ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσπίζεται εβδομάδα «σχολικών διακοπών»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μαθητές

Η δημιουρ­γία μίας εβδο­μά­δας δια­κο­πών για τα εκπαι­δευ­τικά ιδρύ­ματα και κυρίως τα σχολεία κατά τη χει­με­ρινή του­ρι­στική περίοδο συμ­φω­νή­θηκε στην προ­χθε­σινή σύσκεψη υπό τον πρω­θυ­πουργό Αντώνη Σαμαρά, με στόχο την ενί­σχυση του εσω­τε­ρι­κού του­ρι­σμού. Πλη­ρο­φο­ρίες συγκε­κρι­μένα ανα­φέ­ρουν ότι το σχετικό αίτημα που είχαν θέσει εδώ και δύο χρόνια η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Ξενο­δό­χων (ΠΟΞ) και ο Σύν­δε­σμος των εν Ελλάδι Του­ρι­στι­κών και Ταξι­διω­τι­κών Γρα­φείων (Hatta) έγινε δεκτό από τον πρω­θυ­πουργό και εντός του Ιανουα­ρίου ανα­μέ­νε­ται η επίσημη ανα­κοί­νωσή του. Αυτό που απο­μέ­νει είναι η διευ­θέ­τηση κάποιων λεπτο­με­ρειών, ενώ οι πρώτες σκέψεις προ­βλέ­πουν ότι η νέα αυτή εβδο­μάδα αργίας για τα σχολεία θα είναι «κινού­μενη» και συνέ­χεια κάθε φορά της Καθαρής Δευ­τέ­ρας.

Πέραν όμως αυτού του αιτή­μα­τος στη συνά­ντηση συζη­τή­θη­καν και μία σειρά δέκα προ­τά­σεων του ΣΕΤΕ:

  • Μείωση ΦΠΑ ακτο­πλο­ΐας στο 6,5% για επι­βά­τες, 13% για αυτο­κί­νητα. Μείωση ΦΠΑ τελών μαρίνων στο 6,5%.
    Χορή­γηση βίζας Σένγκεν πολ­λα­πλών χρήσεων.
  • Ανοιγμα από 01.04.14 έως 31.10.14 των σημα­ντι­κό­τε­ρων αρχαιο­λο­γι­κών χώρων και μου­σείων (90% της συνο­λι­κής επι­σκε­ψι­μό­τη­τας) 08:00 – 20:00.
  • Ταχεία επίλυση του προ­βλή­μα­τος επαρ­κούς και σε λογικό κόστος χρη­μα­το­δό­τη­σης των υγιών ή βιώ­σι­μων του­ρι­στι­κών επι­χει­ρή­σεων, από το τρα­πε­ζικό σύστημα, ώστε να επι­τευ­χθεί το ανα­γκαίο ελά­χι­στο επίπεδο επεν­δύ­σεων των 3 δισ. ευρώ κατ’ έτος.
  • Συμπλή­ρωση επεν­δυ­τι­κού νόμου, σε πιο εξει­δι­κευ­μένο επίπεδο για τον του­ρι­σμό.
  • Αμεση χαρ­το­γρά­φηση των μαρίνων και του­ρι­στι­κών λιμένων και επί­σπευση των δια­δι­κα­σιών ιδιω­τι­κο­ποί­η­σής τους.
  • Δημιουρ­γία συντο­νι­στι­κής επι­τρο­πής σε επίπεδο πόλης για την Αθήνα και τη Θεσ­σα­λο­νίκη με σκοπό την άμεση δημιουρ­γία ενός ημε­ρο­λο­γίου «flagship» εκδη­λώ­σεων και του­ρι­στι­κών δια­δρο­μών.
  • Μείωση χρε­ώ­σεων αερο­δρο­μίου «Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος» με παρά­ταση της σύμ­βα­σης.
  • Χορή­γηση ελλη­νι­κού δια­βα­τη­ρίου σε κατοί­κους εκτός Ευρω­ζώ­νης που επεν­δύ­ουν 1 εκατ. ευρώ, π.χ., σε ομόλογα ελλη­νι­κού Δημο­σίου, και τα δια­κρα­τούν για μία δεκα­ε­τία.
  • Προ­τά­σεις ΟΟΣΑ: Εμπε­ριέ­χουν θετικές προ­τά­σεις ανα­γκαίων μεταρ­ρυθ­μί­σεων, αλλά και ορι­σμέ­νες επι­κίν­δυ­νες, εάν υιο­θε­τη­θούν απορ­ρυθ­μί­σεις, που μπορεί να οδη­γή­σουν σε πτώση της ποιό­τη­τας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.