ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Ρόδου για την βελτίωση αγροτικών δρόμων στις ΔK Αρχαγγέλου, Αφάντου και Καλυθιών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

Χρη­μα­το­δό­τηση ύψους 500.000 Ευρώ εξα­σφά­λισε η Δημο­τική Αρχή του Αντώνη Καμπου­ράκη, για τη «Βελ­τί­ωση υφι­στά­με­νων αγρο­τι­κών δρόμων στις Δημο­τι­κές Κοι­νό­τη­τες Αρχαγ­γέ­λου, Αφάντου και Καλυ­θιών».

Ειδι­κό­τερα, με την υπ. αριθμ. 4130/29.09.2022 απόφαση του Γ. Γ. Ενω­σια­κών Πόρων & Υπο­δο­μών του Υπουρ­γείου Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων κ. Δημήτρη Παπα­γιαν­νίδη, εντά­χθηκε στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014 – 2020, η πρόταση που συντά­χθηκε και υπο­βλή­θηκε έπειτα από τη συνερ­γα­σία των Διευ­θύν­σεων Τεχνι­κών Έργων & Υπο­δο­μών και Προ­γραμ­μα­τι­σμού & Οργά­νω­σης, του Αντι­δη­μάρ­χου κ. Τηλέ­μα­χου Καμπούρη, του Εντε­ταλ­μέ­νου Δημο­τι­κού Συμ­βού­λου κ. Γιώργου Πατσάη και της κυρίας Βασι­λι­κής Ξεπα­πα­δάκη, Ειδικής Συμ­βού­λου του Δημάρ­χου κ. Α. Καμπου­ράκη.

Θα πρέπει να σημειω­θεί ότι προη­γου­μέ­νως, μετά την ολο­κλή­ρωση του προ­βλε­πό­με­νου διοι­κη­τι­κού ελέγχου από την Δια­χει­ρι­στική Αρχή του Προ­γράμ­μα­τος, η πρόταση του Δήμου Ρόδου απορ­ρί­φθηκε με την αιτιο­λο­γία «της μη εκπλή­ρω­σης των κρι­τη­ρίων επι­λε­ξι­μό­τη­τας». Κατόπιν οδηγιών του κ. Τηλέ­μα­χου Καμπούρη, υπο­βλή­θηκε ένσταση επί των απο­τε­λε­σμά­των της αξιο­λό­γη­σης και τελικά, έπειτα από την εξέτασή της, η πρόταση του Δήμου Ρόδου κατά­φερε να συγκε­ντρώ­σει υψηλή βαθ­μο­λο­γία, να εντα­χθεί στο Πρό­γραμμα και να εξα­σφα­λι­σθεί έτσι η χρη­μα­το­δό­τηση για την υλο­ποί­ηση του έργου.

Ανα­λυ­τι­κό­τερα, σύμφωνα με την Απόφαση Ένταξης, η εγκε­κρι­μένη Πράξη θα υλο­ποι­η­θεί με ένα κύριο υποέργο με τίτλο «Βελ­τί­ωση υφι­στά­με­νων αγρο­τι­κών δρόμων στις Δημο­τι­κές Κοι­νό­τη­τες Αρχαγ­γέ­λου, Αφάντου και Καλυ­θιών». Ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός της συνο­λι­κής παρέμ­βα­σης ανέρ­χε­ται σε 403.225,81 Ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι 500.000,00 Ευρώ.

Οι υφι­στά­με­νοι αγρο­τι­κοί δρόμοι εκα­τέ­ρω­θεν των οποίων υπάρ­χουν αγρο­τι­κές καλ­λιέρ­γειες, λόγω των ισχυρών πλημ­μυ­ρών του 2011, του 2013 & του 2019 παρου­σιά­ζουν πολλά προ­βλή­ματα με κυριό­τερο τη βατό­τητά τους κατά τη διάρ­κεια των χει­με­ρι­νών μηνών. Μετά από τις συνή­θεις βρο­χο­πτώ­σεις, δημιουρ­γού­νται βαθιά νερο­φα­γώ­ματα, τα οποία εμπο­δί­ζουν την διέ­λευση των οχη­μά­των. Με τη συγκε­κρι­μένη πράξη και την πρό­βλεψη για διά­νοιξη τάφρων απορ­ροής όμβριων, θα εξα­λει­φθούν τα προ­α­να­φε­ρό­μενα προ­βλή­ματα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.