στα­θε­ρές τιμές για παιδιά σε πολλά ξενο­δο­χεία, με τα οποία συνερ­γά­ζε­ται η Airtours. Μάλιστα, για όσους κάνουν κράτηση έως τις 28 Φεβρουα­ρίου, τα παιδιά δύο έως έντεκα ετών μπορούν να ταξι­δέ­ψουν από 199 ευρώ. Η προ­σφορά ισχύει για την περίοδο  από 24 Μαρτίου έως 30 Σεπτεμ­βρίου 2023.

Πηγή money-tourism.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.