Τοπικές Ειδήσεις

Προχωρούν κανονικά τα έργα στη δημοτική ενότητα Καμείρου

Δρομολογούνται τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου με σημείο αιχμής, τα έργα που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου για το 2023.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του προς την «δ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Καμείρου κ. Σάββας Χριστοδούλου –του οποίου ανανεώθηκε πρόσφατα η θητεία από τον δήμαρχο Ρόδου.
«Στην Δ.Ε. Καμείρου ολοκληρώθηκαν, και στα εφτά χωριά που την απαρτίζουν τα έργα για την αγροτική οδοποιία με στόχο να υπάρχει πρόσβαση για τους δημότες.
Άλλα έργα είναι οι ασφαλτοστρώσεις (εγράφη ήδη η σχετική σύμβαση) τα πεζοδρόμια, το αρδευτικό σύστημα, η αποκατάσταση κτηρίων, τα αντιπλημμυρικά –ειδικά στην Σορωνή που έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα- και αυτή την περίοδο, αντικαθίσταται το παλαιό δίκτυο αμιάντου σε αυτή τη δημοτική κοινότητα.
Ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και προχωρά τις εργασίες. Μείζον θέμα για εμάς, παραμένει η καθημερινότητα σε όλες τις Δ.Ε. και φυσικά στα χωριά μας.
Μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου για το 2023, θα προχωρήσουμε σε συντηρήσεις δημοτικών κτηρίων, ανακαινίσεις και παρεμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ
Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ
Ο κ. Χριστοδούλου, επανέλαβε ότι με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για το μείζον ζήτημα της ‘Διάβρωσης των Ακτών’ στην περιοχή του Δήμου Καμείρου με σχετική μελέτη που υπάρχει:
«Έχει δοθεί ήδη το ‘πράσινο φως’ προκειμένου να εκπονηθούν ειδικές μελέτες για την Δ.Ε. Καμείρου (Σορωνή και Καλαβάρδα) –κι αυτό γιατί κάποιες υπήρχαν κι έπρεπε να επικαιροποιηθούν.

Για την ακτή της Σορωνής, η μελέτη έχει προϋπολογισμό 119.204 ευρώ συν ΦΠΑ ενώ για τα Καλαβάρδα είναι προϋπολογισμού 87.833 ευρώ συν ΦΠΑ.
Είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να γίνει γιατί θα σώσει την δυτική πλευρά του νησιού (Κρεμαστή, Φάνες, Καλαβάρδα, Σορωνή κ.ο.κ.) Το έργο θα γίνει σε τέσσερις φάσεις –από ευρωπαϊκά προγράμματα, ίδιους πόρους του Δήμου Ρόδου καθώς και από το Πράσινο Ταμείο. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα έχουμε συνεργασία με επιστήμονες με τους οποίους έχουμε έρθει σε επαφή για να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Είναι μείζον ζήτημα, καθώς σταματάει η ανάπτυξη της περιοχής στην Δ.Ε., δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις, χάνονται αγροτεμάχια και δεν μπορούν να σχεδιαστούν έργα υποδομής…».

Η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μιλώντας με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου (πρόεδρος είναι ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης) ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε πως έχουν δοθεί 120.000 ευρώ σε όλα τα σχολεία (με την έναρξη της σχολικής περιόδου) ενώ έγιναν πολλές παρεμβάσεις και μικροέργα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
«Η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα το θέμα των σχολείων, της καθαριότητας, των αποκαταστάσεων κ.λπ. Σύντομα θα δοθούν κονδύλια και για την θέρμανση ενώ συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις. Η νυν δημοτική αρχή έχει σε προτεραιότητα τα σχολεία της Ρόδου και θα συνεχίσει αυτή την πολιτική. Δεν υπάρχει σχολείο στο οποίο να μην έχουμε κάνει παρεμβάσεις και έργα. Είμαστε κοντά στους διευθυντές. Στα σχολεία μας, φοιτούν πάνω από 9.000 μαθητές κι έχουμε ευθύνη.
Επιπλέον, μόλις χτες, δόθηκαν ακόμη 130.000 ευρώ σε όλα τα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ για λειτουργικές δαπάνες. Αυτά τα κονδύλια δίδονται για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», ανέφερε.
Σχολιάζοντας, τέλος τις οφειλές που είχαν ιδιοκτήτες κυλικείων στα σχολεία, ο κ. Χριστοδούλου τόνισε πως η σχολική επιτροπή του Δήμου Ρόδου έλαβε απόφαση για να ληφθούν μέτρα για όσους έχουν συσσωρευμένες οφειλές:
«Είχαμε πάρει μια απόφαση, ότι όσοι έχουν οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις –όπου είχαμε και μεγάλη ανταπόκριση. Για όσους έχουν οφειλές άνω των 3.000 ευρώ (3 – 4 άτομα) θα το αναλάβει η νομική μας υπηρεσία για να βρεθεί λύση», κατέληξε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου